Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 41, 3 tr

Romantiskt 1800-tal möter det stilrent moderna i högt & fritt belägen 5:a vid Tegnérlunden med eldstäder, balkong & härlig utsikt över takåsar.

Adress

Kammakargatan 41, 3 tr

Rum

5

Slutpris

14 100 000 kr

Avgift

5 602 kr/mån

Boyta

143 kvmOm bostaden

Välkommen till anrika kulturkvarter vid Tegnérlunden och i gränslandet mellan Vasastan och Norrmalm, mitt i Stockholm, med anor från tidigt 1800-tal. Här på Kammakargatan 41 med högt, ljust och ostört läge i fastighet från 1862 finns denna klassiskt vackra, eleganta och mycket sällsynta våning om 5 rum och 143 kvm med en känsla och karaktär utöver det vanliga.

Våningen är i ett gott skick och bevarar alla dekorativa originaldetaljer från byggåret såsom spegelmönstrade franska pardörrar, snickerier, fönsternischer och bröstpaneler, furutiljor och fiskbensparkett, spröjsade fönsterpartier i tre väderstreck (eventuellt möjligt att öppna ett fjärde), högt i tak med stuckaturer och fungerande eldstäder såsom kakelugn och öppen spis. Dessutom finns en stilfull smidesbalkong i original med högt och fritt söderläge, sol hela dagen och utsikt mot grönskande kastanjeträd, himmel, tinnar, torn och takåsar. Som kuriosa finns även delar av den gamla gasljusanläggningen kvar.

Planlösningen är klassisk och väldispnerad, den är genomgående och strålande ljus med fönster i flera väderstreck. Här finns representativa, sociala och härliga sällskapsrum så väl som avskilda sovrumsdelar. Stor salong, bibliotek eller matsal med plats för soffgrupp vid öppen spis och rejält matsalsbord vid fönsterparti som vetter mot ljusgård. Salongen leder vidare till underbart vardagsrum som flödar av ljus från fönster i söder. Här finns utgång via pardörrar till balkongen och en ståtlig kakelugn som fungerar.

Tre bra sov ligger avskilda från varandra på var sida av bostaden. Två utmärkta tonårs-, barn-, gäst eller arbetsrum ligger i fil mot gatan och ett ”master bedroom” som inretts med stil och inspiration från våningens ursprung vetter mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng, garderober, höga bröstpaneler och två stora fönsterpartier. Dessutom finns här ett eget tvätthörn med framdraget vatten och ett tvättfat.

Välutrustat kök tidsenlig stil med god förvaring och bra arbetsytor, ett kallskafferi med pärlspont och matplats för 4-5 personer. Fräscht badrum och separat gäst-WC, båda renoverade i samband med fastighetens stambyte 2014.

Det här är ett drömboende för barnfamiljen så väl som villasäljaren som vill bo med ett ypperligt och centralt läge i hjärtat av staden. I denna genuina 1800-talsvåning med alla rätt känns det verkligen som att kliva in i det ”gamla Stockholm”, i kvarter som erbjuder både rikt kulturliv samt utbud av restauranger och butiker. Kommunikationerna är också goda med bl a Centralen och Arlanda Express 7-10 minuter bort.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi och fastighet i mycket gott skick.

– Välkomnade hall med gott rumssamband, plats för avhängning, ljusa väggar och tak samt garderober i original. I hallen finns gäst-WC med toalett och handfat samt ett fräscht och nyrenoverat badrum (2014) med badkar, handfat, toalett, badrumsskåp och en toppmatad tvättmaskin.

– Platsbyggt kök som smakfullt inretts i gammal stil med gott om skåp med luckor i spröjs och vitrin. Här finns ett kallskafferi, pärlspont, fasat kakel ovan arbetsytorna och ett svartvit rutigt linoleumgolv. Den maskinella utrustningen är komplett med 5-lågig gashäll med wok-låga, dubbla ugnar, integrerad kyl, frys och diskmaskin. Matplats för 5-6 personer finns också.

– Härliga sällskapsytor med salong/matsal som öppnar mot vardagsrum. Salongen ger plats för stor soffgrupp vid fungerande öppen spis och stor matsalsmöbel vid fönsterparti som vetter mot ljusgård. Vardagsrummet är fantastiskt och flödar av ljus från fönster i söder. Här finns utgång till stilig originalbalkong i svart smide som via pardörrar ger förlängning av rummet och förenar ute och inne. Den soliga balkongen är högt ogenerat belägen med vy mot himmel, tinnar, torn och takåsar. I vardagsrummet finns även en ståtlig kakelugn som fungerar.

– Våningen har tre sovrum. Två av dem ligger i fil mot gatan och ger plats för sängar och garderober. Innanför vardagsrummet finns våningens ”master bedroom” som inretts med inspiration från våningen ursprung. Här finns plats för stor dubbelsäng, garderober, vitmålade väggar, höga bröspaneler, två stora fönster med djupa spegelmönstrade nischer och ett eget tvätthörn med framdraget vatten och ett tvättfat.

Pris: 13 950 000 kr

Månadsavgift: 5 602 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 8,85000 %

Byggår: 1862

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindbacken 7 förvärvade fastigheten på Kammakargatan 41 år 2000 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler.

Föreningen disponerar tre st parkeringsplatser med separat kö. P-platserna kostar 1.800:-/månad.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Inga avgiftsförändringar eller större renoveringar finns beslutade. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
1989: Hissen i gatuhuset renoverades.
1995 och 2005: Tvättstugan renoverades.
2000-2001: Elstigarna byttes och fönstren målades utvändigt.
2006: Gårdshustaket målades och vindslägenheter byggdes.
2011 Barnvagnsrum i gathusets entreplan.
2013 Takvärmeanläggning.
2014 Byte av V/A-stammar.
2015: Ny värmecentral och nya värmerör i källaren.
2015 Fönsterrenovering.
2015 OVK genomförd.
2016 Skorstenar renoverade.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Tak- och fasadrenovering. Installation av automatisk dörröppnare i fastighetsentrén.

Till lägenheten disponeras tre st förråd, stort källar- och vindsförråd samt ett mindre förråd utanför entrédörren. I gatuhuset finns även en tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsrum finns i anslutning till entréplan och plats för cyklar finns på gården.

Förening: Brf Lindbacken 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen planerar att installera fiberbredband.

Sammanställning: Vacker smidesbalkong i original med högt, fritt söderläge och vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar. Sol från ca 8.30-16-tiden.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter nära Tegnérlunden, Observatorielunden och det nyrenoverade Norra Bantorget bl a och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Skolor i området Lilla Adolf Fredrik med låg- och mellanstadie. Närmsta högstadium är Vasa Real vid Vasaparken. Fritids finns det flera av på bl a Västmannagatan och Kammakargatan. Rekreation får du med simning, massage och gym på Centralbadet eller från motionsslingan utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.