Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 41, 4 tr, högst upp!

Eldstad, balkong & högst upp med vy över takåsar. Romantiskt 1800-tal i historiska kvarter.

Adress

Kammakargatan 41, 4 tr, högst upp!

Rum

5

Slutpris

7 500 000 kr

Avgift

3 624 kr/mån

Boyta

132 kvmOm bostaden

Välkommen till klassiska kulturkvarter på Norrmalm med anor från början av 1800-talet. Här lever du fridfullt i hjärtat av innerstaden med närhet till det mesta. Allt från Tegnérlundens parkrum till Drottninggatans shoppingstråk ligger inom bekvämt avstånd från bostaden. Här på Kammakargatan, högst upp i vacker och välskött fastighet från 1862, finns denna eleganta våning om 132 kvm fördelade på fem rum och kök.

Strålande ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, underbar vy över himmel, tinnar, torn och takåsar samt flertalet klassiskt vackra 1800-talsdetaljer bidrar till våningens unika karaktär och känsla. Här bevaras spegelmönstrade dörrar och fönsternischer, slätstuckaturer i tak, en eldstad, paneler, kallskafferi i kök, trägolv, fiskbensparkett och en smidesbalkong i original m.m.

Det här är en våning som passar barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som uppskattar generösa sällskapsytor och vill bo högst upp i huset. Den mer än utmärkta och mycket tilltalande planlösningen är genomgående med fönster i flera väderstreck. Här finns representativa och härliga sällskapsrum så väl som avskilda sovrumsdelar. Stor salong med plats för soffgrupp vid öppen spis och plats för matsalsbord vid fönsterparti som vetter mot en ljusgård. Vardagsrummet har ett fantastiskt hörnläge och flödar av ljus från fönster i söder och väster. Via pardörrar finns utgång till den soliga balkongen, som ger förlängning av rummet och förenar ute med inne. Balkongen ligger ogenerat, helt utan insyn, och har magisk utsikt mot takåsarna. Innanför vardagsrummet ligger ”master bedroom”. Kök och två sovrum vetter mot gatan. Badrum och f.d gäst-WC i hallen som kan återställas.

Våningens ytskick är av äldre standard med renoveringsbehov. Potentialen att skapa ett drömhem är enorm för den som vill sätta sin egen prägel och stil, då våningens karaktär och detaljer är av sällsynt slag.

– Hall med plats för avhängning vid klädhängare och förvaring i klädkammare. Klädkammaren var tidigare en WC och kan återställas till det för den som önskar. Hallen har trägolv och fönster mot ljusgården.

– Kök med matplats och gott om skåp samt ett kallskafferi för förvaring. Här finns en gasspis samt ny kyl och frys ”side by side” i rostfritt från Bosch. Köket är av äldre standard.

– Kaklat badrum med badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och en tvättmaskin.

– Härliga sällskapsytor med salong/matsal som via vackra skjutdörrar öppnar mot vardagsrum. Salongen ger plats för stor soffgrupp vid fungerande öppen spis och matsalsmöbel vid fönsterparti som vetter mot ljusgård. Vardagsrummet har ett fantastiskt hörnläge och flödar av ljus från fönster i söder och väster. Här finns utgång till stilig originalbalkong i svart smide som via pardörrar ger förlängning av rummet och förenar ute med inne. Den soliga balkongen är högt ogenerat belägen med magisk vy mot himmel, tinnar, torn och takåsar.

– Våningen har tre sovrum. Två av dem ligger i fil mot gatan och ger plats för sängar och garderober. Innanför vardagsrummet finns våningens ”master bedroom”. Här finns plats för stor dubbelsäng, garderober, två stora fönster med djupa spegelmönstrade nischer med takåsvy och ett eget tvätthörn med framdraget vatten och ett tvättfat.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 3 624 kr

Andel i föreningen: 8,52000 %

Byggår: 1862

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två st vindsförråd. Tvättstuga finns i ljusgården med två maskiner, torktumlare och torkskåp samt tre parkeringsplatser på gården.

Renoveringar: Stammarna spolades och dess skick dokumenterades runt 2001. Ett kommande stambyte har diskuterats i föreningen, men inte ansetts akut. Någon relining eller annan metod är inte aktuell. Styrelsen har träffat konsulter angående ett eventuellt stambyte och även diskuterat eventuell finansiering. Efter två års närmare utredning beslöt föreningen 2009 att skjuta stambytet på framtiden. Man kan dock inte utesluta att ett stambyte kan komma inom 3-7 år.

Lägenhetsnummer: 7

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över tre parkeringsplatser på gården. F.n. är det kö till dessa platser. I övrigt gäller boendeparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindbacken 7 förvärvade fastigheten på Kammakargatan 41 år 2000 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler.

Föreningen disponerar tre st parkeringsplatser med separat kö. P-platserna kostar 1.800:-/månad.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Inga avgiftsförändringar eller större renoveringar finns beslutade. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
1989: Hissen i gatuhuset renoverades.
1995 och 2005: Tvättstugan renoverades.
2000-2001: Elstigarna byttes och fönstren målades utvändigt.
2006: Gårdshustaket målades och vindslägenheter byggdes.
2011 Barnvagnsrum i gathusets entreplan.
2013 Takvärmeanläggning.
2014 Byte av V/A-stammar.
2015: Ny värmecentral och nya värmerör i källaren.
2015 Fönsterrenovering.
2015 OVK genomförd.
2016 Skorstenar renoverade.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Tak- och fasadrenovering. Installation av automatisk dörröppnare i fastighetsentrén.

Till lägenheten disponeras tre st förråd, stort källar- och vindsförråd samt ett mindre förråd utanför entrédörren. I gatuhuset finns även en tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsrum finns i anslutning till entréplan och plats för cyklar finns på gården.

Förening: Brf Lindbacken 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Smidesbalkong i original, i högt ogenerat söderläge med vy mot himmel och takåsar.

Drömläge nära Tegnérlunden, Observatorielunden och det nyrenoverade Norra Bantorget ger bl a möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Skolor i området Lilla Adolf Fredrik med låg- och mellanstadium. Närmsta högstadium är Vasa Real vid Vasaparken. Fritids finns det flera av på bl a Västmannagatan och Kammakargatan. Rekreation får du med simning, massage och gym på Centralbadet eller från motionsslingan utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.