Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 20, 5 tr

Unik familjevåning vid Kristinebergs Strand med högt och strålande ljust hörnläge, stor soldränkt balkong och sjöutsikt mot Mälaren. 4 sovrum.

Adress

Olof Dalins väg 20, 5 tr

Rum

5

Slutpris

8 600 000 kr

Avgift

5 860 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Äntligen en 5:a till salu invid soliga och härliga Kristinebergs Strand! Välkommen till en sällsynt och mycket eftertraktad familjevåning vid Ulvsundasjön och Mälarens inlopp. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor etc. Den rymliga hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Här finns även access till garaget.

Med högt och fritt hörnläge på femte våningen finns denna väldisponerade och ytterst effektiva lägenhet om 101 kvm i mycket gott skick, tillika den största lägenhetstypen i föreningen. Lägenheten är en optimal 5:a med 4 sovrum, men kan även göras till en mer generös 4:a (se alternativ planlösning). Den har genomgående oljade parkettgolv, sober färgsättning och bra förvaringslösningar med klädkammare och platsbyggda garderober. Allt gjort i allra bästa utförande.

Här finns härliga och rymliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett rymligt och välutrustat kök samt vardagsrum med utgång till stor terrasslik balkong som badar i sol på eftermiddag och kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Sjöutsikten från balkongen är oemotståndlig, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vatten och sjölivet.

Fyra bra sovrum, varav ett föräldrasovrum och tre utmärkta barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Fräscht helkaklat badrum med WC och badkar samt separat gäst-WC och en mycket rymlig ”walk in closet” i anslutning till hallen. Dessutom ingår ett stort förråd i källaren.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på Stockholms bostadsmarknad, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs Strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom innerstadens hela utbud. Dessutom finns ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt rejäl förvaring i anslutande ”walk in closet”. Rutmönstrat linoleumgolv vid entrédelen, parkettgolv i hallpassagen.

– Vardagsrum i härligt hörnläge med utgång till balkong som badar i sol från eftermiddag till kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Sjöutsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är oemotståndlig. Balkongen är rymlig med plats för bord och stolar. Parkettgolv och väggar i sober kulör. Väggen mot kök är ej bärande och man kan enkelt skapa en generösare öppen planlösning.

– Stilrent kök med god förvaring i skåp- och draglådor, komplett maskinell utrustning och matplats för många middagsgäster.

– Fyra sovrum, alla väldisponerade, lugnt belägna och med sjöutsikt. Här finns ett bra föräldrasovrum och tre utmärkta barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Fräscht helkaklat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme, badkar, vägghängd toalett, handfat och badrumsskåp. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

– Separat WC i hallen med klinkers, toalett och handfat.

Pris: 8 450 000 kr

Månadsavgift: 5 860 kr

Andel i föreningen: 1,86709 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats. Föreningen har en nyanlagd innergård/terrass med stenläggningar, planteringeringar, sittplatser, grill och en boulebana.

Lägenhetsnummer: 351 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt och fritt läge med sol från eftermiddag till kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är strålande, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.