Vasastan

Birger Jarlsgatan 95, 4 tr.

Sekelskiftesdröm i ett mycket bra skick. Generösa ljusinsläpp, två balkonger, härlig takhöjd och underbara sällskapsytor.

Adress

Birger Jarlsgatan 95, 4 tr.

Rum

5

Slutpris

10 500 000 kr

Avgift

5 556 kr/mån

Boyta

139 kvmOm bostaden

I en vacker fastighet från 1910-talet finns denna högt belägna drömvåning om 139 ljusa och synnerligen optimalt planerade kvm.

Den mycket välbalanserade planlösningen har nyttjats till fullo med ett utmärkt kök, matsal och generös sällskapsyta med ett burspråk som släpper in strålande ljus. Avskilt från sällskapsytorna genom en charmig innerhall hittar du sedan tre stora sovrum. Gästtoaletten ligger praktiskt i anslutning till hallen, medan det stora badrummet ligger i anslutning till våningens tre sovrum. Våningen erbjuder två balkonger, en in mot den lugna innergården, och en ut mot allén på den pampiga Birger Jarlsgatan.
Härlig takhöjd, vackra trägolv, vita väggpaneler, snickerier och spegeldörrar.

Välkomna på visning!

– Välkomnande hall med imponerande pardörrar som entré, fiskbensparkett i original, ljusa väggar och vita snickerier. Hallen har goda avhängningsmöjligheter med hatthylla och skoförvaring i original. Säkerhetsdörr. Hallen öppnar upp mot matsal, vardagsrum och kök.

– Gästtoalett med klinkergolv, ljust kaklade väggar och WC. Här finns handfat, badrumsspegel och skåp.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för fyra personer. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med häll och varmluftsugn. Furugolv.

– Luftig matsal med fiskbensparkett, ljusa väggar och vita snickerier. Fönster mot gatan och skjutdörrar mot vardagsrummet. I anslutning till matsalen finns en klädkammare som går att slå ihop med gästtoaletten för duschmöjlighet.

– Representativt och stort vardagsrum med fiskbensparkett, ljusa väggar och vita väggpaneler. Här finns stora fönsterpartier i läckert burspråk med utgång till den främre originalbalkongen som erbjuder morgon- och förmiddagssol. Ytan är mycket lättmöblerad med plats för soffor, fåtöljer och TV-möbel. Gott om plats för större matbord om man skulle vilja nyttja matsalen på annat sätt.

– Sovrum 1 med furugolv, ljusa väggar och vita snickerier. Garderobsvägg. Sovrummet har ett stort fönster och gott om plats för dubbelsäng och förvaring.

– Sovrum 2 med furugolv, ljusa väggar och vita snickerier. Även detta rum erbjuder gott om plats för en dubbelsäng. Från pardörrar i detta sovrum når man den stora balkongen i sydvästläge med plats för bord och stolar.

– Sovrum 3 med furugolv, ljusa väggar och vita snickerier. Sovrummet har fönster mot gård.

– Badrum med marmorgolv med golvvärme, ljust kaklade väggar och infällda spotlights. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handdukstork, stort handfat. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 5 556 kr

Andel i föreningen: 9,25000 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1916

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 1402

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00). Tillståndet är gratis medan en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastighet består sammanlagt av 1503 kvm bostadsyta fördelat på 17 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar även över 178 kvm lokalyta fördelat på 1 lokal (hyresrätt). Föreningen köpte fastigheten 1998. Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar.
Renoveringar;
1985/86: Byte av vatten och avloppstammar, fasader och yttertak renoverades.
1998: Fönster målning, trapphus (gatuhuset) renoverades.
2000: Byte av merparten stammar som tidigare ej blivit utbytta.
2003: Målning trapphus (gårdshuset).
2004: Målning yttertak (gatuhus).
2006: Byte ytter- och innertak (gatuhus), byte av resterande del av stammar.
2007: Delvis nya maskiner i tvättstugan.
2009: Byte och målning av fönster.
2011-2013: Innergårde delvis dränerad och nyomgjord med nytt cykelskjul etc.

Förening: Brf Väduren 14

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Uteplats 1: Balkong mot innergård, läge sydost. Uteplats 2: Balkong, mot Birger Jarlsgatan, läge nordväst.

Centralt läge med gångavstånd till såväl pulsen i city som rofyllda naturområden. På promenadavstånd finns Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken med härliga promenad- och joggingstråk. Närområdet är fyllt med restauranger, caféer och butiker, bl.a. längs med Odengatan. Kommunikationerna är utmärkta med t-bana (Tekniska högskolan), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.