Östermalm

Grev Turegatan 78

Stilfull design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i fin & rofylld familjevåning med härliga sällskapsytor, 3-4 sovrum & två badrum.

Adress

Grev Turegatan 78

Rum

5

Slutpris

13 800 000 kr

Avgift

4 327 kr/mån

Boyta

112 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet uppförd 1882-1884, med ett attraktivt, lugnt och ypperligt läge på Övre Östermalm nära Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, saluförs nu denna trivsamma, fina, yteffektiva och familjevänliga femrummare (5,5:a) om 112 m² med ”villakänsla” – mitt i stan!

Lägenheten är belägen med ett rofyllt och idylliskt gårdsläge och ger direkt access till två lummiga och trädgårdslika innergårdar med buskar, syrenträd och klättrande murgrönor. Här finns flera sittgrupper, en grill samt en liten bod och ytorna är utmärkta för både familjens samkväm och barnens lek.

Lägenheten har på senare tid renoverats med känsla för stil och sobra kulörer, goda materialval samt massor av bra förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak om ca 2,85 meter med stuckaturer och takrosetter, spegelmönstrade dörrar och snickerier, höga golvsocklar samt hela 8 stora fönsterpartier med spröjs och djupa nischer som ger ett behagligt och fint ljusinsläpp från två väderstreck.

Planlösningen är genomgående, den är oerhört väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges härliga och sociala sällskapsytor med ett stort och socialt kök i öppen planlösning med vardagsrum där plats ges för både soffgrupp och matbord. Köket är inrett i ett stilrent utförande med vita luckor och draglådor, praktisk köksö, komplett maskinell utrustning och bänkskivor samt stänkskydd i Cararramarmor. Genom hallpassage nås ytterligare ett vardagsrum med plats för soffgrupp och platsbyggt bokhylla med god förvaring.

Lägenheten disponerar upp till fyra möjliga sovrum, varav ett är uppdelat till två mindre barnrum. I övrigt finns två sovrum på var sida av bostaden, varav ett ”master bedroom” med både klädkammare och platsbyggda garderober samt ett sovrum med tillhörande klädkammare.

En välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. Två mycket fina och exklusiva badrum i klassisk och tidsenlig sekelskiftesstil, varav det ena är inrett med badkar, vägghängd toalett och handfat på kommod. Här är det även förberett för tvättmaskin. (OBS! Föreningens tvättstuga ligger nära till hands på samma våningsplan som bostaden). Det andra badrummet är inrett med dusch, vägghängd WC, handfat på kommod, badrumsskåp och en inbyggd nisch för avställning. Båda badrummen stambyttes partiellt i samband med renoveringen och har golvvärme samt infällda spotlights i taket.

Välskött och äkta bostadsrättsförening som äger marken och har mycket god ekonomi med en låg skuldsättning. Den långfristiga skulden uppgår till endast ca 4,7 mkr (2.109:-/kvm) och avgifterna för medlemmarna är låga. Till lägenheten disponeras hela fyra förråd om totalt ca 30 kvm, två vindsförråd och två källarförråd.

Pris: 13 450 000 kr

Månadsavgift: 4 327 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 800-900:-. Hemförsäkring ca 400:-.

Andel i föreningen: 4,78400 %

Byggår: 1882-1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 15-16 (1002)

Hiss: Nej

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2018-11-15

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bäfvern 8 bildades 1984 och tog över fastigheten 1985-01-01. Fastigheten består av två hus, Grev Turegatan 76 och 78, uppförda mellan 1882-1884. Marken om total 1.351 kvm innehas med äganderätt. Föreningen består av 27 st bostadsrättslägenheter och den totala byggnadsytan är 2.813 kvm, varav den sammanlagda bostadsytan uppgår till 2.251 kvm. Ingen lokal för uthyrning finns. Föreningen beskattas såsom äkta.

Juridisk person accepteras ej som förvärvare. Förvärvare betalar en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift.

Föreningens ekonomi är mycket god med en låg belåning. De har endast 4.747.500:- i lån, vilket ger en belåningsgrad på 2.109:-/kvm bostadsyta. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 530.000:-. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1986: Omläggning av tak.
1986 Putsning av fasad. Fortfarande i gott skick.
2002 Målning av tak.
2012: Byte av undercentral och fjärrvärme.
2015: Bättringsmålning av tak.
2016 Målning av fönster utvändigt samt målning av portar.
2017 Spolning avloppsstammar.
2021: Ny armatur och nytt grindläder i 78:ans hiss och ny spegel i 76:ans hiss. Barnsäkrade fönster i 78:ans trapphus.

Det som pågår i fastigheten just nu är renovering av trapphusfönster. Efter det skall renovering av trapphuset i 78:an genomföras. Upphandling för detta har inte startat ännu.

Byte av V/A-stammar sker partiellt och i samband med när var och en av medlemmarna renoverar sina kök och badrum. I denna lägenhet är det större badrummet stambytt 2008, det mindre 2013 samt köket 2015.

Till lägenheten disponeras hela 4 st förråd om totalt ca 30 kvm, två vinds- respektive två källarförråd. I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga praktiskt belägen på samma våningsplan som lägenheten. Föreningen disponerar två grönskande innergårdar. Den främre gården har plats för cyklar i ett cykelförråd och den bakre gården har utemöbler och grill. I fastighetens gatuhus finns även ett hobby-/snickarrum.

Förening: Brf Bäfvern 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

TV: Kabel-TV via Telenor.

Internet: Bredband via fiber och valfri leverantör.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.