Vasastan - Odenplan

Karlbergsvägen 9

Stilfull & vacker fyrarummare med sagolik sekelskifteskänsla, fyra kakelugnar, tre sovrum & två badrum. Drömadress vid Odenplan & Gustav Vasa kyrka.

Adress

Karlbergsvägen 9

Rum

4

Slutpris

12 300 000 kr

Avgift

5 051 kr/mån

Boyta

113 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge på Karlbergsvägen 9, precis invid Odenplan och i första kvarteret närmast Gustav Vasa kyrka, saluförs denna underbara, stilrena och eleganta fyrarummare om 113 kvm med väl bevarad charm och tidsenlig sekelskifteskänsla i fastighet anno 1903.

Lägenheten är smakfullt och modernt renoverad med alla vackra originaldetaljer från byggåret på plats såsom högt till tak om ca 3,30 meter med stuckaturer och rosetter, genomgående vitlaserade furutiljor, spegelmönstrade franska pardörrar med stiliga dörröverstycken, vita snickerier och golvsocklar, högresta fönsterpartier i bredd med djupa nischer som ger ett behagligt ljusinsläpp och en känsla av rymd samt hela fyra fungerande kakelugnar, en i varje rum och alla i egna utföranden.

Planlösningen är både rund- och genomgående från innergården till Karlbergsvägens breda gatustråk. Den är klassiskt disponerad med upp till tre möjliga sovrum samt ljusa och rymliga sällskapsytor i vardagsrum och kök.

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat för både soffgrupp och matsalsbord. Det öppna och platsbyggda köket är smakfullt renoverat i en stilren och minimalistisk design och har god förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader upp till tak och komplett maskinell utrustning såsom spis med induktionshäll och ugn från Smeg, mikrovågsugn, dubbel kyl och frys, fläkt, samt inbyggd diskmaskin, tvättmaskin samt torktumlare. Bra arbetsytor i form av bänkskivor i betongdesign varav en väl tilltagen köksö.

Tre möjliga sovrum, varav två ligger avskilda från varandra på var sida av bostaden. Ett stort ”master bedroom” i rofyllt läge mot innergården ger plats för dubbelsäng och möblerbara väggytor för gaderober, byråer eller dylikt. Innanför sovrummet finns ytterligare ett sovrum, idag inrett som ett arbetsrum/”dressing room” med generös klädförvaring i garderober med både lådor och häng. Det tredje sovrummet ligger i anslutning till entrén och vardagsrummet.

Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för ytterkläder och skor. Inre och delvis möblerbar hall med bra rumssamband och garderob i original. I anslutning till den inre hallen finns två separata och stilrena badrum, ett med dusch och WC och ett med badkar, handfat och WC.

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva det A-läge denna bostad har. Det i kombination med lägenhetens vackra disposition och bevarade attribut skapar en modern sekelskiftesdröm vi tror många väntat på.

Mycket välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening (endast ca 371.000:- i lån) med låga månadsavgifter i vacker och representativ fastighet.

Pris: 10 950 000 kr

Månadsavgift: 5 051 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband. Avgiften erläggs kvartalsvis. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 6,71400 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2 (1002)

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 4

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Snöklockan 3 förvärvade fastigheten på Karlbergsvägen 9 år 1982. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus från 1903 som består av 20 lägenheter och en hyreslokal. Föreningen är s k äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är urstark man är i princip skuldfri. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 371.200:- och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 817.000:-.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.183:- av förvärvaren och en pantsättningsavgift på 473:-/pant av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
1982: Gjordes en genomgripande renovering i fastigheten med bl a byte av V/A-stammar i kök och badrum, fasadrenovering m.m.
2011: Byte av värmeväxlare.
2012: OVK.
2014: Fasadrenovering och ommålning av tak i trapphus samt slipning av marmorgolv.
2015: Installataion av nya maskiner i tvättstugan, fasadrenovering samt renovering av portar.
2018: Renovering av balkongräcken och målning av dörrar.
2019: Upprustning och målning av trapphus, gången till gården och soprummet. Målning av yttertaket (löpande underhåll).
2020: Stamspolning och takmålning.

Planerat/beslutat fastighetsunderhåll:
Takmålning under 2020.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tvättstuga finns i gatuhusets källare utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Barnvagnsrum i porten på Karlbergsvägen 9 och cykelbod nås via innergården. Den gemensamma innergården som ritats av trädgårdsarkitekt har bl a ett Magnoliaträd, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Snöklockan 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår i avgiften.

Här på Karlbergsvägen 9 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.