Vasastan

Kammakargatan 41, 3 tr.

Eldstäder, balkong samt högt och rofyllt läge. Romantiskt 1800-tal i historiska kvarter. Drömboende!

Adress

Kammakargatan 41, 3 tr.

Rum

5

Slutpris

7 750 000 kr

Avgift

3 915 kr/mån

Boyta

143 kvm

Biyta

1 kvmOm bostaden

Välkommen till anrika kulturkvarter på Norrmalm med anor från början av 1800-talet. Här lever du fridfullt i hjärtat av innerstaden med närhet till det mesta. Allt från Tegnérlundens parkrum till Drottninggatans shoppingstråk ligger inom bekvämt avstånd från bostaden. Här på Kammakargatan, med högt ljust läge i vacker och välskött fastighet från 1862, finns denna fantastiska och mycket eleganta våning om 143 kvm fördelade på fem rum och kök.

Våningen har med varsam hand successivt renoverats till gott skick och bevarar många klassiskt vackra ursprungsdetaljer. Detaljer såsom spegelmönstrade franska pardörrar och snickerier, fönsternischer och bröstpaneler, furutiljor och fiskbensparkett, stuckaturer och fungerande eldstäder såsom kakelugn och öppen spis får en att tänka på svunna tider. Dessutom finns en stilfull smidesbalkong i original med sol hela dagen och vy mot himmel, tinnar, torn och takåsar. Som kuriosa finns även delar av den gamla gasljusanläggningen kvar. Dessa detaljer harmonierar väl med genomgående fräscha ytskick, varm färgsättning och trivsam inredning och bidrar till våningens alldeles särskilda karaktär.

Det här är en våning som passar barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som uppskattar generösa sällskapsytor. Den mer än utmärkta och mycket tilltalande planlösningen är genomgående i högt läge med fönster i flera väderstreck. Här finns representativa och härliga sällskapsrum så väl som avskilda sovrumsdelar. Stor salong med plats för soffgrupp vid öppen spis och plats för rejäla matsalsmöbler vid fönsterparti som vetter mot en ljusgård. Det underbara vardagsrummet flödar av ljus från flertalet fönster i söder och har utgång till den soliga balkongen, som ger förlängning av rummet och förenar ute och inne. Balkongen ligger ogenerat, helt utan insyn. Innanför vardagsrummet ligger ”master bedroom” som inretts med inspiration och känslan från våningens ursprung med bl a framdraget vatten och eget tvättfat. Det platsbyggda köket är nytt från 2008 är välutrustat för den matlagningsglade och har designats i gammal stil vilket sätter ytterligare prägel på denna bostad.

Vi tror detta är ett hem många väntat på och vi törs lova att det uppfyller det mesta ni kan önska av bevarad stil, klass och inte minst hemtrevnad! Väl mött!

– Välkomnade hall med gott rumssamband, plats för avhängning, ljusa väggar och tak samt garderober i original. I hallen finns ett gäst-WC med toalett och handfat samt ett badrum med inkaklat badkar, handfat, toalett och badrumsskåp.

– Nytt platsbyggt kök från 2008 som smakfullt inretts i gammal stil med gott om skåp med luckor i spröjs och vitrin. Här finns ett kallskafferi, pärlspont, fasat kakel ovan arbetsytorna och ett svartvit rutigt linoleumgolv. Den maskinella utrustningen är komplett med 5-lågig gashäll med wok-låga, dubbla ugnar, integrerad kyl, frys och diskmaskin samt en toppmatad tvättmaskin. Matplats för 5-6 personr finns också.

– Härliga sällskapsytor med salong/matsal som öppnar mot vardagsrum. Salongen ger plats för stor soffgrupp vid fungerande öppen spis och stor matsalsmöbel vid fönsterparti som vetter mot ljusgård. Vardagsrummet är fantastiskt och flödar av ljus från fönster i söder. Här finns utgång till stilig originalbalkong i svart smide som via pardörrar ger förlängning av rummet och förenar ute och inne. Den soliga balkongen är högt ogenerat belägen med vy mot himmel, tinnar, torn och takåsar. I vardagsrummet finns även en ståtlig öppen spis som även den fungerar.

– Våningen har tre sovrum. Två av dem ligger i fil mot gatan och ger plats för sängar och garderober. Innanför vardagsrummet finns våningens ”master bedroom” som inretts med inspiration från våningen ursprung. Här finns plats för stor dubbelsäng, garderober, vackert färgsatta väggar, höga bröspaneler, två stora fönster med djupa spegelmönstrade nischer och ett eget tvätthörn med framdraget vatten och ett tvättfat.

Pris: 6 500 000 kr

Månadsavgift: 3 915 kr

Andel i föreningen: 9,03000 %

Byggår: 1862

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett stort förråd källaren om två rum. Dessutom finns ett förråd trapphuset som är väldigt bekvämt och nära till hands för pulkor och skridskor etc. Tvättstuga finns i ljusgården med två maskiner, torktumlare och torkskåp, det finns ett kontor med övernattningsmöjlighet som kan hyras samt tre parkeringsplatser på gården. Föreningen har en innergård i två etage har servitut på passagen ut till Västmannagatan.

Renoveringar: Stammarna spolades och dess skick dokumenterades runt 2001. Ett kommande stambyte har diskuterats i föreningen, men inte ansetts akut. Någon relining eller annan metod är inte aktuell. Styrelsen har träffat konsulter angående ett eventuellt stambyte och även diskuterat eventuell finansiering. I dagsläget finns inga beslut tagna i frågan och enligt undersökningen är stammarna i gott skick. Man får dock räkna med att stambyte kan komma inom 2-7 år.

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över tre parkeringsplatser på gården. F.n. är det kö till dessa platser. I övrigt gäller boendeparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lindbacken 7 förvärvade fastigheten på Kammakargatan 41 år 2000 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler.

Föreningen disponerar tre st parkeringsplatser med separat kö. P-platserna kostar 1.800:-/månad.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Inga avgiftsförändringar eller större renoveringar finns beslutade. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
1989: Hissen i gatuhuset renoverades.
1995 och 2005: Tvättstugan renoverades.
2000-2001: Elstigarna byttes och fönstren målades utvändigt.
2006: Gårdshustaket målades och vindslägenheter byggdes.
2011 Barnvagnsrum i gathusets entreplan.
2013 Takvärmeanläggning.
2014 Byte av V/A-stammar.
2015: Ny värmecentral och nya värmerör i källaren.
2015 Fönsterrenovering.
2015 OVK genomförd.
2016 Skorstenar renoverade.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Tak- och fasadrenovering. Installation av automatisk dörröppnare i fastighetsentrén.

Till lägenheten disponeras tre st förråd, stort källar- och vindsförråd samt ett mindre förråd utanför entrédörren. I gatuhuset finns även en tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsrum finns i anslutning till entréplan och plats för cyklar finns på gården.

Förening: Brf Lindbacken 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Smidesbalkong i original, i högt ogenerat läge med vy mot himmel och takåsar.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter nära Tegnérlunden, Observatorielunden och det nyrenoverade Norra Bantorget bl a och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Skolor i området Lilla Adolf Fredrik med låg- och mellanstadie. Närmsta högstadium är Vasa Real vid Vasaparken. Fritids finns det flera av på bl a Västmannagatan och Kammakargatan. Rekreation får du med simning, massage och gym på Centralbadet eller från motionsslingan utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.