Vasastan - Norrmalm

Luntmakargatan 65, 3 tr

Vacker familjevåning anno 1885 i anrika Norrmalmskvarter. Högt läge, stor balkong & härlig känsla.

Adress

Luntmakargatan 65, 3 tr

Rum

4

Slutpris

7 050 000 kr

Avgift

2 628 kr/mån

Boyta

99 kvmOm bostaden

Välkommen till Luntmakargatan och klassiska 1800-talskvarter på Norrmalm, ett av Stockholms mest eftertraktade läge där Vasastan, Östermalm och city möts. Med högt, genomgående och trivsamt läge i fastighet anno 1885 finns denna fina familjevåning om fyra rum och kök med balkong och det mesta du kan önska av stil, funktion och genuin sekelskifteskänsla.

Våningen har på senare tid smakfullt renoverats och erbjuder en stilfull, modern inredningsdesign samt sober färgsättning. Samtidigt bevaras originaldetaljer såsom högt till tak, takrosetter, spegelmönstrade pardörrar och fönsternischer, höga golvsocklar, vitbetsade furutiljor m.m. Den utmärkta planlösningen om fyra rum, varav tre bra sovrum, är genomgående mellan gård och gata. Kök i stilrent vitt med komplett maskinell utrustning. Vardagsrum med kakelugn (ej fungerande). Toppfräscht badrum med massagebadkar och WC samt separat gäst-WC med tvättpelare.

Det här är en våning som passar både barnfamiljen och villasäljaren med behov av många sovrum och som vill bo i detta ypperliga, centrala läge i Stockholms innerstad.

Synnerligen välskött, äkta förening med god ekonomi och renoverad fastighet.

– Hall med klinkergolv och golvvärme, plats att hänga ytterkläder vid klädhängare och förvaring i garderob.

– Toppfräscht och snyggt designat badrum från 2008 med vitkaklade väggar och klinker på golv med golvvärme. Massagebadkar, WC, handfat på kommod, badrumsskåp, handdukstork och infällda spotlights i taket.

– I anslutning till inre hallpassage finns ett toppfräscht separat WC från 2009 med handfat på kommod, badrumsskåp och tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare.

– Stiligt och välutrustat kök i vitt från 2009 med god förvaring i skåp och lådor. Generösa arbetsytor, rejäl matplats och maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa och diskmaskin.

– Tre härliga rum i fil med högt till tak med stuckaturer, höga golvsocklar, stora fönsterpartier med djupa spegelmönstrade nischer, pampiga pardörrar etc. Vardagsrum med kakelugn (ej fungerande). Två rejäla sovrum, ett på var sida av vardagsrummet. Det ena används som arbets- och gästrum, det andra är ett rymligt barnrum med stora ytor för lek och generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar.

– Det tredje sovrummet vetter i rofyllt läge mot innergården. Här finns utgång till balkongen i söder. God förvaring i platsbyggda garderober.

Pris: 6 450 000 kr

Månadsavgift: 2 628 kr

Andel i föreningen: 2,21260 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, bastu byggd 2008, samlingslokal och tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torkskåp och två torktumlare. I entrén finns ett barnvagnsförråd. Fin innergård med grönska och planteringar som skapar trivsel kring grillplats och lekhörna. Det finns även cykelparkering på gården.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigare 1983 (Trefas finns framdraget till lägenheterna). Stammar i källaren som ej byttes 1983, byttes 2009. Fasaden 1983. Trapphus renoverades och målades 1995. Entréer målades 2006. Taket målades 2001 och 2008. Källargångar målades 2000. Fönster målades utvändigt 1999, fönster vindsvåningar 2004. Gårdsrenovering 2004. Nya maskiner i tvättstugan 2005. Bastun renoverades 2008. Fasadrenovering gatuplan 2008. Ny stenläggning i entréerna 2009 och 2010. Sop- och grovsoprum renoverades 2010. Nytt låssystem installerades 2010. Värmekablar på tak och i stuprännor 2010. Installation av nya hissar 2012.

Lägenhetsnummer: 1042 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 99 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Flygaren 19 bildades 1992. Föreningen består av 50 lägenheter, varav 5 lägenheter är upplåtna med hyresrätt och 10 affärslokaler. Föreningen har god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. För mer information om föreningen, se www.flygaren19.se

Föreningen skriver bl a följande på sin hemsida om fastigheten: "Flygaren 19 vänder sina fasader mot Sveavägen, Rådmansgatan och Luntmakargatan. Kvarteret räknas ibland till Vasastan och ibland till City. Med detta centrala läge är det lätt att besöka många av stadens kultur- och affärscentra till fots. För den som skall lite längre bort finns det en tunnelbanenedgång utanför porten. Sveavägen är, med sina vackra träd, en av Stockholms mest kontinentala stadsgator. Här är, speciellt kring lunch, ett myller av människor på trottoarerna och under sommaren på restaurangernas uteserveringar.
På Rådmansgatan är trafikrytmen mer påtaglig medan Luntmakargatan är lugnast av de tre stråken. Trots den aktiva trafiken kring kvarteret kan vi njuta av en betydligt lägre ljudnivå inne på vår gröna och vackra gård.
Flygaren 19 har ritats av arkitekt FO Lindström och stod färdigt 1883 (Luntmakargatan dock först 1885). Huset renoverades grundligt 1983. Stockholms stadsmuseum bedömde huset inför renoveringen och fann att det hade stort kulturhistoriskt värde, varför det var viktigt att behålla utsidan i ursprungligt skick."

Förening: Brf Flygaren 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Abonnemanget ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i söder.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Norrmalm. Här promenerar man till alla trevligheter Stockholm city erbjuder, från Stureplans innekrogar och restaruranger till skärgårdsfärjorna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker, konstgallerier etc. När du vill komma ifrån pulsen finns Johannes kyrkopark och Observatorielunden i direkt anslutning, men även Lill-jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken finns inom gångavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med såväl buss som tunnelbana.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.