Östermalm

Riddargatan 51, 2 tr, hiss.

Klassisk östermalmsvåning med vackra kakelugnar, härliga detaljer och balkong. Invid Djurgårdsbron.

Adress

Riddargatan 51, 2 tr, hiss.

Rum

5

Slutpris

8 400 000 kr

Avgift

5 818 kr/mån

Boyta

137 kvmOm bostaden

Med eftersökt och mycket attraktivt läge på Riddargatans solsida, invid Strandvägen och Djurgårdsbron, finns denna underbara sekelskiftesvåning om 5 r o k, varav tre möjliga sovrum. Den är högt belägen i stilig och historiskt intressant fastighet från 1897 med ljus, genomgående och mycket bra planlösning. Stilfullt dekorerade kakelugnar, franska pardörrar, högt till tak med stuckaturer, fönster med djupa och spegelmönstrade nischer, stjärnparkett samt smidesbalkong i original mot Riddargatan är vackra ursprungsdetaljer som bevaras och sätter trevlig prägel på våningen. Dessutom förs diskussioner i föreningen om att bygga balkonger mot innergården. Härliga sällskapsrum vetter i fil mot gatan såsom lättmöblerat vardagsrum, matsal med kakelugn och utgång via pardörrar till balkongen i söder med vy längs med Riddargatan. Innanför matsalen finns ytterligare ett rum med kakelugn, utmärkt att disponera som sov-, arbetsrum eller bibliotek. Mot gården vetter ”master bedroom”, ett mindre sovrum samt ett väl tilltaget kök med tillhörande matplats. Välskött äldre förening med god ekonomi.

Denna våning tror vi passar villasäljaren, som längtat till Djurgårdspromenader och ett förstklassigt Östermalmsläge, såväl som barnfamiljen som vill bo kvar i stadsdelen och behöver upp till tre sovrum. Våningen har ett genomgripande moderniseringsbehov.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Via hallen når du en separat toalett och ett helkaklat badrum med dusch och handfat.

– Två underbara sällskapsrum i fil mot Riddargatan. Generösa ljusinsläpp, stjärnparkett i ek samt vackra snickerier och pardörrar. Vardagsrum med två fönster. Lättmöblerat med naturlig plats för soffgrupp, fåtölj och teve. Matsal med vackert dekorerad kakelugn och utgång till södervänd balkong. Kakelugnen har ej eldningsförbud, dock bör man provtrycka den.

– Invid sällskapsrummen finns ytterligare ett rum som med fördel går att nyttjas som sovrum. Fungerande kakelugn.

– Rymligt kök med matplats för 4-5 personer. Kyl, frys, diskmaskin och spis med fläkt. Gott om skåp och bra arbetsytor. Köket är av äldre standard och har visst renoveringsbehov.

– Serveringsgång med serveringsskåp i original samt ingång till rejäl klädkammare. Furugolv.

– Stort sovrum mot innergården med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Furugolv och två fönster. Det är här utgången till den planerade balkongen kommer att vara.

– Sovrum mot innergården med plats för rejäl säng och skrivbord. Furugolv.

Pris: 7 900 000 kr

Månadsavgift: 5 818 kr

Andel i föreningen: 7,24780 %

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, vindsförråd och tvättstuga.

Renoveringar: Stam- och elstigarbyten utfördes 2003 och trapphusen målades 2005.

Lägenhetsnummer: 1202.

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Fastigheten består av ett gatuhus, ett gårdshus med tillsammans 20 medlemslägenheter samt 3 st uthyrda butikslokaler och med nybyggnadsår 1897.

Förening: Bf Lägret 10 u.p.a

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i original från byggåret mot Riddargatan, läge söder. Föreningen för diskussioner om balkongbyggnation mot innergården. Denna balkong skulle i så fall byggas från det större sovrummet in mot gården.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Riddargatan invid Strandvägen och ett stenkast från Djurgårdsbron. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.