Vasastan - Östermalm

Odengatan 2, 2 tr

Förtrollande vacker sekelskiftesfyra med högt, ljust & fritt läge. Sagolik atmosfär, högt i tak, tilltalande detaljer & stor ljuvlig balkong i väster.

Adress

Odengatan 2, 2 tr

Rum

4

Slutpris

9 775 000 kr

Avgift

5 384 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och lugnt läge i representativ och vacker fastighet från 1892, saluförs denna fantastiska och familjevänliga fyrarummare med stor balkong mot den grönskande innergården. Här bjuds ett underbart boende på Odengatans livfulla gatustråk, Vasastans egen boulevard med bedårande vy över Lärkstadens vackra tegelfasader.

I denna smakfulla sekelskiftesvåning finns allt man kan önska av genuin hemtrevlig atmosfär med originaldetaljer från byggåret väl bevarade. Mycket generös takhöjd på över 3,40 meter, fina originalgolv i trä, vackra dörrar och högresta fönsterpartier ger hemmet en trivsam karaktär och en behaglig känsla av ljus och rymd.

Lägenheten har nyligen (2019) smakfullt renoverats i stilsäkert utförande och planlösningen är ytterst väldisponerad, modern och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns trivsamma sällskapsytor mellan vardagsrum och rymligt matsalskök som gjort för större middagar och sociala tillställningar. I direkt anslutning till köket finns utgång till stor och solig balkong i väster. Balkongen ger ett härligt ”uterum” med plats för loungemöbler och planteringar.

Avskilt från varandra på var sida av lägenheten finns tre utmärkta sovrum. Ett ”master bedroom” med platsbyggd dubbelsäng med generös förvaring och två trivsamma barnrum med platsbyggda garderober. Inre hall med fantastiska förvaringsmöjligheter samt ett väl tilltaget badrum i stilsäkert utförande med tvättpelare.

Det här är en bostad som införlivar dina krav och önskemål på stil, funktion och känsla. En dröm för barnfamiljen med behov av minst tre sovrum som vill bo kvar i stadsdelen, så väl som paret som längtat efter ett kompromisslöst boende på lugn och svårslagen adress invid Lärkstaden, nära allt trevligt Vasastan har att erbjuda.

Med det bästa av två världar bor du här i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker. Endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och city. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Härligt bad för både barn och vuxna hittas vid Brunnsviken, närliggande Vanadisbadet samt nyrenoverade GIH badet (med stort gym). Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana och flertalet innerstadsbussar.

Välskött förening i vacker och renoverad fastighet från 1892.

Välkommen att längta hem!

Privatvisningar ordnas efter överenskommelse.
Anette Larsdotter 0709-93 49 90.

– Generös hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring.

– Inre hall med suverän platsbyggd förvaring.

– Fantastiskt kök med härlig rymd och smakfull interiör, trivsam köksö samt gott om skåp och arbetsytor. Generösa fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp. Komplett maskinell utrustning som kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Platsbyggd (2019), stilig och funktionell kökssoffa som rymmer tre stora förvaringsytor med lock ovanför samt integrerade golvlister. Plats för stort matbord vilket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Utgång till ljuvlig balkong med plats för bord, stolar och växter

– Lättmöblerat vardagsrum med trivsam atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa , soffbord, bokhyllor liksom favoritfåtöljen. Vackra golv och stort fönster i kombinationen med takhöjden om ca 3, 47 meter ger rummet en härlig rymd.

– Rofyllt master bedroom beläget mot innergården med generösa ytor för stor dubbelsäng och förvaring. Fint ljusinsläpp genom två fönster vilket ger en rogivande känsla till rummet.

– Två mysiga sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Plats för säng, skrivbord alternativt annan passande möblering.

– Generöst helkaklat badrum där hela familjen får plats i kolmårdmarmor med specialbyggd handfatskommod och inbyggt badkar. Wc, golvvärme, infällda spotlights samt tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 9 295 000 kr

Månadsavgift: 5 384 kr
Inkl värme, vatten och kabel-TV(grund).

Andel i föreningen: 3,28323 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 7 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 121 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I området råder boendeparkering. För mer info se: www.stockholm.se Externa garage finns i området, bl.a. på Körsbärsvägen finns parkeringsgarage.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Trasten 14 är en äkta förening i vacker hörnfastighet med adressen Odengatan 2 och Valhallavägen 56. I föreningen finns 29 bostäder, varav 28 bostadsrätter och 1 hyresrättslägenhet. Den totala boytan uppgår till 3537 kvm varav 90 kvm utgör hyresrätt. Den vackra fastigheten uppfördes 1891- 1892 och har tidigare varit både en kyrka och ett BB. Föreningen köpte huset av Svenska bostäder 1993 och marken innehas med tomträtt (f.n. ca 527 tkr/år och avtalet löper tom 2024-03-30). Dolda tillgångar finns i oexplaterade vindsutrymmen samt en kvarvarande hyresrättslägenhet som ger löpande intäkter om 136.000kr/år (2019). Föreningen har en stabil ekonomi med ca 2 Mkr i omsättningstillgångar (2019) och långfristig belåning endast 1660 kr/kvm (2019). Juridisk person accepteras ej som medlem. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Besök gärna föreningens hemsida på www.trasten14.se.

Utförda renoveringar:
Fastigheten totalrenoverades 1984-85 av Svenska bostäder med bl.a. stambyte.
1995 Utfördes en trapphusrenovering.
2006 Målning tak.
2009 Målning fönster.
2012 Trapphus.
2015 Stamspolning.
2016 Ny fjärrvärmecentral, portrenovering, radon och OVK-besiktning.
2020 Hissrenovering.

Kommande renoveringar:
Tak, balkongreparationer och fasadåtgärder planeras.

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en gemensam innergård med utemöbler, grillmöjlighet och lekplats på sommaren. I källarplan finns en fullt utrustad tvättstuga, hobby/gemensamhetsrum, grovsoprum samt cykelrum med direkt utgång till Odengatan. Cykelställ finns även på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Trasten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal hyresrätter: 1

TV: Föreningen är anslutna till TV och bredband via Telenor och Ownit.

Sammanställning: Stor underbar och möblerbar balkong med eftermiddags- och kvällssol som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter. Föreningen har en grönskande innergård med trädgårdsmöbler.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.