Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 98, 2 tr.

Sekelskiftesdröm med underbar känsla och ytor i ett makalöst bra skick, bäst i klassen.

Adress

Birger Jarlsgatan 98, 2 tr.

Rum

4

Slutpris

6 730 000 kr

Avgift

4 618 kr/mån

Boyta

103 kvmOm bostaden

Välkommen till ett hem utöver det vanliga om 103 ljusa och välplanerade kvm. Sekelskifte när det är som bäst med stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp och mängder av detaljer som skapar en härlig trivsel och suverän atmosfär. Högt till tak med slätstuckatur, hårdvaxade furugolv, kakelugn och burspråk. Snövita snickerier med höga golvsocklar, djupa fönsternischer och pardörrar. Köksglädje med plats för stora middagar, nyrenoverat badrum, tre sovrum och ett underbart vardagsrum. Lägenhetens samtliga ytor är varsamt renoverade 2010. Genomgående planlösning med sovrum mot lugn innergård och sällskapsytor med ogenerad vy mot Monika Zetterlunds park och restaurang Claes på hörnet.

Balkong mot innergården diskuteras i föreningen, arbetsgrupp är tillsatt.
Det kan låta klyschigt men denna måste verkligen ses och upplevas, missa inte detta tillfälle!

Hela lägenheten har under 2010 renoverats med varsam hand och stor respekt. Samtliga väggar, tak och snickerier är målade i varm, gråfärg och furugolven är behandlade med mörk bets och hårdvaxade.

– Välkomnande hall med infälld belysning via spotlights, plats för ytterkläder, fina trägolv och ett härligt serveringsskåp i original.

– I anslutning till entrén finns en separat toalett med helkaklade väggar, klinker på golv samt vägghängd wc och handfat. Renoverad 2010.

– Sovrum mot innergården med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar, furugolv.

– Sovrum mot innergården med plats för rejäl säng och garderober. Furugolv.

– Underbart kök (2010) med stor öppning mot vardagsrummet. Matplats för 8-10 personer. Infälld belysning via spotlights, furugolv och inbyggd bokhylla. Gott om skåp och riktigt bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin och spis med induktionshäll och fläkt. Två ugnar varav den en kombinerad med micro. Tvättmaskin med kombifunktion. Samtliga vitvaror från Siemens.
Köket är platsbyggt med måttbeställda luckor.

– Vardagsrum med härligt burspråk med fri, ogenerad utsikt mot Claes på hörnet. Högt till tak med slätstuckatur, furugolv och höga golvsocklar. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, fåtölj och tv.

– Rymligt sovrum med höga pardörrar, kakelugn, snövita snickerier och slätstuckatur. Furugolv och plats för skrivbord. Kakelugnen har använts flitigt av föregående ägare, nuvarande ägare har dock aldrig nyttjat kakelugnen.

– Snyggt, vitkaklat badrum (2010) med badkar, wc, handdukstork och handfat. Klinker med golvvärme.

– Treglas fönster i hela lägenheten, kök och sällskapsrum mot Birger Jarlsgatan med fri utsikt helt utan insyn.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 4 618 kr

Andel i föreningen: 5,09900 %

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Fastighetens tvättstuga ligger i gårdsflygeln. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Man har också tillgång till ett cykelrum i källaren. Fin gemensam innergård. På innergården finns en ljusgård ner till församlingslokalen i källaren och en passage till gårdsflygeln. Rymlig hiss (med plats för barnvagn) nås smidigt via en sidoingång.

Lägenhetsnummer: 158

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 24 lägenheter. 2 lägenheter upplåtes som hyresrätt varav en kommer att säljas under våren. Tre affärslokaler samt en kyrka upplåtes även med hyresrätt. 1986 helrenoverades fastigheten med bl.a. byte av V/A stammar och elstigare. Mer info finns i vårt bifogade infoblad från föreningen. Vindarna håller just nu på att inredas.

Förening: Morkullan 2

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Bostaden är belägen på attraktiv adress med närhet till allt vad staden har att erbjuda. I området hittar ni flera mysiga restauranger, som te.x. populära restaurang Claes på hörnet, Mården, Storstad och välkända caféer såsom Café Nero. Stureplan når man med en kort promenad om ca 10 minuter. För den som söker grönska, öppna ytor och vatten så ligger Humlegården, Djurgården, Lill-Jansskogen och Hagaparken inom promenadavstånd.

Gångavstånd till KTH, Handels och cykelavstånd till Universitetet. Bästa kommunikationer runt hörnet; T-bana Tekniska Högskolan och flertal innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.