Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 5 tr

Härlig hörnvåning, högst upp, med stor balkong & panoramavy över Mälarens vatten!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 5 tr

Rum

5

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

4 985 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Äntligen är en av de bästa 5:orna till salu vid Kristinebergs Strand! På det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindslägenhet ovan) finns denna härliga och ljusa hörnlägenhet med balkong och fantastiskt och fritt frontläge mot Mälarens glittrande vatten. Från balkongen njuter du av vidsträckt och helt makalös utsikt över Ulvsundasjön med bad- och båtbryggor nedanför! Detta är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet.

Lägenheten är suveränt disponerad med 3-4 möjliga sovrum, härlig och flödande ljus sällskapslösning med kök, matsalsdel och vardagsrum som integreras i ett. Här finns utgången till balkongen, som ger härlig förlängning av rummet och förenar ute och inne. Stort fräscht badrum med badkar och tvättmaskin samt separat gäst-WC. Smarta funktionslösningar kombineras med ljusa färger, genomgående ekparkettgolv och sjö- och parkutsikt från alla rum i den övrigt tilltalande planlösningen.

Vi tror detta är ett drömboende på första parkett i maritim miljö för både barnfamiljen som behöver många sovrum så väl som villasäljaren som söker härliga ytor och inte är beredd att tumma på livskvaliteten i sin nästkommande bostad!

– Välkomnande hall består av instegstambur med plats för avhängning vid klädhängare. I anslutning till tamburen finns en gäst-WC med toalett och handfat. Tamburen leder till hallpassage med gott rumssamband. Här finns en stor klädkammare/förråd.

– Fräscht, rymligt och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, vägghängd toalett, handfat och tvättmaskin.

– Tre bra sovrum i fil med garderober. Ekparkett och ljusa väggar.

– Längst fram i bostaden, med frontläge mot den glittrande Ulvsundasjön, finns härliga och luftiga sällskapsytor. Stort vardagsrum med panoramafönster mot vattnet och utgång till balkongen med kvällssol. Balkongen är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet. Kök i vitt med gott om skåp, arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin.

– Intill köket finns ett matrum, arbetsrum, bibliotek eller lägenhetens 4:e sovrum. Här finns ett hörnfönster med makalös och vidsträckt utsikt över vattnet.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 4 985 kr

Andel i föreningen: 1,46115 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 551

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten och småbåtshamnen nedanför. Här finns även en markis.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje). I nära anslutning till boendet finns skola och många förskolor.

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.