Södermalm

Nytorgsgatan 19, 4+5 tr.

Arkitektritat vindsetage med terrass, balkong och tre kakelugnar. Härligt skick och äldre charm. Drömläge på Södermalm!

Adress

Nytorgsgatan 19, 4+5 tr.

Rum

5

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

2 394 kr/mån

Boyta

134 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt vindetage närmast himlen och takåsarna, som uppfyller den kräsnes krav på charm, klass och funktion. Våningen har under 2009/2010 smakfullt renoverats med den äldre charmen väl bevarad. Tidstypiska och karaktäristiska vindsdetaljer såsom snedtak, takfönster, generös takhöjd, vackra vitlaserade trägolv och spöjsade fönster. En stor möblerbar takterrass med utsikt över takåsarna, en balkong samt tre fungerande kakelugnar. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen ger hela bostaden ett flödande ljusinsläpp.

Planlösningen är suveränt disponerad, väl fungerande som både sällskaps- och familjevåning. Välutrustat kök från Puustelli med matplats för större sällskap samt trivsamt vardagsrum på entréplan. Våningen har tre rymliga sovrum, två stilfulla badrum samt goda förvaringsmöjligheter. All el i drogs om 2009. Välskött och populär bostadsförening med god ekonomi och låga avgifter. Här bor ni tyst och lugnt med ett av Södermalms mest attraktiva läge och direkt närhet till all nödvändig service såsom skolor, mataffärer, restauranger, cafeér, gym och kommunikationer m.m.

Hiss finns ej. För den som önskar finns en hiss i anslutande port (Nytorgsgatan 19a) som kan nyttjas för att nå våningen genom vinden – kontakta mäklaren för mer info.

Välkomna på visning!

ENTRÉPLAN
– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Klinkergolv och vita väggar. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Kök och matsal i öppen planlösning och utgång till balkongen. Stilfullt, charmigt och funktionellt kök från Puustelli renoverat 2010. Bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Dessutom praktisk köksö med förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Fönster med speglar, vitlaserat trägolv och vita väggar. Härlig matsalsdel med plats för större sällskap och trevliga middagar. Fungerade kakelugn och utgång till balkongen.

– Balkongen vetter mot föreningens trivsamma innergård. Plats för bord och stolar.

– Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Två vackra spöjsade fönster med speglar och djupa nischer. Fungerande kakelugn, vitlaserat trägolv och vita väggar.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Stort spröjsat fönster med speglar och djupa nischer. Två inbyggda garderober samt plats för extra garderober eller byrå om så önskas. Vitlaserat trägolv och vita väggar.

– Stilfullt badrum (renoverat 2010) utrustat med tvättmaskin med arbetsbänk ovan, golvvärme (elburen), handdukstork, dusch, infällbar duschvägg, skåp, handfat, varmvattenberedare och vägghängd wc. Spotlightbelysning.

Vacker trappa leder upp till övre plan.

ÖVRE PLAN
Vindsetaget samt planlösningen av entréplan är ritad av Arkitekt Ulf Nelson, och färdigställdes i november 2010. Hela övervåningen (ej badrummet) har vattenburen golvvärme.

– Allrum/vardagsrum med utgång till terrassen. Takfönster, vitlaserade trägolv och vita väggar.

– Stor takterrass med skjutdörrar. Gott om plats för bord, stolar, grill och blomster. Terrassen vetter mot öster. Utsikt över takåsar och ända till Grand Hotel! Här finns även en vattenkran. Här trivs man!

– Två väldisponerade sovrum med plats för säng, sängbord samt garderob eller byrå om så önskas. Vitlaserat trägolv och vita väggar.

– Snyggt badrum utrustat med badkar, golvvärme (elburen), handfat, skåp, vägghängd wc och takfönster.

INFORMATION OM BOAREAN
Vindsetaget har en total ”levnadsyta” om 134 kvm fördelat på 130 kvm boarea och 4 kvm ”ej mätvärt utrymme” ( begränsad takhöjd under snedtak). Entréplan: 86 kvm boarea samt övre plan: 44 boarea + 4 kvm ej mätvärt utrymme.

Pris: 9 500 000 kr

Månadsavgift: 2 394 kr

Andel i föreningen: 5,58390 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns 2 källarförråd och 1 vindsförråd. Gemensam tvättstuga, gemensamhetslokal med pentry och trevlig innergård med sommarmöblering.

Lägenhetsnummer: 7+43

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 15 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. Kostnad ca 850 kr/mån.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Rex u.p.a är en äkta förening och förvärvade fastigeten 1920. Föreningen upplåter 31 lägenheter och 11 lokaler varav 10 med hyresrätt, på adresserna Nytorgsgatan 19, 19a samt Tjärhovsgatan 19 och 19a. Stambyte kök och bad 1990. Fasadrenovering mot gatan 2004. Hissrenovering och översyn elinstallationer 2008. Nya tvättmaskiner och torktumlare samt renovering trapphus 2009. Takrenovering samt byte av garageport 2010. Renovering av tvättstugan 2011. Snörasskydd på taket 2012. Under 2013 planerar föreningen att måla fönster och snickerier, modernisering av hiss samt anpassning av sopgång. Arbetena finansieras genom sparade medel. Framöver (2014) ska innergårdens fasad renoveras. Föreningen höjer avgiften med 10% den 1 juli 2013 för att täcka löpande kostnader (Obs att det i beskrivningen är den nya avgiften som presenteras). Föreningen har också beslutat att sälja torkvinden på Tjärhovsgatan 19 till underliggande lägenhetsinnehavare vilket kommer stärka kassan ytterligare. Energiprestanda 144 kWh/m² och år. Juridisk person accepteras ej som köpare. Byggnadens totalyta är 3195 kvm, varav lägenhetsyta är 2692 kvm och lokalyta 503 kvm. Populär och välskött förening med låga avgifter.

Förening: Bf Rex u.p.a

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Kostnad i dagsläget 230 kr/mån (frivilligt).

Här på Nytorgsgatan 19 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm med närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Fjällgatan, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!
Invid Medborgarplatsen finns även populära gallerian Skrapan och vid Skanstull finns Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m. Dessutom finns flera förskolor och skolor i området.
Vid Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull är kommunikationerna utmärkta med flertalet tunnelbanelinjer, bussar samt pendeltåg.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.