Östermalm - Nedre Gärdet

Sandelsgatan 30, 3 tr

Familjedröm i öppen, ljus och vacker "byggmästarvåning" invid Tessinparken. Högst upp i etage med 5 sovrum, 2 badrum, balkong och öppen spis.

Adress

Sandelsgatan 30, 3 tr

Rum

6

Slutpris

12 600 000 kr

Avgift

6 742 kr/mån

Boyta

117 kvmOm bostaden

I fastighet från 1951, på lugn och bra adress på Nedre Gärdet i kvarteren nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten, saluförs nu en underbar, stilsäker och optimal etagevåning med vindskaraktär om 117 m² fördelade på 6 rum och kök, varav 5 möjliga sovrum samt dubbla badrum.

Denna s k ”Byggmästarvåning” är en sann familjedröm högst upp i fastigheten med hörnläge, fönster mot två vädertreck och genuin ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga. Den karaktäriseras av stilren design och sober färgsättning, moderna materialval och genomtänkta förvaringslösningar rakt igenom samt ca 7 meter i takhöjd mellan de båda planen. Samtidigt är originaldetaljerna från byggåret väl bevarade.

Planlösningen i två plan är ovanligt väldisponerad, yteffektiv och tillgänglig. Via rymlig hall på entréplanet nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden mellan planen. Här finns ett vardagsrum där stilig trappa når det övre ”entresolplanet”. Matsalsdel med utgång till stor, skyddad balkong i sydost och utsikt mot takåsar och lummiga trädkronor. Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande med generösa arbetsytor i svart granit, köksö och komplett maskinell utrustning. På andra sidan av hallen finns en privat sovrumsdel med två sovrum, hallpassage med förvaring och ett fräscht helkaklat badrum med badkar. Dessutom finns ytterligare ett badrum med dusch och tvättmaskin i anslutning till hallen vid entrén.

På det övre planet finns tre möjliga sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, förvaring och en fungerande öppen spis. De två andra rummen passar utmärkt att nyttja som tonårs-, barn-, arbets- eller gästrum. Det ena av rummen, ”kontoret”, har dessutom egen ingång från vindsplanet.

Ett ypperligt tillfälle för både villasäljaren med behov av många sovrum och barnfamiljen som drömmer om ett liv i villa men som inte riktigt kan släppa innerstadens fördelar.

ENTRÈPLAN:

– Rymlig hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i skjutdörrsgarderob. Fiskbensparkett. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och tvättmaskin.

– På andra sidan av hallen finns en privat sovrumsdel med två sovrum, hallpassage med förvaring och ett fräscht helkaklat badrum med badkar.

– Vidare från hallen på entréplanet nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden om ca 7 meter mellan planen. Här finns ett vardagsrum där stilig trappa i 1950-talsstil når det övre ”entresolplanet”. Matsalsdel med utgång till stor, skyddad balkong i sydost och utsikt mot takåsar och lummiga trädkronor. Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande med generösa arbetsytor i svart granit, köksö och komplett maskinell utrustning.

ÖVRE PLAN:

– På det övre planet finns tre möjliga sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, förvaring och en fungerande öppen spis. De två andra rummen passar utmärkt att nyttja som tonårs-, barn-, arbets- eller gästrum. Det ena av rummen, ”kontoret”, har dessutom egen ingång från vindsplanet.

Pris: 11 500 000 kr

Månadsavgift: 6 742 kr
Värme, vatten, kabel-TV (med utökat basutbud) och bredband 100 Mbit/s (Bredbandsbolaget). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-500:-/mån. Hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Andel i föreningen: 7,97000 %

Byggår: 1951

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 13 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 och 4 av 4.

Allmänt om föreningen: Brf Markententeriet 6 äger fastigheten upp för 1951 med samma namn inklusive tomtarealen 928 kvm. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med fyra våningsplan, tvä källarplan och en inredd vind. Antal lägenheter är 16 st (samtliga med bostadsrätt) och bostadsytan uppgår till 1.350 kvm enligt taxeringsbeskedet. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Lokalen i övre källaren byggdes om till lägenhet under 2006 och vinden 2009.

Föreningen har god ekonomi och äger marken. Per 2016-12-31 var den långfristiga skulden ca 9,2 msek. Under 2016 omförhandlades tre av lånen till ännu förmånligare villkor och räntor. Se vidare i bifogad årsredovisning. Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade.

Stora renoveringar som är utförda på senare tid är fönsterrenovering 2013/2014, stambyte kök 2006/2012 och stambyte badrum 2007/2012. Fasad är kommande men inget år är satt, dock är prognosen 5-7 år sannolik.

Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om ca 8 kvm. I källaren finns ett cykelrum och en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett större garage på intilliggande Armfeltsgatan tillhörande Brf Dragonen.

Förening: Brf Marketenteriet 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (utökat basutbud).

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandet med bredband 100 Mbit/s. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong i högt, lummigt sydostläge och utsikt mot takåsar och lummiga trädkronor. Balkongen har markis och god plats för trädgårdsmöbler och grill.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm och Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.