Vasastan

Kungstensgatan 57, 4 tr

Stilsäker design & toppskick i modern, optimerad & familjevänlig 5:a med stor balkong i sydväst, 4 sovrum & öppna sällskapsytor. Garageplats i huset!

Adress

Kungstensgatan 57, 4 tr

Rum

5

Slutpris

17 000 000 kr

Avgift

3 722 kr/mån

Boyta

137 kvmOm bostaden

I välvårdad och modern fastighet med garage i källarplanet, på attraktiv och central Vasastadsadress mellan Tegnérlunden, Vasaparken och Odenplan, saluförs nu en sann familjedröm om 137 kvm fördelade på 5 rum, varav 4 sovrum, öppet matsalskök och extra stor balkong om ca 6 kvm i högt och soligt sydvästligt läge.

Den är högt, strålande ljust och fritt belägen på våning 4 av 6 och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås direkt från entréplanet.

Föreningen är helt skuldfri med en stark kassa och garage finns i fastighetens källarplan. OBS! Garageplats med elladdning kan övertas av köparen för 2.938:- inklusive elladdning och moms per månad. Hissen går direkt ner till garaget från lägenhetens våningsplan.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats med genuin känsla för stil, modern design och bra förvarings- samt funktionslösningar anpassade till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag.

Planlösningen är genomgående med fönster i tre väderstreck, den är oerhört väldisponerad och familjevänlig med härliga, luftiga och sociala sällskapsytor i ett stort och välutrustat kök med köksö och plats för stort bord för många sittande. Det rymliga vardagsrummet intill har stora glaspartier som ger ett härligt ljus, en fungerande öppen spis och är lättmöblerat för soffgrupp och TV-möbel.

Fyra rymliga sovrum, varav två med varsin utgång till balkongen. Ett ”master bedroom” och tre barn- eller tonårsrum. I anslutning till ett av rummen finns dessutom en smart och funktionell egen tvättstuga med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Stort fräscht badrum i ett stilrent utförande med både duschhörna och badkar, klinkergolv, handfat, handdukstork och toalett. Eluttag finns framdraget till badrumsskåp för att möjliggöra installation av tvättmaskin/torktumlare.

Välkomnande entré till rymlig hall som ger bra plats för både skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finns separat WC med toalett och handfat.

Mycket välskött och stambytt fastighet från 1966. Skuldfri och äkta förening som äger marken, har alla stora renoveringar gjorda och med bergvärme installerat som ger låga värmekostnader. Låg månadsavgift på 3.722:- per månad inklusive värme, vatten, bredband 1000/1000 Mbit/s och basutbud TV.

Pris: 15 950 000 kr

Månadsavgift: 3 722 kr
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud TV och bredband 1000/1000. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,50400 %

Byggår: 1966

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 1011 (1405)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 113 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garage i fastighetens källarplan. Garageplats med elladdning som kan överlåtas till köparen för 2.938:- inklusive elladdning och moms per månad. Hissen går direkt ner till garaget från lägenhetens våningsplan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tuben 10 registrerades 2000-02-28 och förvärvade fastigheten 2013-10-10 av den tidiga ägaren Pressens Pensionskassa. Byggnaden uppfördes 1966 består av 20 bostadsrättslägenheter om totalt 2.073 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen är klassad som äkta sedan december 2019. En tredimensionell fastighetsbildning trädde då i kraft och kommersiella ytor i entréplan och plan 1 samt källarplan 1 och källarplan 2 såldes till Praktikertjänst. Innergården samt även förråd och tvättstuga är fortfarande föreningens. Gemensamt ansvar finns för trapphuset, hissen och bergvärmeanläggningen. Under 2020 har föreningens fokus legat på att separera de tekniska delarna i fastigheten från Praktikertjänsts, d v s vatten, avlopp, värme och el. En stor del av detta arbete och dess kostnader reflekteras årsredovisningen för 2020. I samband med försäljningen av delar i fastigheten så betalde föreningen av alla skulder och blev helt skuldfri och med en stark kassa. Per 30/6 2021 uppgick kassan till ca 4,5 mkr vilket får anses som mycket med tanke på den välskötta fastigheten och de låga värmekostnader som bergvärmen ger.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2014: Byte av V/A-stammar.
2015: Renovering av innergården.
2016: Nytt skalskydd och låssystem.
2017: Trapphusrenovering inkl installation av säkerhetsdörrar, ny port och postboxar i entrén.
2018: Installation av bergvärme och ny torktumlare samt torkskåp i tvättstugan.
2019: Fasadrenovering inkl renovering av balkonger och nya tätskikt på terrasser.
2020-2021: Energibesiktning och OVK pågår.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Förråd och gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam och fullutrustad tvättstuga, cykelförvaring samt barnvagnsrum. Härlig innergård för medlemmarna med loungemöbler, två stora matbord, två grillar och sandlåda.

Förening: Brf Tuben 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

TV: I månadsavgiften basutbud TV.

Internet: I månadsavgiften ingår bredband 1000/1000.

Sammanställning: Stor balkong om ca 6 kvm med dubbla utgångar i ett högt och soligt sydvästläge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.