Vasastan - Tegnérlunden

Upplandsgatan 17 C

Industriell & detaljrik design möter fulländad funktion i magnifik familjevåning i etage med 4 sovrum, "villakänsla" & drömläge vid Tegnérlunden.

Adress

Upplandsgatan 17 C

Rum

6

Slutpris

17 000 000 kr

Avgift

7 196 kr/mån

Boyta

198 kvmOm bostaden

I klassiska Vasastadskvarter och i fastighet uppförd år 1887-1890 (gårdshusfastigheten år 1900), på en av Stockholms bästa adresser vid Tegnèrlunden, saluförs denna spektakulära studiovåning i etage om 198 uppmätta kvm. Lägenheten är en ombyggd fabrikslokal från sekelskiftet vilket gör boendet både extraordinärt och unikt.

Vi har glädjen att få presentera underbara 6 rum och kök i två plan med generösa och effektiva sällskapsytor, 4 sovrum, 2 badrum, 1 gästtoalett, ca 3,10 meter i takhöjd och tilltalande detaljer som synliga pelare, takbjälkar och magiska ljusinsläpp från högresta fabriksfönster som förstärker känslan av höjd och rymd. Detta i kombination med genomgående högkvalitativa materialval skapar tillsammans en behaglig kontrast mot byggnadens robusta och industriella karaktär.

Våningen är en sann familjedröm i två etage vilket ger en härlig ”villakänsla” med både uteplats och balkong i helt tyst och och ostört läge mot föreningens trevliga innergård.

Här ges ett välutrustat och stilrent kök från finska Saari i öppen planlösning med matsalsdel och det generösa vardagsrummet. Köket har utmärkt förvaring, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning. Köksö med förvaring, plats för stolar och praktisk arbetsyta. Invid köket finns en rymlig matsalsdel med plats för större matbord och många sittande. Matsalen leder vidare till vardagsrummet med fem högresta och spröjsade fabriksfönster i bredd som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet är väl tilltaget och öppnar upp för olika disponeringar med plats för stor soffgrupp, platsbyggd bokhylla och utgång till balkongen genom vackra pardörrar. Planet disponerar även ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng.

Nedre plan disponerar en privat sovrumsdel med tre bra sovrum med glasade skjutdörrar och inbyggd belysning, varav det ena har direkt access till sobert kaklat badrum med dusch, golvvärme, toalett och handfat på kommod. Generöst sällskapsrum med plats för stor soffa och övrig önskad möblering. Suverän inbyggd förvaring med skjutdörrar längst med väggen och via trappa nås det övre planet. Här ges även utgång till möblerbar uteplats mot föreningens lugna innergård som blir ett extra ”utrerum” under större delen av året.

Välkomnande hall på övervåningen med plats för ytterkläder och förvaring i hel garderobsvägg. I anslutning till hallen finns ett gäst-wc med toalett och handfat, förråd och ett generöst badrum med mosaik på väggar och klinkergolv med värme,. Utrustat med hörnbadkar, toalett och rostfritt handfat med två blandare. Vardera plan har ljusa ytskikt med vita väggar och genomgående vackra vitoljade furugolv.

Ni behöver varken flytta till London, Paris eller New York, här har ni ett magnifikt boende som är helt unikt i sitt slag på Stockholms innerstadsmarknad och som införlivar era krav och önskemål på komfort, stil och känsla.

Föreningen har nyligen sålt en hyresrättslokal som skall omvandlas till bostadsrätt och därmed stärker föreningens kassa med ca 25.000.000:-.

Pris: 17 995 000 kr

Månadsavgift: 7 196 kr
I avgiften ingår värme, VA & bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 700-800:-. Hemförsäkring ca 300-400

Andel i föreningen: 2,04493 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1887-1890

Byggår kommentar: Gårdshusen byggdes 1900-10.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 01135 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: 1 trappa och entréplan.

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-04-13

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 72 lägenheter och 2 lokaler med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen omfattar gatuadresserna Upplandsgatan 15-19 samt Tegnergatan 36. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 150 kvm, varav 7 243 kvm utgör boyta och 907 kvm utgör lokalyta.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2049.

Föreningens ekonomi är mycket god och per 2021-12- 31 uppgick den långfristiga skulden till 49 mkr vilket ger en belåningsgrad på 6.823 kr/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 2 mkr. Föreningen har nyligen sålt en hyresrättslokal för 25 mkr som skall omvandlas till bostadsrätt. Det finns i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 1.006.792 kr enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (Föreningens skulder – räntebärande tillgångar & likvida medel gånger lägenhetens andelstal).

Renoveringar:
– Stambyte har skett i början av 1990-talet. Spolning av stammar 2013.
– Fönster och fasad i gathuset mot gården har åtgärdats 2004.
– Fasad mot Tegnérgatan målades om 2006.
– Samtliga tak målades om 2007.
– Upprustning av trapphus i gårdshusen 2007-2008.
– Bättringsmålning tak och byte av reglercentraler 2012.
– Nya tvättmaskiner till tvättstuga 2013.
– Fönster mot gården renoverades 2016.
– Installation av grind och låssystem 2018.
– Radonmätning 2020.
– Hiss renovering 2021.

Planerade renoveringar:
Stamspolning 2023.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Stambyte har skett i början av 1990-talet och förväntas inte ske igen förrän 2040-2050.

Förr ytterligare information se årsredovisningen.

Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns en innergård med grill och utemöbler för föreningens medlemmar att disponera. Det finns cykelrum och barnvagnsförråd samt cykelställ på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Besök gärna föreningens hemsida www.facklan7.se

Lägenheten är listad som 3 rok om 163 kvm i lägenhetsregistret men är uppmätt enligt mätbevis till 198 kvm och disponeras idag som 6 rok.

Förening: Brf Facklan nr 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Brf Facklan 7 har Bahnhof som internetleverantör och bredbandsuppkopplingen (1000/1000 MBit/s) ingår i avgiften. Telefoni ingår för den som vill.

Sammanställning: Både balkong och stor härlig uteplats. Här finns plats för loungemöbler och planteringar. Två trevliga, gemensamma uteplatser med grillmöjlighet finns på innergården.

Absolut toppläge i hjärtat av Vasastan med idylliska Tegnérlunden utanför porten. Både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Runt Odenplan finns ett flertal populära caféer, restauranger, mataffärer och butiker. Grönskande Vasaparken och Observatorielunden i närområdet. I närheten finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Det finns goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym. Ett flertal skolor såsom Enskilda Gymnasiet, Handelshögskolan, Engelbrektsskolan, Norra Real och KTH finns på nära avstånd. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Kommunikationerna är ypperliga med T-bana, pendeltåg och ett flertal busslinjer i närområdet. Även city med access till Centralstationen med Arlanda Express nås på kort promenad.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.