Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 38, vån 4

Romantiskt 1800-tal möter internationell elegans i fantastisk sexrummare med stora sällskapsytor, vackra kakelugnar, två balkonger & fyra sovrum.

Adress

Kammakargatan 38, vån 4

Rum

6

Slutpris

19 700 000 kr

Avgift

7 442 kr/mån

Boyta

177 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till klassiska kvarter på Norrmalm i Stockholm och detta eftersökta läge invid Adolf Fredrik kyrka. Här på Kammakargatan 38 är boendet ombonat och charmigt elegant i fastighet från 1878. Våningen om hela 177 kvm är högt och ljust belägen på ett eget våningsplan, tillika fastighetens ordinarie högsta (endast en vindsvåning ovanför) och fördelas på sex rum, varav fyra sovrum, två badrum, gäst-WC och egen ”tvättstuga”, dubbla balkonger samt fantastiska, representativa och väl tilltagna sällskapsytor i fil med vardagsrum och stort matsalskök.

Stilren och sober design, påkostade och stilsäkra materialval, fin färgsättning och massor av bra förvarings- och komfortlösningar möter alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3,25 meter med stuckaturer och rosetter, breda furutiljor, speglade par- och enkeldörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer, sockelpaneler och fyra ståtliga kakelugnar (varav tre st fungerar).

Planlösningen är genomgående och mycket väldisponerad, den är effektiv och ytterst tillgänglig för så väl villasäljaren som den stora barnfamiljen. Rymlig och välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder, skor samt förvaring i en klädkammare. I anslutning till hallen finns ett fräscht kaklat badrum med toalett och dusch.

Öppna, luftiga och representativa sällskapsytor i ett rymligt vardagsrum och ett väl tilltaget matsalskök med utgång till balkong. Köket är sobert elegant med luckor i grå ton, arbetsbänkar och stänkskydd i kalksten och komplett maskinell utrustning från SMEG. Matplats för 8-10 personer och en kakelugn. I anslutning till köket finns ett separat kontorsrum alternativt gästrum som kombineras med klädvård och egen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt utrymme för linneförvaring, städutrustning etc.

Sovrumsavdelningen med upp till tre sovrum ligger privat och avskild från sällskapsdelarna. Här finns en hallpassage med separat gäst-WC, tre bra och tysta sovrum. Avskilt från de tre sovrummen och på den andra delen av våningen finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och måttanpassad och platsbyggd förvaring, Här ges utgång till den andra balkongen och access till eget badrum ”en suite”. Badrummet är väl tilltaget med badkar, handfat, toalett och fönster.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. En våning som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av upp till fyra bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Fastigheten totalrenoverades och förädlades med internationella förtecken av Oscar Properties 2012. Entrén är något utöver det vanliga och hämtar inspiration från de stora världsstädernas boutiqehotell. Här framhävs vackra detaljer som mönster och mässingsarbeten, kulörerna är varma och ombonat mörka men samtidigt välbelysta med såväl diskret belysning som vackra armaturer.

Föreningen är mycket välskött, marken innehas med äganderätt och skuldsättningen är låg.

Pris: 22 000 000 kr

Månadsavgift: 7 442 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 600-700:-. Hemförsäkring 300-400:-.

Andel i föreningen: 18,17248 %

Byggår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2390006 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kurland bildades 2011 och består av 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten totalrenoverades i samband med att Oscar Properties förädling som färdigställdes 2012.2014 renoverades hela bjälklaget mellan plan 4 och 5. Taket renoverades också i samband med detta, då det var undermåligt gjort sedan tidigare. Inga planerade kommande renoveringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna sänktes med 25 % fr o m 1 augusti 2016. Inga övriga avgiftsförändringar planeras.

Det finns källarförråd och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i lägenheten.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån, hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Förening: Brf Kurland Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 7

TV: Kabel-TV via Telia. Basutbud kostar ca 50:-/mån.

Internet: Bredband via Transit/Telia eller annan valfri leverantör via det öppna nätet.

Sammanställning: Två stora balkonger mot innergården. En med utgång från köket och en från "master bedroom".

Drömläge invid Adolf Fredrik kyrka, mellan Tegnérlunden och Drottninggatan, med närhet till allt och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.