Kungsholmen - Kronobergsparken

Bergsgatan 57, 2 tr

Magnifik och stilfull parkvåning anno 1906 med högt, ljust läge och fri utsikt över Kronobergsparken. Balkong i söder, kakelugnar och 3-4 sovrum.

Adress

Bergsgatan 57, 2 tr

Rum

5

Slutpris

13 500 000 kr

Avgift

3 874 kr/mån

Boyta

155 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1905-1906, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö med fritt frontläge och utsikt över Kronobergsparken. I denna klassiskt vackra jugendvåning om 155 kvm fördelade på 5 rum och sällskapskök, varav 3-4 sovrum, finns det mesta man kan önska av stil och genuin sekelskifteskänsla. Välkommen till Bergsgatan 57 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt renoverats med stil och känsla för det moderna. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd med stuckaturer och rosetter, speglade pardörrar, socklar och väggfält, vita snickerier, trägolv och fiskbensparkett, vackert burspråk samt flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer får en att tänka på svunna tider.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och stora sällskapsrum i fil mot Kronobergsparken såsom ett ljuvligt matsalskök i klassisk lantlig stil med matplats vid det vackra burspråket, ett vardagsrum med kakelugn som fungerar samt ett bibliotek alternativt matsal eller rymligt sovrum. Samtliga tre har magisk utsikt över parken!

Inre hall och hallpassage skiljer sällskapsdelarna från tre sovrum som ligger privat och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och två mindre barn-, tonårs- eller gästrum, varav det ena med utgång till stor balkong i söderläge. Våningen har två ingångar, en huvudingång och en köksingång. Via huvudingången nås en välkomnande tambur med en dekorativ kakelugn (ej fungerande). I övrigt finns ett rymligt badrum samt två st separata WC med toalett och handfat i varje.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga. Mycket välskött och förmögen bostadsrättsförening med stor kassa (ca 5 mkr), renoverad fastighet och låga månadsavgifter för medlemmarna. Medlemmarna har dessutom en fin och gemensam innergård som blommar större delen av året.

Pris: 13 950 000 kr

Månadsavgift: 3 874 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (fiber via Stockholms stadsnät). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-500:-/mån. Hemförsäkring ca 200-300:-/mån.

Andel i föreningen: 6,62000 %

Byggår: 1905-1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1002 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Fastigheten på Bergsgatan 57 i Stockholm byggdes i klassisk jugendstil under åren 1905-1906. Bostadsrättsföreningen Bergsfallet 7 bildades och förvärvade fastigheten 1994.

Huset består av ett gatuhus och ett gårdshus om sex plan ovan mark jämte källare och inredd vind i gatuhuset. Huset rymmer sammanlagt 22 lägenheter med bostadsrätt (2.308 kvm) och en lokal med hyresrätt (482 kvm) Hiss finns i gatuhuset. Flertalet lägenheter är utrustade med balkong och eldstad.

Föreningen är s k "äkta", marken innehas med äganderätt, ekonomin är mycket god. Föreningen har inga långfristiga skulder men ca 5.00.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2016-12-31. Inga avgiftsförändringar diskuteras eller finns beslutade i dagsläget.

Juridisk person godkänns inte som köpare.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns cykelrum, barnvagnsutrymme, grovsoprum, grönskande innergård med trädgårdsmöbler, platsmurad grill och en gästlägenhet i ett separat gårdshus. Gästlägenheten kan hyras av medlemmarna och är inredd med bl a dusch och pentry. Den kan även ses som en dold tillgång i föreningen (kan säljas som bostad). En annan "dold" tillgång för framtiden är gårdshusets vind som är oexploaterad.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i närområdet. Bl a finns ett garage tillhörande Stockholm Parkering på Hantverkargatan vid Kungsholms gymnasium. Se även www.garageplatsen.se

Gjorda renoveringar:
2017 Ommålning av fönsterbågar
2016 Installation av bredband via fiber
2016 Ombyggnad av källaren, större cykelförvaring
2015 Målning av yttertak
2014 Taksäkerhet
2014 Inbyggnad av proppskåp i källaren
2013 Installation av ventilation med aktiv frånluft
2013 Ny elbelysning på gårdshusets vind
2012 Installation av automatisk dörröppnare i gårdshuset
2011 Installation av automatiskt dörröppnare i gatuhuset
2011 Framdragning av optisk fiberkabel i Stokab
2010 Spolning av fastighetens kökshuvudstammar
2010 Katalogisering av fastighetens rökkanaler
2010 Balkong (lägenhet 1013)
2010 Brandskyddsinspektion
2010 OVK
2010 Fasadförbättring (fasad mot Olof Gjördingsgatan)
2009 Renovering av lokal till övernattningslägenhet
2009 Vatten och avlopp i soprummet
2009 Lagstadgad energideklaration
2007 Fasadförbättring gårdsfasader
2007 Ny fjärrvärmecentral
2006 Stegar på taket
2006 Ny varmvattenväxlare
2006 Byte av sopkarusell
2003 Trapphusrenovering, byte av säkerhetsdörrar
2001 Ombyggnad av gården
2000 Stambyte
1998 Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter
1998 OVK

Planerade renoveringar:
– OVK
– Hissrenovering (förberedelser, offertarbete)
– Diverse åtgärder kring ventilation

För mer information, se föreningens hemsida; http://bergsfallet7.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Bergsfallet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via fiber. Leverantör: Stockholms Stadsnät.

Sammanställning: Stor balkong i soligt söderläge mot innergården.

Välkommen till Bergsgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med underbar parkmiljö och promenadavstånd till Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, strandpromenaden längs Riddarfjärden och Smedsuddsbadet. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (Fridhemsplan och Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer, inte minst i närliggande Västermalmsgallerian.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.