Vasastan

Frejgatan 20, 6 tr

Familjedröm i öppen, ljus & vacker "byggmästarvåning" vid Vanadislunden. Högst upp på eget plan med stor solig balkong & vacker utsikt över Stockholm

Adress

Frejgatan 20, 6 tr

Rum

6

Slutpris

18 100 000 kr

Avgift

7 941 kr/mån

Boyta

172 kvmOm bostaden

I funkisfastighet från 1940, på en bra och central adress i Vasastan med vackert parkläge vid Vanadislunden, saluförs nu denna exceptionella, stilsäkra och unika takvåning om 172 m² fördelade på 6 rum och kök. Den är belägen högst upp i fastigheten med ett strålande ljust och fritt läge på eget våningsplan med hiss hela vägen upp.

Denna ”Byggmästarvåning” är en sann familjedröm med ett ogenerat och helt insynsfritt läge, fönster i flera väderstreck och genuin ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga.

Våningen har tre entréer i original och massor av unika detaljer från byggåret. Här disponeras fyra sovrum, dubbla badrum och gäst-WC. Härliga, sociala och öppna sällskapsytor ger en häpnadsväckande känsla av ljus och rymd samt en hela 12 meter lång hörnbalkong med fri utsikt över lummiga Vanadislunden samt Stockholms vackra stadssilhuett.

Hörnbalkongen på första parkett i sydväst ger ett uterum med sol från morgon till kväll, magnifik parkutsikt över Vanadislundens grönskande trädtoppar och vidsträckt vy över tinnar, torn och takåsar. Dessutom ges härlig stadsvy längs hela Tulegatans gatusträckning med dess vackra sekelskiftesfastigheter och myllrande folkliv.

Våningen genomgick en omfattande renovering 2013 och karaktäriseras av stilren design och sober färgsättning, moderna materialval och genomtänkta förvaringslösningar. Samtidigt är de stil- och karaktärsbringande originaldetaljerna på plats och skapar en särskilt trivsam känsla och atmosfär.

Planlösningen är väldisponerad, yteffektiv och tillgänglig vilket ger ett ypperligt tillfälle för både villasäljaren och barnfamiljen med behov av många sovrum och som drömmer om ett liv i villa men som inte riktigt kan släppa innerstadens fördelar.

Öppna och sociala sällskapsytor med vardagsrum, kök och matsalsrum. Vardagsrummet pryds av en vacker och fungerande öppen spis och har ett osedvanligt högt och bågformat tak med infällt glasparti. Vardagsrummet leder vidare till ett rymligt och välutrustat Kvänumkök med luckor i grå ton, mycket bra arbetsytor, generös förvaring och högklassiga vitvaror från bl a Gaggenau. Köket öppnar i sin tur till det intilliggande matsalsrummet i ljust hörnläge med plats för större matbord och många middagsgäster, fönster i dubbla väderstreck samt utgång till balkongen.

Via huvudentrén nås en hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett kaklat badrum med dusch och WC. På var sida av entréhallen finns två privata och avskilda sovrumsavdelningar. Den ena delen disponerar två möjliga sovrum, varav ett ”ateljérum” med snedtak, takfönster och egen entré.

Den andra delen har ett sovrum, en möblerbar hall med förvaring, ett WC med toalett och handfat samt en egen liten ”tvättstuga” med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Även här finns en privat entré från trapphuset vilket möjliggör uthyrning till en inneboende, ”eget boende” för den hemmavarande tonåringen alternativt den egne företagaren med behov av ett kontor och mottagning hemma.

I övrigt finns ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och en ”walk in closet” med access till ett eget badrum ”en suite” med badkar, toalett och handfat.

Det kanske låter klyschigt, men den här våningen bör verkligen ses och upplevas!

Förening med god ekonomi och välskött fastighet med de stora renoveringarna gjorda. Garage finns i fastigheten och disponeras av grannföreningen. Till platserna är det separat kö och priserna ligger mellan 1.500-2.000:-/månad.

Här på Frejgatan 20 bor du nära allt det fina som Vasastan erbjuder. I kvarteren kring bostaden finns massor av välrenommerade restauranger och caféer. I Vanadislunden intill ligger det nyrenoverade Vanadisbadet med uppvärmda pooler. Med kort promenad nås Odenplan och rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken.

Varmt välkommen på visning!

Pris: 17 900 000 kr

Månadsavgift: 7 941 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 900-1000:-. Hemförsäkring ca 400.500:-. Obligatorisk bredbandsavgift 149:-.

Andel i föreningen: 5,95000 %

Byggår: 1940

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas, energiglas och i vissa fall bullerglas

Lägenhetsnummer: 00160 (1601)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Under fastigheten med infart mellan port 18 och 20, finns det ett underjordiskt garage. Garaget tillhör grannföreningen Brf Vanadislunden på Tulegatan 44.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vilan 1820 med adress Frejgatan 18-20 i S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten Vilan 11 ritades 1939 av arkitekt Oscar Waller och stod färdigbyggd för inflyttning 1940. Föreningen förvärvade fastigheten 2009 som omfattas av 51 lägenheter (2.876 kvm), varav 45 lägenheter upplåts med bostadsrätt, 5 lägenheter är återstående hyresrätter samt 5 lokaler med hyresrätt (639 kvm). De återstående hyresrätterna innebär en stor dold framtida tillgång för föreningen och i takt med att de säljs/upplåts så stärks ekonomin ytterligare.

Föreningen beskattas såsom äkta, marken innehas med tomträtt. Ny tomträttsavgäld sätts i oktober 2021.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2019-12-31 uppgick skulderna till ca 16,5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 6.446:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 2,5 mkr. Föreningen inbringar stora intäkter från sina hyreslokaler och tack vare det god kassaflödet så har man årligen kunnat amortera på sina lån. Föreningen avser att fortsätta göra så i takt med att hyresrätterna faller till föreningens ägo. Styrelsens bedömning är att föreningen kommer vara skuldfri den dagen som de nuvarande lägenheterna har sålts. Nyligen såldes och uppläts en av hyresrätterna till bostadsrätt.

Avseende den nya tomträttsavgälden så skriver styrelsen följande:

"Vi har fått nu nytt avtal för tomträtt som kommer att gälla fr o m 1/11-2021. Som var förväntat kommer avgiften att vara dubbelt så stor som idag. Höjningen kommer att ske under 5 år, med viss nedsättning under första 4 år. Slutligen kommer avgiften att uppgå till 1.041.000 fr o m 1/11-2025. Styrelsen har dock beslutat att avvakta med avgiftshöjning, då vi har stabil ekonomi, och inte minst vinst från senaste försäljningen av en hyresrätt i slutet av 2020, som vi också avvaktar med att amortera på våra lån. Men vi kan naturligtvis inte garantera att en eventuell höjning kan bli aktuell längre fram. Samtidigt har vi 5 HR kvar, vilket är en dold tillgång."

Genomförda renoveringar:
2020: Delvis ommålning av balkongräcken och byte av tvättmaskin i tvättstugan.
2019: OVK lokaler. Ombyggnad av lokal till övernattningslägenhet för medlemmar.
2018: OVK lägenheter, byte av hissen i port 20 och modernisering av hisskorgarna.
2017: Installation av energi-/bullerfönster.
2016: Renovering av trapphus och ommålning av plåttaket.
2015-2016: Installation av säkerhetsdörrar och trapphusrenovering.
2012: Fasadrenovering och ommålning av balkongräcken.
2011: Fönsterrenovering och byte av hissen i port 18.
2001: Renovering av tvättstuga.
1994-1995: Byte av V/A-stammar i badrum och kök.
1994: Byte av elstigare, takrenovering och byte av värmesystem.

Planerade renoveringar:
Renovering genom sk "relining" av en del stammar under marknivå beräknas påbörjas under hösten 2021 (finansieras med egna likvida medel). Målning av balkonggolv och räcken 2022. Rensning av ventilationskanaler 2023. I övrigt följer föreningen en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig till 2030.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- eller källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Två cykelrum och en gemensam takterrass med bord och stolar för ca 6 personer. För medlemmarna finns en möblerad övernattningslägenhet på ca 42 kvm. Det är en utmärkt lösning vid exempelvis tillfälligt besök av nära och kära. Lägenheten topprenoverades hösten 2019. Hyran är 400 kr/dygn.

Under fastigheten med infart mellan port 18 och 20, finns det ett underjordiskt garage. Garaget tillhör grannföreningen Brf Vanadislunden på Tulegatan 44.

För mer info se föreningens hemsida www.sbc.se/vilan1820.

Förening: Brf Vilan 1820

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 51

Antal lokaler: 5

Antal hyresrätter: 5

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband fiber via Alltele (1000/1000Mbit), obligatorisk avgift om 149 kr/mån för alla medlemmar.

Sammanställning: En hela 12 meter lång hörnbalkong med sol från morgon till kväll och fri utsikt över lummiga Vanadislunden samt Stockholms vackra stadssiluett.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.