Södermalm

Hornsgatan 154, 5 tr - Vindsvåning

Fantastiskt fin & optimal vindsvåning om 131 kvm med kakelugn, stilsäkra detaljer, underbara sällskapsytor, 3-4 sovrum & strålande ljust hörnläge.

Adress

Hornsgatan 154, 5 tr - Vindsvåning

Rum

5

Slutpris

16 000 000 kr

Avgift

4 909 kr/mån

Boyta

131 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Söderkvarter saluförs nu denna fantastiska, stilsäkra och optimala vindsvåning som har allt man kan önska sig. Tyst och lugnt belägen högst upp på 5 trappor med hiss hela vägen upp till vindsplanet och ett fritt hörnläge i vacker och renoverad fastighet från 1904.

Våningen totalrenoverades 2020 och präglas av genomgående bra och fina materialval, skräddarsydd förvaring, sobra kulörer och i övrigt alla moderna bekvämligheter som kan önskas. Vackra detaljer som fungerande kakelugn och genomgående vitlaserad ekparkett, speglade dörrar, stora ljudisolerade fönsterpartier med kupor, djupa nischer och svårslaget ljusinsläpp.

Planlösningen är mycket väldisponerad och våningen har ett ogenerat läge, den är ytterst funktionell och tillgänglig med massor av genomtänkta förvaringslösningar, öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i ett stilrent utförande med komplett maskinell utrustning och utrymme för matplats. Köket leder till ett fantastiskt vardagsrum som blir en självklar plats för social samvaro och umgänge med pampig kakelugn, stora fönsterpartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy längs med Hornsgatan breda gatustråk samt himmel och takåsar.

Lägenheten disponerar idag tre-fyra utmärkta sovrum. Ett av rummen med hörnläge har platsbyggd bokhylla med Tavertinemarmor och används idag som matsal, här ges dessutom fin sjöglimt mot Årstaviken och Liljeholmskajen. Ett ”master bedroom” med generös platsbyggd klädförvaring och plats för stor dubbelsäng och övrig önskad möblering. I anslutning finns ett exklusivt badrum i marmor med lyxig hotellkänsla. Badrummet är platsbyggt med gott om förvaring och inrett med kaklade väggar och golv med värme, dusch, wc, handdukstork och dubbla handfat på kommod.

Hall med plats för ytterkläder och skor i generös klädkammare samt en rymlig toalett inrett med kaklade väggar, gott om platsbyggd förvaring och golv med värme, wc, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

Här bor du med direktaccess till Södermalms härliga restaurangutbud, mysiga Tantolunden, Hornstulls strand, strandbad på Långholmen och trivsamma Högalidsparken. Bra kommunikationer och shopping precis utanför dörren.

Varmt välkommen till ett drömboende som införlivar era krav och önskemål på stil, klass och sagolik känsla.

Trygg och stabil förening med välskött fastighet och god ekonomi. Belåningsgrad 6.622 kr/kvm. Föreningen äger marken.

Pris: 15 500 000 kr

Månadsavgift: 4 909 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 139 kr/mån. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 800-900:-. Hemförsäkring ca 400:-.

Andel i föreningen: 6,04000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1904

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 13 (1502)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-04-17

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Brf Spettet 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001 och äger marken. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.456 kvm, varav 1.888 kvm utgör lägenhetsyta och 568 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048. Föreningen godkänner ej juridisk person som förvärvare. Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget.

De långfristiga skulderna uppgick 2021 till ca xx mkr vilket ger oss en belåningsgrad på 6 622 kr/kvm bostadsrättsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift om 1 208 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Stand

Gemensamma utrymmen:
Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel och barnvagnsrum samt en trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Fastighetens skick:
Badrumsstammar: Bytta år 1989
Köksstammar: Bytta år 1989
Elstigar: Bytta år 1989
Tvättstugan: Renoverad år 1989
Tak: Utbytt år 1989
Fasad: Renoverad år 1989
Fönster: Treglas fönster, utbytta år 1989

Utfört underhåll:
Installation av geoenergianläggning, hösten 2016
Installerat takvärmeanläggning, hösten 2016
Kompletterat taksäkerheten så de nya kraven uppfylls, hösten 2016
Installerat fastighetsnät (fiber) till samtliga lägenheter, hösten 2016
Genomfört OVK, hösten 2016. Resultat: OVK godkänd.
Bytt avloppspump och styrutrustning, våren 2016
Ny torktumlare inköpt december 2015
Ny tvättmaskin inköpt 2014
Utbytta armaturer i källarplan
Nytt torkskåp inköpt 2012
Renovering av trapphuset, OVK, installation av två nya ytterdörrar innergård, installation säkerhetsdörrar, trapphusrenovering, installation av passersystem 2019
Energideklaration, hissrenovering, stamspolning 2020.

För ytterligare information se årsredovisning eller förenings hemsida www.spettet8.se.

Förening: Brf Spettet 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-tv via Tele2.

Internet: Föreningen är ansluten till TV och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Högalid är känt för sina stora grön- och vattenområden, med parker och tre egna öar. I Högalid finns det gott om små mysiga affärer, trendiga kaféer och välrenommerade restauranger som Tjoget, Barbro, Ho’s, Indian Garden mfl samt food trucks på Horntulls marknad. Nya Hornstull innehåller massor av nya serveringar, konceptbutiker och en öppen plats med torgliv. Högalid kombinerar vacker natur och badplatser (3 min gångavstånd) med pittoreska strövområden. Ovanför Riddarfjärdens södra kaj ligger Södermalms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget med tillhörande park och ett skönt sommarkafé. Högalid är ett barntätt område med ett stort antal förskolor och skolor. Området har dessutom goda kommunikationer med tunnelbana och flera busslinjer

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.