Lidingö - Gåshaga Brygga

Gåshaga Brygga 19

Unikt på Gåshaga Brygga! Modernt & stilsäkert gavelhus med storslagna vyer över hav & Stockholms inlopp. Solig terrass med 20 m till egen båtplats!

Adress

Gåshaga Brygga 19

Rum

5

Slutpris

18 750 000 kr

Boyta

186 kvm

Biyta

10 kvm

Tomtyta

202 kvmOm bostaden

På sydöstra udden av Lidingö, i skärningspunkten mellan stad och skärgård, ligger Gåshaga Brygga. De exklusiva fastigheterna uppfördes 2001 och förvandlade historisk industrimark till en modern och naturskön boendemiljö. Arkitekt Thomas Sandell. Fastigheterna präglas av en industriell design med minimalistisk interiör, påkostade materialval och fasader i rostfritt stål, obehandlad lärkpanel och råa betongytor, belägna på första parkett mot havet med två ”sjötorg” kringbyggda med hus, delvis uppförda på pirar.

Vi har nu glädjen att saluföra ett av de unika och sällsynta gavelhusen om 186 kvm boarea (+ 10 kvm biarea i sjödbod). Huset är mycket väldisponerat, yteffektivt och ger en familjevänlig planlösning som fördelas på 5 rum i två våningsplan.

Ett första plan med stora, ljusa och öppna sällskapsytor med vardagsrum, matsal och ett exklusivt kök från italienska Boffi med maskinell utrustning från Gaggenau, bra arbetsytor, generös förvaring och en köksö.

Helglasade fönsterpartier från golv till tak i dubbla väderstreck med utgång till två soliga och rogivande uteplatser, varav en insynsskyddad plats på entrésidan och en stor terrass om hela ca 50 kvm med trädäck, eldriven markis och fritt frontläge med hänförande havsutsikt över Stockholms vackra inlopp, skärgårdsöar och den fina båthamnen med egen tillhörande båtplats ca 20 meter från bostaden (plats nr 3) samt en sjöbod.

På det nedre planet finns ett helkaklat badrum med dusch, handfat och toalett samt ett teknikrum/förråd med groventré.

På det övre planet ges en privat sovrumsdel med 3-4 bra sovrum, ett rymligt allrum (möjligt att göra om till ett fjärde sovrum) och ett stort badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare ”side by side”, dubbla handfat på kommod med förvaringslådor, skåp, toalett och fönster med havsutsikt.

Genomgående bra och praktisk förvaring, effektiva lösningar, sobra kulörer, generös takhöjd och fina parkettgolv i ek.

Förutom egen båtplats och sjöbod så ingår även två bilplatser, en i garage med laddstolpe (kan kopplas upp mot CaCharge och styras via en app) och en p-plats i direkt anslutning till huset. Fastigheten är utrustad med ett automatiskt markissystem som styrs av sol och vind. Fasaden är utrustad med utomhusbelysning.

Välkommen till ett eftertraktat livstilsboende på Gåshaga Brygga 19 med ett fantastiskt läge och genuin skärgårdskänsla där havet och ljuset alltid känns närvarande. Omedelbar närhet till natur och promenadstråk längs vattnet, bad, golf och skidbacke, färjor som tar dig in till stan eller ut till skärgården (SL-båt eller Waxholmsfärja nr 83 till Strömkajen). Bra kommunikationer med Lidingöbanans station Gåshaga Brygga ca 100 meter från bostaden. Med bil tar det ca 20-25 in till stan.

Man måste bo här för att förstå!

Boarea (kvm): 186

Biarea (kvm): 10

Antal rum: 5

Varav sovrum: 3

Areakälla: Areauppgift enligt uppmätning. 158 kvm boarea + 8 kvm biarea enligt taxeringsinformationen.

Beskrivning:

Byggnadstyp: 2 plan

Byggår: 2001

Fasad: Sandblästrad plåt och lärkträ

Uppvärmning: Vattenburen värme från fjärrvärme. Golvvärme (el) finns i våturymmen.

Fönster: Isolerglasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Sjöbod belägen under terrass.

Renoveringar: 2006: Badrum byggdes på övre plan. 2011: Byggdes allrummet på övre planet. Bjälklag av stål och trä. Konstruktionen är gjord av konstruktör. 2015: Monterades nytt fönster i allrummet på övre plan och trädäck lades på terrassen.

Internet: Upp till 1000 M/bit/s (fiberoptik)

Typ: Mekanisk till- och frånluft

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2022-03-30

Energiklass: C

Tomt:

Tomtyta: 202 kvm

Uteplats: Två uteplatser. En på entrésidan med kvällssol och en stor terrass om ca 50 kvm med morgon- och dagsol.

Bilplats: Två parkeringsplatser, en (plats nr 19) i varmgarage med laddstation. Laddsystemet drivs av CaCharge (Anslutning till systemet kostar 199:-/månad). Det finns även en parkeringsplats i anslutning till fastigheten.

Egen båtplats tillhör fastigheten (plats nr 3).

Taxeringsår: 2001

Taxeringsenheter: 220, Småhusenhet, bebyggd

Byggnadsvärde: 3 088 000 kr

Markvärde: 6 400 000 kr

Summa taxeringvärde: 9 488 000 kr

Skatt/avgift: 8 874 kr

Småhusmark: 6 400 000 kr

Småhusbyggnad: 3 088 000 kr – 2001

Info: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lyftkranen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lyftkranen GA:2 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lyftkranen GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lyftkranen GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Planbestämmelser: Detaljplan Ändring Av Dp

Uppvärmning: 1 154 kr/mån

EL: 1 363 kr/mån

Vatten och avlopp:

Sotning:

Vägsamfällighet: 2 677 kr/mån

Renhållning:

Försäkring: 640 kr/mån

Övrigt:

Total driftkostnad: 5 834 kr/mån

Personer i hushållet: 2

Vägavgift/Snö:

Underhåll:

Elförbrukning:

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.