Östermalm

Linnégatan 77

Sagolikt vacker sekelskiftesdröm på bästa adress invid Narvavägen & Djurgårdsbron. Underbara sällskapsytor, kakelugnar, två badrum & fyra-fem sovrum.

Adress

Linnégatan 77

Rum

6

Slutpris

16 000 000 kr

Avgift

6 600 kr/mån

Boyta

149 kvmOm bostaden

Med ypperligt Östermalmsläge och på mycket eftertraktad adress invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan med direkt närhet till både Djurgårdsbron och Strandvägen erbjuds nu en unik möjlighet att förvärva ett riktigt drömboende.

Våningen är smakfullt renoverad och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval och smyckas av tidstypiska detaljer som ståtliga kakelugnar, dörröverstycken, vackra stuckaturer, speglade pardörrar, generös takhöjd, takrosetter, höga fönster samt genom alla rum löper vackra golv. Detta är drömboendet för barnfamiljen som längtar till en villa men inte riktigt kan släppa innerstadens alla trevligheter. Planlösningen är utmärkt disponerad med härliga öppna sällskapsytor, fyra till fem sovrum, två badrum samt ljuvlig uteplats som bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning och plats för matbord för stora middagssällskap i direkt anslutning till det representativa sällskapsrummet. Strålande ljusflöde från många fönster och perfekt planlösning mot gata och gård.
En fantastisk familjevåning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina generösa sociala ytor med plats för familj och vänner.
Lägenheten är belägen på en ½ trappa fri från insyn.
Välskött förening i vacker fastighet från 1898.
Välkommen att längta hem!

– Generös hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring. Här möts du av lägenhetens sekelskifteskaraktär genom pardörrar och vackra golv med höga golvsocklar som löper vidare in i lägenheten och höjer trivselfaktorn.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Fantastiskt kök från Poggenphol med härlig rymd och smakfull interiör, gott om skåp och arbetsytor samt utgång till generös uteplats mot innergården. Komplett maskinell utrustning som kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn och inbyggd espressomaskin. Plats för stort matbord intill den ståtliga kakelugnen vilket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Stort, luftigt vardagsrum med vacker kakelugn och två fönster som skänker fint ljusinsläpp och härlig atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms den stora soffan, soffbord, bokhyllor liksom favoritfåtöljen. Fina golv, stuckatur och vackra dörröverstycken i kombinationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd.

– Sovrumsavdelningen ligger privat och avskilt med fyra sovrum och två anslutande badrum samt tvättpelare. Ett femte möjligt arbetsrum/sovrum i anslutning till vardagsrummet.

Pris: 15 000 000 kr

Månadsavgift: 6 600 kr

Andel i föreningen: 8,84771 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Möjlighet förvaring av cyklar och barnvagnar finns med egen ingång från gatan

Lägenhetsnummer: 05842-0001 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 4.

Energiförbrukning: 169 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Harpan 31 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2013. Fastigheten på Linnégatan 77 uppfördes 1898 och består av ett flerbostadshus fördelat på ett gatu- och gårdshus med 14 bostadsrätter. Juridisk person accepteras ej som förvärvare.

Föreningen gjorde en avgiftshöjning om 10 % 1 januari 2017 för att bl a finansiera kommande års fastighetsrenoveringar i enlighet med den underhållsplan som tagits fram. Avgiften kan komma att höjas med 5-10 % under nästa kalenderår.

Gjorda renoveringar:
2004: Byttes V/A-avloppsstammar.
2007: Renoverades tvättstuga, hiss, eldstäder och uppvärmningssystemet (även gjort 2012).
2009: Renoverades fönster och fasaden mot gatan.
2010: Renoverades innergården.
2013-2014: Entréportarna renoverades med hjälp av konstmålare.

Planerade/beslutade renoveringar:

Föreningen har med hjälp av en konsult upprättat en längre underhållsplan för framtida renoveringar. Det som planeras att göras inom 3 år är fasadrenovering mot innergården, ommålning av trapphus, ommålning av fönster mot gatan samt gårdsplanering. Föreningen har även beslutat att dra in fiber i fastigheten.

Förening: Brf Harpan 31

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem. Fiber indraget i fastiigheten.

Sammanställning: Generös uteplats mot lugn innergård.

Välkommen till härliga Östermalm och detta perfekta läge invid Karlaplan, Narvavägen och Oscarskyrkan med närhet till så väl Strandvägen som Djurgårdsbron och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk utmed Djurgårdskanalen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Karlaplan med Fältöverstens shopping och närbutiker vid Garnisonen så når man med kort promenad Östemalmstorg med trevliga Saluhallen. Bra kommunikationer med tunnelbana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.