Vasastan - Tegnérlunden

Upplandsgatan 11, 4+5 tr.

Fantastisk & unik parkvåning anno 1885 i vindsetage med strålande ljust & öppet läge, takterrass, eldstäder & fri parkutsikt över Tegnérlunden.

Adress

Upplandsgatan 11, 4+5 tr.

Rum

6

Slutpris

16 675 000 kr

Avgift

7 379 kr/mån

Boyta

152 kvm

Biyta

5 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, öppet och genomgående läge, högst upp i en av Vasastans vackraste och mest klassiska fastigheter från 1885 med nyrenoverad fasad, representativ entré, fint trapphus och hiss, bjuds ett ogenerat boende i underbar parkmiljö med fritt frontläge och grönskande utsikt över både Tegnérlunden och Stockholms tinnar, torn och takåsar.

I denna unika vindsetagevåning om totalt 157 kvm (152 kvm boa + 5 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak) fördelade på 6 rum, varav 3-4 sovrum, tre badrum, fina sällskapsytor och stor takterrass, samsas de välbevarade sekelskiftesdetaljerna med vindsvåningens alla typiska attribut.

I sekelskiftesplanet ges välbevarade detaljer såsom högt till tak, trägolv, vackra kakelugnar, spegelmönstrade dörrar och snickerier, socklar och högresta fönsterpartier med djupa nischer. Vindsvåningsplanet ger snedtak med fönsterkupor, framtagna träbjälkar och murstockar. Välkommen till Upplandsgatan 11 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

I den uppmätta ytan ingår en separat och fullt utrustad ”vindsetta” om ca 17 kvm med egen ingång, komplett kök och badrum. Helt perfekt att nyttja för en inneboende, den hemmavarande tonåringen eller för den egna företagaren med behov av ett kontor i anslutning till bostaden.

Planlösningen är väldisponerad och tillgänglig i två plan belägen på fastighetens högsta våningsplan 4 och 5. Entréplanet ger en hall med plats för ytterkläder och ett kaklat badrum med dusch, toalett och handfat. Hallen leder vidare till ett stort, öppet sällskapskök med en välutrustad köksdel och matrumsdel med plats för större matsalsbord och många sittande. Här har det tidigare funnits bygglov för balkong i sydvästläge.

På entréplanet ges vidare två rum i fil, ett möjligt sovrum/bibliotek och ett vardagsrum, med två vackra kakelugnar och tre stora fönsterpartier i bredd med utsikt över Tegnérlunden.

Via trappa nås det övre vindsplanet. Här ges ett sällskapsrum med öppen spis och utgång till inglasad takterrass om ca 8 kvm i soligt sydvästläge med vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar. På det övre planet finns två bra sovrum, ett badrum och en separat ”uthyrningsdel” om 1 rum med både kök och badrum. Uthyrningsdelen är för närvarande avskild via en igensatt dörröppning, men kan enkelt återintegreras med den övriga våningen igen.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött förening med stark ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Pris: 15 950 000 kr

Månadsavgift: 7 379 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och fiberbredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 600-700:-. Hemförsäkring ca 400-500:-.

Andel i föreningen: 13,86000 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bergslagen 24 förvärvade fastigheten på Upplandsgatan 11 den 1 februari 1998. Fastigheten består av ett gatu- och gårdshus med 20 bostadsrättslägenheter (1.187 kvm), 3 lokaler (154 kvm) och en mindre byggnad innehållande tvättstuga och förråd. Föreningen beskattas såsom äkta och man äger marken.

Föreningens ekonomi är god. Per dags datum (avstämt 2021-03-25) uppgår den långfristiga skulden till ca 9,8 mkr och kassan till ca 400.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Medlemsavgifterna har inte höjts de senaste 10 åren.

Överlåtelseavgift på 2,5 % och pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet betalas av köpare.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2000: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2002: Trapphuset i gårdshuset renoverades.
2004: Fasadrenovering mot gården och balkonger byggdes.
2006: Trapphusrenovering i gatuhuset och ny port installerades.
2008: Entrén och ytterfönster i gatuhuset samt golven i båda trapphusen renoverades.
2009: Gasanslutning till fastigheten renoverades och värmeväxlare byttes ut.
2010 och 2011: Lokalen på gården renoverades och taket isolerades.
2011: Tvättstugans ventilationssystem renoverades.
2012: Fastigheten/föreningen anslöts till Stockholms Stadsnäts fiberkabel och de s k fiberlannätet för bredband, tv och telefoni.
2013: Tvättstugans två maskiner byttes ut och taket på gårdshuset målades om.
2014: Ny port installerades i gårdshuset.
2015: Styrelsen samordnade inköp av säkerhetsdörrar vilket installerades i ca hälften av lägenheterna. Installation av postboxar i entréerna. Trapphusen i gatu- och gårdshuset renoverades och målades om. Hissen målades och porten mot gatan lackades om.
2020: Spolning av V/A-stammar i kök och badrum. En omfattande fasadrenovering gjordes, alla fönster i båda husen renoverades, installation av två nya tvättmaskiner och en torktumlare och en trädgårdsfirma engagerades för att snygga till på innergården.

Inga större renoveringar eller kommande underhåll i fastigheten planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd beläget i gårdshuset. Gemensamt cykelförråd och tvättstuga på gården med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Förening: Brf Bergslagen 24

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Stockholms Stadsnät. Ingår i avgiften.

Sammanställning: På vindsplanet finns en solig takterrass om ca 8 kvm i sydväst med vidsträckt utsikt över tinnar, torn och takåsar. På entréplanet har det tidigare funnits bygglov för balkong i sydväst från köket.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.