Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 34, 5 tr

Förtrollande vacker sekelskiftesfemma med drömläge i hjärtat av Birkastan. Högt läge, underbara sällskapsytor, kakelugnar, fransk balkong & 3 sovrum.

Adress

Tomtebogatan 34, 5 tr

Rum

5

Slutpris

12 250 000 kr

Avgift

5 755 kr/mån

Boyta

144 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Tomtebogatan 34 och detta sagolikt vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen fem trappor upp i eftersökta kvarter invid Rörstrandsgatan och Birkastans mysiga kvarter med mängder av populära caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten är varsamt renoverad och målad i sobra toner samt smyckas av tidstypiska detaljer från tidigt 1900-tal som tre vackra kakelugnar, nätta stuckaturer, speglade dörrar, generös takhöjd, takrosetter, höga golvsocklar, högresta fönsterpartier med djupa nischer samt genom alla rum löper vackra golv. Planlösningen är perfekt disponerad och genomgående mot gata och gård, med strålande ljusflöde från många fönster samt stora sociala ytor i anslutning till varandra.
Här finns ett rymligt vardagsrum och ett underbart matsalskök i anslutning med all maskinell utrustning samt fransk balkong med vacker vy över himmel och takåsar. Äntligen ett kök med plats för större matsalsbord och många middagsgäster. Tre sovrum varav ett generöst master bedroom och två utmärkta barn-, arbetsrum eller gästrum. Smakfullt badrum, gästtoalett samt separat tvättstuga med förvaring och arbetsyta.

En fantastisk familje- och sällskapsvåning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina generösa sociala ytor med plats för familj och vänner.

Välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1911.

Välkommen att längta hem!

– Generös hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring. Här möts du av lägenhetens sekelskifteskaraktär med vackra golv som löper vidare in i lägenheten och höjer trivselfaktorn.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Inre hall med bra rumssamband och perfekt som arbetsplats med möblerbar väggyta för bokhyllor, garderober eller dylikt.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering. Vacker kakelugn och generöst fönsterparti skänker rikligt med ljusinsläpp och trivsam vy.

– Matsal i anslutning till köket med plats för matsalsbord för stora middagssällskap samt eventuellt annat möblemang. Fint ljusinsläpp genom helglasade dörrar som öppnar upp mot den franska balkongen. Även här står en kakelugn som skänker rummet en härlig känsla och avkopplande atmosfär för trevliga sammankomster.

– Genom serveringsgången med bevarat serveringsskåp når du det fantastiskt trevliga köket med härlig rymd och smakfull interiör samt gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som ugn, gasspis, fläkt, mikro, diskmaskin och kyl/frys.Tidstypiskt skafferi skänker köket ytterligare karaktär.

– Underbart master bedroom med dekorativ kakelugn och generösa ytor för stor dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Fint ljusinsläpp genom stort fönster vilket ger en rogivande känsla till rummet.

– Två utmärkta barn-, arbetsrum eller gästrum med stort fönster och plats för säng, skrivbord samt annan passande möblering.

– Smakfullt generöst badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv i gråsvart ton på golvet. Badkar och duschhörna bakom glasade duschväggar. WC och kommod med marmorskiva och ovanpåliggande handfat med spegel ovan.

– Egen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med hyllor och tillhörande överskåp för förvaring.

Pris: 11 995 000 kr

Månadsavgift: 5 755 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och obligatorisk balkongavgift om 38 kr.

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 34+35

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Kadetten 17 är en äkta bostadsrättsförening som som förvärvade fastigheten 1979. Marken innehas med äganderätt. Fastigheten bebyggdes 1911 och betår av 2 flerbostadshus. Föreningen upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen har stabil ekonomi och har under 2018 amorterat 3 Mkr på sina lån som uppgår till ca 8,8 Mkr, dvs ca 3928 kr/kvm boyta. Affärslokalerna inbringar ca 470 000/år i intäkter.
Juridisk person accepteras ej.

Lägenheten består idag av två sammanslagna lägenheter (00035 & 00034), och nyttjas idag som en lägenhet fördelat på 5 rum och kök. Den angivna månadsavgiften består av båda ovan lägenheters avgift ihopslagna, 4171 kr/mån samt 1584 kr/mån dvs totalt 5755 kr/mån. Lägenhet nr 00035 är registrerad som en 3:a med andelstal 0,043750 och andel av årsavgift 4,03793% samt månadsavgift 4171 kr/mån. Lägenhet nr 00034 är registrerad som en 1:a med andelstal 0,0154700 och andel av årsavgift 1,54736% samt månadsavgift 1584 kr/mån. Lägenheten är två separata lägenheter i föreningens register.

Till lägenheten finns källarförråd. Tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, två torktumlare samt torkskåp.
Föreningen har även en fin innergård med utemöbler och grillmöjligheter samt cykelställ. I föreningens källare finns ett hobbyrum.

Renoveringar (se även bifogad årsredovisning).
1979-1997 – Omputsning fasad
1993 – Nyinstallation hissmaskineri
1994-1999 – Omläggning tak.
1994-1997 – Fönstermålning
1998 – Renovering av köksstammar i gatuhus
2005 – Översyn gårdsbjälklag
2007 – Nya balkonger
2008 – Renovering ventilationskanaler gårdshus samt renovering av trapphus
2010-2011 – Renovering ventilationskanaler gathus
2011 – Ny tvättmaskin, installation rökgasfläktar och byte av stam i gatuhus
2012 – Byte av stam i gatuhus
2014 – Lägenhetsförråd i källaren, fibernät, ny servisledning för el, renovering av tvättstuga, byte av avloppsledningar, byte elstigare, gasledning och nya ledningar för värme och vatten samt flytt av tryckstegringspump
2015-2016 – Fasadputslagning mot gatan
2016 – Trapphusmålning samt hissrenovering
2016 – Nytt tak på gatu- och gårdshus
2016 – Målat fönster och dörr på lokaler
2017 – Byte av belysning på innergård
2017 – Slipning av golv i gårdshus

Inga planerade renoveringar eller avgiftsförändringar.

Förening: Brf Kadetten 17

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Fastigheten är ansluten till ComHem. Fiber är även indraget i fastigheten.

Internet: Fiberbredband 1000 Mbit/s. ingår i avgiften.

Sammanställning: Fransk balkong med vidsträckt vy över himmel, vackra fasader och lummiga innergårdar.

Härligt läge i idylliska Birkastan mellan vackra Karlbergsvägen och Rörstrandsgatan med sin puls, butiker, kaffebarer och restauranger.

Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan. På promenadavstånd finns även Odenplan med suveräna kommunikationer.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.