Östermalm - Lärkstaden, 5 rum, 158 kvm

Karlavägen 7, 2,5 tr

Om bostaden

SAMTLIGA VISNINGAR ÄR INSTÄLLDA PÅ SÄLJARENS BEGÄRAN. VÅNINGEN ÄR EJ LÄNGRE TILL SALU.

Med attraktivt läge på Karlavägens solsida i Lärkstaden, alldeles invid Engelbrektskyrkan, Balettakademien och Ellen Keys park, saluförs nu denna klassiska, strålande ljusa och högt belägna 1910-talsvåning om 158 kvm med utsikt mot parken och längs med Karlavägen.

Våningen är mycket välbevarad i sitt utförande med alla vackra originaldetaljer i nationalromantisk stil på plats såsom högt till tak om ca 3,20 meter med listverk och stuckaturer, väggfält och bröstpaneler, burspråk och högresta fönsterpartier med spröjs, spegelmönstrade skjutdörrar med beslag i mässing, fiskbensparkett, en kakelugn samt massor av bra förvaring i skåpinredning i original.

Elegant och välkomnande hall med separat kapprum för ytterkläder och skor samt plats för förvaring i garderob. Hallen har gott rumssamband och utgång via dörr med blyinfattat glas till balkong mot innergården. Här finns även access till separat gäst-WC.

Tre rum i fil mot gatan, varav två större sovrum och vardagsrum med vackert burspråksparti och utgång till balkong som vetter mot Karlavägens öppna del i höjd med Ellen Keys park. I ett av sovrummen finns en kakelugn. Rymlig salong eller matsal är centralt belägen i våningen med fönster mot innergården.

Serveringsgång med bevarad skåpinredning i original. Kaklat badrum med badkar och handfat (renoverat i samband med fastighetens stambyte 2014) med inbyggt badkar, toalett, handfat på kommod samt tvättmaskin. Badrummet har access från både sovrummet och serveringsgången. Mot innergården och med vy mot vackra Lärkstadsfastigheter ligger ett mindre sovrum samt ett välutrustat kök från Poggenpohl med god förvaring i skåp och draglådor, marmorgolv och rymlig matplats. I anslutning till köket finns även ett skafferi och access till integrerad del av trappan som tidigare utgjorde en köksingång.

Välskött och representativ fastighet uppförd under åren 1913-1915 med elegant entré och de stora renoveringarna gjorda. Föreningen bildades redan 1920. I samband med försäljningen av råvinden 2017 blev föreningen skuldfri och har nu en urstark ekonomi med ca 9 mkr i kassan och 0:- i avgift för medlemmarna – inklusive både kabel-TV och bredband!

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 17 990 000 kr

Månadsavgift: kr
Månadsavgiften är 0:-. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 8,26000 %

Pantnotering: Bostaden är pantsatt

Byggår: 1913-1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster med energiglas

Lägenhetsnummer: 3 (1202).

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen nr 4 kvarteret Skatan u.p.a. registrerades 13 mars 1920. Föreningen ombildades år 2006 till Bostadsrättsföreningen Skatan 4 (702001-9522). Nya stadgar har upprättats i enlighet med gällande lag och antogs vid årsmöte 2018. Föreningen är skattemässigt en äkta förening och marken innehas med äganderätt. Se även föreningens hemsida www.skatan4.com

Fastigheten ritades av arkitekt D Jansson och uppfördes under åren 1913-1915 av byggmästare CG Grip. 2017 inleddes ombyggnation av vind till bostadsrättslägenhet och därmed omfattas byggnaden av 12 lägenheter samt 2 lokaler. Byggnadens totalyta uppgår en fastighetstaxeringen till 2.179 kvm, varav 1.590 kvm utgör lägenhetsyta och 589 kvm lokalyta ("Sekelskifte" ca 276 kvm och "The Venue" ca 313 kvm).

Utförda underhållsarbeten i fastigheten:
2018: Genomförd OVK – godkänd t o m 2022.
2018: Utbyggnad av fjärrvärmecentral (för vindslägenhet).
2017-2018: Omläggning av tak.
2017: Ombyggnation av råvinden om ca 300 kvm till bostadsrättslägenhet av entreprenören Vivioo (färdigställd 2018). Hissrenovering (omdragning till vind och källare), renovering av fönster, balkonger och fasad mot gården. Installation av säkerhetsdörrar (lägenheter och lokaler).
2016: Installation av säkerhetsdörrar källaringång gård/gata.
2015: Radonmätning (under gränsvärdet). Byte av V/A-stammar i hyreslokaler.
2014: Byte av V/A-stammar i hela fastigheten (exklusive hyreslokaler). Byte av elstigare och ny elcentral. Nytt expansionskärl till fjärrvärmeanläggning. Renovering/inredning av källare; tvättstuga och förråd.
2013: Åtgärd lokal efter fuktskada.
2011: Ny stödmur på bakgården.
2010: Byte av V/A-stammar i lägenheternas gästtoaletter. Omläggning av nedre gårdens ytskikt.
2006: Ny fjärrvärmecentral.
2002: Omläggning av övre gårdens ytskikt.

Planerade åtgärder i fastigheten:
Renovering av hisskorg. Låsbyte i lägenheternas säkerhetsdörrar. Byte av dörrar övre källargång. Uppfräschning (ommålning) källare. Nytt porttelefonsystem. Renovering ytterport och entré. Utbyggnad cykelförråd övre källargång.

Ekonomi:
Föreningen är sedan 2017 helt skuldfri. Försäljningen av råvinden till en köpeskilling av 24,8 mkr har gjort det möjligt att genomföra alla större underhållsarbeten enligt ovan, lösa de långfristiga skulderna (ca 7,6 mkr) samt nedsättning av medlemmarnas månadsavgifter. Efter genomförda renoveringar så har föreningen i dagsläget ca 9 mkr i kassan (avstämt med ordföranden 2018-12-03). Medlemslägenheterna har även tilldelats nya andelstal i samband med att ny ekonomisk plan upprättats under 2018.

Avgifter:
F.n. tas inga medlemsavgifter ut. Nuvarande avgiftsfrihet gäller fram t o m 2019. Inför varje årsmöte ser styrelsen över och fattar beslut om avgifterna utifrån föreningens rådande ekonomiska situation.

Gemensamma utrymmen:
Till varje lägenhet disponeras ett källarförråd som kan nås via hiss till källarplanet. I källaren finns även en tvättstuga.

Bredband och TV:
Abonnemang hos Telia för bredband/internettelefoni samt för programpaket Telia Lagom för TV ingår i månadsavgiften.

Förening: Brf Skatan 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 12

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Telia. Programpaket Telia Lagom ingår i avgiften.

Internet: Bredband/internettelefoni via Telia ingår i avgiften.

Sammanställning: Två balkonger, en mindre balkong mot innergården och en större balkong mot Karlavägen med högt, ljust söderläge och utsikt mot Ellen Keys park och Balettakademin.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.