Vasastan - Birkastan, 5 rum, 112 kvm

Sankt Eriksgatan 83, 1 ½ tr

Om bostaden

Snyggt & stilrent i optimal & nyrenoverad 5:a vid S:t Eriksplan. Familjevänlig planlösning med 4 sovrum, 2 badrum & balkong i väster. Garage i huset.

Med eftertraktat läge i fastighet från 1925, invid Sankt Eriksplan, Rörstrandsgatan och med direkt närhet till både Vasaparken och Odenplan, saluförs nu denna enastående och optimala 5:a om 112 kvm i toppskick.

Lägenheten har under 2018 varsamt totalrenoverats med moderniserad och familjevänlig planlösning, genomgående stilren design, påkostade materialval, ljus färgsättning samt massor av genomtänkta förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med detaljer såsom högt till tak, spegeldörrar med mässingshandtag, vita snickerier, vägglister och bröstpaneler, fiskbensparkett och spröjsade fönsterpartier i dubbla väderstreck som skapar en känsla av både ljus och rymd.

Planlösningen är synnerligen väldisponerad, moderniserad och tilltalande. Den är genomgående från gård till gata och ytterst effektiv och tillgänglig för såväl barn- och tonårsfamiljen som villasäljaren med behov av fyra sovrum, två badrum m.m.

Via en entré med säkerhetsdörr ges en välkomnande hall med golvvärme, plats för ytterkläder och skor samt en generös klädkammare. Hallen leder vidare till lägenhetens delvis öppna sällskapsdel med vardagsrum och kök. Köket, som utgör hjärtat av bostaden, är platsbyggt och designat i stram och klassisk stil med rejäl förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak med luckor i grå ton och handtag i mässing, generösa arbetsytor med bänkskivor i sten och komplett maskinell utrustning. Även köket har golvvärme. Vardagsrummet har plats för soffgrupp och matsalsbord.

Avskilt från sällskapsdelen finns en sovrumsavdelning med tre bra sovrum. Ett ”master bedroom” med platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen i högt västerläge. Två utmärkta barn- eller tonårsrum, varav ett med en f.d. köksingång som möjliggör egen ingång för tonåringen, gästen eller den egna företagaren med kontor hemma. Här låg det ursprungliga köket så anslutning till vatten och avlopp finns fortfarande för den som vill sätta in ett pentry och/eller bygga ytterligare ett badrum/WC.

Det fjärde sovrummet ligger innanför vardagsrummet och har plats för dubbelsäng och privat access till ett eget badrum ”in suite”.
Badrummet väl tilltaget och ger en lyxig känsla med väggar och golv i Bricmatemarmor och golvvärme, badkar och handfat på kommod med skåp och armatur i Honey Gold från Tapwell, badrumsskåp, handdukstork samt spotlights i tak samt vägghängd toalett.

I anslutning till hallen ligger det andra badrummet. Badrummet är helkaklat och har klinkergolv med golvvärme, rymlig duschhörna med vikdörrar i glas, tvättmaskin, vägghängd toalett och handfat på kommod.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och lägenhetens stil och känsla, ger ett kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött förening med stark ekonomi och bra kassaflöde de stora renoveringarna gjorda, dold tillgång i 2 st återstående 4:or hyresrätter (108 kvm) samt eget garage i fastighetens källare med 25 st platser (ca 1.500:-/mån/medlemmar) och kort kö för medlemmarna. Stor innergård.

Pris: 11 995 000 kr

Månadsavgift: 4 417 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster med energiglas

Lägenhetsnummer: 4 (1103)

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 202 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 1 september 2017

Energiklass: G

Parkering/Bilplats: Garage i fastighetens källare med 25 st platser (ca 1.500:-/mån/medlemmar) och kort kö för medlemmarna.

Allmänt om föreningen: Brf Gjutaren 22 förvärvade fastigheten 2017, på adress Sankt Eriksgatan 83 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1925 och består av 18 st lägenheter (1.493 kvm), varav 16 st med bostadsrätt och 2 st 4:or med hyresrätt (dold tillgång), 3 st lokaler (1.135 kvm) samt 25 st garageplatser i källaren för uthyrning. Föreningen beskattas såsom äkta och marken (1.135 kvm) innehas med äganderätt.

Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade, kontrollerat 2020. Föreningen har 2 st återstående hyresrätter, 4:or á 108 kvm som dold tillgång med ett högt värde samt goda intäkter från de 3 lokalerna och garaget. Föreningen har stark ekonomi, och amorterar 450 000 per år, 2019 såldes en hyresrätt vilket gav goda intäkter för föreningen. Lånen har också omförhandlats med låga räntor.

Garaget i källaren har 25 platser och kostar ca 1.500:-/plats för de boende. Kötiden varierar och boende i fastigheten har förtur.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I källaren finns en stor renoverad tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Stor gemensam innergård finns, planer för innergården diskuteras. Fastigheten kommer installeras med fiber, och ett byte till energieffektiva fönster diskuteras. Alla diskuterade investeringar kommer betalas med egna medel och kommer inte påverka avgift eller belåningsgrad.

Renoveringar i fastigheten:
2020: Ny entrématta
2019: Soprummet renoverat och impregnering av marmortrappan.
2018: Ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Målning av entré och renovering av automatiska dörröppnare.
2017: Yttre fasadrenovering.
2016: Installation av balkonger mot innergården. Renovering av gårdsfasad.
Säkerhetsdörrar monterade 2013.
2012: Fönsterrenovering, bättringsarbeten gjorda 2016.
2010-2014: Elinstallationer i lägenheterna.
2012-2013: Ny undercentral och säkerhetsdörrar installerade.
2008: Renovering av gårdsbjälklagens yt- och tätskikt (nya brunnar 2005). Även garagets balkar och pelare kontrollerade.
2004: Ny plåt lagd på yttertaket och vinden inreddes till lägenheter. Hissen renoverad och förlängd till vindsplanet.
1999: Byte av V/A-stammar.

Förening: Brf Gjutaren 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår ej i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot innergården med sol från dag till kväll.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.