Vasastan

Odengatan 34, 4 tr, hiss

Vacker hörnvåning, högst upp, med suverän planlösning, balkong & öppen spis. Renoveringsbehov.

Adress

Odengatan 34, 4 tr, hiss

Rum

5

Slutpris

9 100 000 kr

Avgift

6 164 kr/mån

Boyta

173 kvmOm bostaden

Välkommen till Odengatan och attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I vacker, representativ och stambytt fastighet anno 1904, på det högsta ordinarie våningsplanet, ges nu tillfälle att förvärva en av de klassiska hörnvåningarna som flödar av ljus och har vy mot himmel och takåsar. Denna våning om 173 kvm fördelade på 5 r o k är fantastisk och erbjuder en mycket bra planlösning och rumsdisposition i original med härliga sällskapsytor såsom vardagsrum, matsal och salong. Här finns 2-3 möjliga sovrum, hall med gott rumssamband och utgång till balkong i väster, serveringsgång, dubbla ingångar varav en är f.d. köksingång samt badrum och två separata WC. Alla tidstypiska detaljer bevaras såsom högt till tak med stuckaturer, fiskbensparkett, bröstpaneler, spegelmönstrade snickerier och pardörrar, pampig öppen spis i vardagsrummet och flera burspråk. Det här en bostad vi tror passar både villasäljaren så väl som barnfamiljen som vill bo kvar i innerstaden.

Genomgripande renoveringsbehov, men potentialen att skapa ett boende utöver det vanliga är enorm då grundförutsättningarna är sällsynt goda.

– Välkomnande hall som likt en solfjäder öppnar mot våningens sällskapsrum såsom salong, vardagsrum och matsal. Här finns plats för avhängning och förvaring. Utgång till härlig västervänd balkong med eftermiddags-/kvällssol. I anslutning till hallen finns ett WC med toalett och handfat.

– Inre hallpassage med furugolv. Här finns ett kaklat badrum, stambytt 2007, med badkar och handfat.

– Härligt hörnvardagsrum med flera fönster i två väderstreck och utsikt mot himmel, takåsar och längs med Odengatan respektive Tulegatan mot Norra Real. Högt till tak, fiskbensparkett och en pampig öppen spis. Vardagsrummet flankeras av å ena sidan en salong med burspråk och fiskbensparkett som också väl nyttjas som matsal, bibliotek eller dylikt och å andra sidan en matsal med burspråk, fiskbensparkett och plats för 8-10 personer. Denna matsal kan även nyttjas till sovrum.

– Sovrum, ”master bedroom”, innanför salongen. Här finns plats för stor dubbelsäng och garderober. Fiskbensparkett. I detta rum finns ett separat handfatsrum med handfat.

– Rymligt kök med gott om skåp och bevarade skåp i original. Här finns en matplats för 5-6 personer vid fönster mot gården. Furugolv.

– Intill köket finns en köksingång. Här finns även ett rymligt sov-, gäst-, arbets- eller tonårsrum (f.d. jungfrukammaren) samt det andra av våningens separata WC med toalett och handfat.

Pris: 9 500 000 kr

Månadsavgift: 6 164 kr

Andel i föreningen: 6,21000 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett stort vindsförråd som tillhör lägenheten. I övrigt finns en fullt utrutstad tvättstuga i källaren, bastu/relax, hobbyrum och cykelrum.

Renoveringar: Fasadrenovering 1998, stammar 2006-2007, Elstigar 2006-2007, tvättstuga 2008, byte av termostatventiler 2009, nya balkonger 2009 och målning av lägenheternas ytterdörrar 2010. Föreningen planerar måla fönstren mot gård och gata samt eventuellt renovera taket och fasaden mot innergården.

Lägenhetsnummer: 8

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna. I övrigt finns garage i närliggande fastigheter för 1500-1600:-/mån.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunn 14 förvärvade fastigheten i korsningen av Odengatan och Tulegatan 1983. Föreningen består av 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta. För mer information, se www.surbrunn.net. Inga avgiftsförändringar planeras.

Renoveringar:
Fasadrenovering 1998
Byte av V/A-stammar och elstigare 2006-2007
Tvättstuga 2008 och 2013
Byte av termostatventiler och nya balkonger 2009
Målning av lägenheternas ytterdörrar 2010.

Kommande renoverinar:
Fönstermålning pågår och beräknas avslutas under sommaren. Denna renovering påverkar inte lägenheten. Framöver planerar föreningen en mindre fasad och takrenovering.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Surbrunn 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem, via fiber 100 mbit/s.

Sammanställning: Härlig balkong i väster med vy mot takåsarna.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.