Vasastan

Vanadisvägen 36, 4 tr

Familjedröm i Vasastan! Stilren design möter klassiskt 1920-tal i suverän 5:a med högt & fritt läge, balkong i sydväst & vacker utsikt över takåsar.

Adress

Vanadisvägen 36, 4 tr

Rum

5

Slutpris

13 500 000 kr

Avgift

3 737 kr/mån

Boyta

130 kvmOm bostaden

I ståtlig och välvårdad hörnfastighet från 1922, på bra adress nära Odenplan i Vasastan, saluförs nu denna eftertraktade och stilsäkra familjevåning om 130 suveräna kvm fördelade på 5 rum, varav 4 bra sovrum, matsal och kök. Våningen har ett högt och strålande ljust hörnläge på fjärde våningen med solig originalbalkong i sydväst och fri utsikt mot Matteus kyrka, vackra kringliggande sekelskiftesfastigheter samt dess takåsar.

Våningen har under 2016 varsamt, enhetligt och pietetsfullt byggts om och totalrenoverats med stil och finess – allt gjort i genuin, men modern tjugotalsklassicistisk stil i linje med husets byggår. Inget har här lämnats åt slumpen och smakfulla materialval av hög kvalitet i stilren design, sober färgsättning samt massor av platsbyggda förvarings- och funktionslösningar ger maximal komfort och en hemtrevlig känsla. Samtidigt är alla vackra originaldetaljer väl bevarade såsom högt till tak med lamprosetter och lister, stora spröjsade fönsterpartier, fiskbensparkett och trägolv som vitlaserats, spegeldörrar och snickerier i sober grå kulör.

Planlösningen är utmärkt disponerad, ytterst tillgänglig och funktionell. Den har fulländade förvarings- och funktionslösningar samt fönster i tre väderstreck. Öppna, genomgående, strålande ljusa och rymliga sällskapsytor med kök, matsal och vardagsrum ger härlig plats för både familjen och umgänge i goda vänners lag. Sovrumsdelen ligger privat och avskild från sällskapsdelarna. Här finns fyra bra sovrum, varav ett föräldasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring, två barnrum för de mindre barnen och ett barn-, gäst- eller tonårsrum med utgång till balkongen. Två bra badrum, ett med lyxig access från föräldrasovrummet med badkar och ett med duschhörna, toalett och ”tvättstuga” med tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns ett separat gäst-WC med toalett och handfat i anslutning till hallen.

Detta är drömboendet för familjen som längtar till en villa men inte riktigt kan släppa Vasastans och innerstadens alla trevligheter. Läget är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta och 2017 öppnar Citybanan med ny uppgång direkt utanför porten (korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen). I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Våningen har från början varit två lägenheter som för länge sedan slagits samman och integrerats till en. Därav har den dubbla lägenhetsnummer i skuldfri, äldre förening och representativ fastighet från 1922.

– Välkomnande hall/tambur med stengolv och golvvärme, plats för ytterkläder och skor. I anslutning till tamburen har en garderob byggts med skohylla och där barnvagn får plats. I hallen finns ett kaklat gäst-WC med dekorativ tapetserad vägg, handfat och vägghängd toalett. Korridor har byggts och ger smidig anslutning till sovrummen.

– Öppna, genomgående, strålande ljusa och rymliga sällskapsytor med kök, matsal och vardagsrum. Köket är platsbyggt och inrett i klassiskt utförande med god förvaring i skåp och draglådor, arbetsbänkar i svart granit med kakel på väggen ovan, praktisk köksö med förvaring, komplett maskinell utrustning från Siemens samt golv i rutmönstrat linoleumgolv.

– Köket ansluter till matsalsdel med plats för rejält matbord och många middagsgäster.

– Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV-möbel. Stort fönsterparti i högt fritt läge med fin stadsvy mot vackra sekelskiftesbyggnader, Matteus kyrka etc.

– Sovrumsdelarna ligger privat och avskilt från sällskapsdelarna. Här finns fyra bra sovrum. Ett föräldasovrum med lyxig access till eget badrum. Sovrummet ger plats för dubbelsäng och rymlig klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg.

– Två utmärkt disponerade barnrum för de mindre barnen med plats för säng och lekhörna, två stora fönsterpartier ger fin utsikt och rikligt med ljus. Det fjärde sovrummet, ”Balkongrummet”, passar bra som barn-, tonårs- gäst- eller arbetsrum. Här finns en praktisk garderob och utgång via pardörrar till balkongen.

– Två bra badrum, ett som har acces från föräldrasovrummet med badkar och handfat. Det andra badrummet med duschhörna med vikdörrar i glas, toalett och ”tvättstuga” med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) samt plats för förvaring. Klinkergolv med golvvärme i båda badrummen.

HELA VÅNINGEN ÄR OMBYGGD OCH TOTALRENOVERAD 2016, SE SAMMANFATTNING NEDAN PÅ VAD SOM GJORTS:
– Samtliga golv bestående av trägolv och fiskbenskparkett är slipade och vitlaserade.
– Samtliga fönsterbrädor är utbytta till Carraramarmor.
– Elementskydd monterade vid alla element.
– Snickerier, golvsocklar, dörrar, lister, karmar är slipade och målade. Väggar och tak är grundligt gjorda, spacklade och målade.
– Nydragen el i hela lägenheten. Nya uttag för el- och bredband. Alla kablar och elledningar är infrästa i väggarna.
– Nya vattenledningar i samtliga våtutrymmen. Ballofixer monterade för av- och påstängning.
– Våtutrymmena är gjorda av byggentreprenör med VVS-certifikat och som arbetat efter ”Säker vatten”. Slutbesiktningsprotokoll finns.
– Securitaslarm med kamera och värme-/röksensorer med högtalare till Securitas finns installerade.

Pris: 12 750 000 kr

Månadsavgift: 3 737 kr
Kabel-TV och bredband har en obligatorisk avgift om 762 kr/kvartalet.

Byggår: 1922

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstuga samt källarförråd och vindsförråd. Lummig och trädgårdslik innergård med soliga, öppna ytor, gräsmattor, sommarmöbler och grillmöjligheter.

Lägenhetsnummer: 36+37 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett större garage längre ner på Vanadisvägen. Se även www.garageplatsen.se för fler alternativ i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Smedjan 9 & 10 u.p.a. består av 44 medlemslägenheter i fastighet från med adresser Dalagatan 84 och Vanadisvägen 36. Föreningen är en av Stockholms äldsta bostadsföreningar och den är per 2015-12-31 skuldfri med ca 2.200.000:- i likvida medel (kassa, bank).

Fasad gård 1990
Stambyte 1991
Takmålning 2006
Värmeväxlarbyte 2009
Fönstermålning utsidan juni 2013

Driftskostnader:
Hushållsel ca 500-600:-/mån, hemförsäkring ca 150-200:-/mån.

Lgh 36 har andelstal 1,052%
Lgh 37 har andelstal 1,611%

Förening: Bf Smedjan 9 & 10 u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 49

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt sydvästläge med utsikt mot Matteus kyrka, vackra sekelskiftesfastigheter och kringliggande takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge invid Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. Strax öppnar även citybanan sin nedgång på Vanadisvägen mittemot porten. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.