Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 31

Underbart sekelskifte möter modern design i suverän familjefyra med sann villakänsla, egen uteplats, vacker eldstad och tre bra sovrum.

Adress

Döbelnsgatan 31

Rum

4

Slutpris

7 050 000 kr

Avgift

3 902 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

Välkommen till en ljus, genomgående och härlig familjelägenhet om fyra rum och kök med tre utmärkta sovrum och utgång till egen möblerbar uteplats i bästa sydvästläge. Uteplatsen är utrustad med trätrall och ansluter till föreningens fina och kullerstensbelagda innergård.

Lägenheten är ytterst väldisponerad med en utmärkt planlösning som är både rund- och genomgående. Den har på senare tid smakfullt renoverats i stilren och modern design samt med gott om smarta förvarings- och funktionslösningar. Samtidigt bevaras alla vackra ursprungsdetaljer från fastighetens byggår 1884 som väl tilltagen takhöjd om ca 3,20 meter med stuckaturer, paneler, stora fönsterpartier med spegelmönstrade nischer och speglade pardörrar m.m. Lägenheten har dessutom genomgående fina trägolv.

Härliga sällskapsytor i stort, luftigt vardagsrum med öppen spis och i välutrustat kök i stram och tidlös utformning med komplett maskinell utrustning samt matplats för större sällskap. Mellan kök och vardagsrum finns en välkomnande hall med generös plats för skor, ytterkläder och dold förvaring i skåp. Tre sovrum, varav två större och ett mindre väl passande som barn-, gäst- eller arbetsrum. Från ett av de större sovrummen, ”master bedroom”, finns utgång till uteplatsen som ligger i anslutning till föreningens fina innergård. Stort, fräscht och helkaklat badrum med duschplats, tvättpelare m.m. Badrummet har dubbla ingångar och därmed access från båda de två större sovrummen.

Det här är en lägenhet med sann villakänsla som passar såväl barnfamiljen med behov av många sovrum som villasäljaren som uppskattar generösa sällskapsytor och drömläge i genuina 1800-talskvarter på Norrmalm – ett oslagbart läge där Vasastan, Östermalm och city möts, med endast kort promenad till Humlegården, restaurangerna vid Stureplan och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

– Välkomnande hall med god plats för skor, ytterkläder och dold förvaring i platsbyggda väggskåp. Hallen ansluter till både vardagsrum och kök.

– Härliga sällskapsytor i ljust och luftigt vardagsrum med öppen spis, dubbla fönsterpartier och god plats för soffgrupp, TV och bokhyllor eller dylikt längs med vägg.

– Välutrustat kök i stram och tidlös utformning med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spishäll, fläkt och varmluftsugn. God förvaring i skåp och på öppna hyllplan, rejäla arbetsytor med bänkskivor i trä och kaklade väggar ovan. Köket har en matplats för större sällskap.

– Tre sovrum, varav två större och ett mindre väl passande som barn-, gäst- eller arbetsrum. Från ett av de större sovrummen, ”master bedroom”, finns utgång till uteplatsen som i sin tur ligger i anslutning till föreningens fina innergård. I detta sovrum finns 5 st garderober längs med vägg. Det andra av de större sovrummen har ett platsbyggt sängloft med möblerbar yta under. Det mindre sovrummet passar bra som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt.

– Stort, fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats med glasvägg, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, WC, handfat på kommod med draglådor. Badrummet har dubbla ingångar och därmed access från båda de två större sovrummen.

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 3 902 kr

Andel i föreningen: 7,00000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 8 kvm och ett källarförråd om ca 6 kvm. I fastigheten finns en tvättstuga. Föreningen har en trevlig innergård med kullersten och som på sommaren utrustas med grill, utemöbler, cykelställ samt lekstuga.

Lägenhetsnummer: B (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Jägaren 20 är en äkta bostadsrättsförening som består av 18 bostadsrätter. Föreningen registerades 1996 och äger marken. Föreningen har god ekonomi och det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 1.808.000:- vilket ger en belåningsgrad på ca 1449:-/kvm

Renoveringar:
1992-1994 Vatten och avloppsstammar byttes, nya elstigare, fasadputsning, renovering av fönster, nytt tak, 3-glas fönster sattes in, målning av entréer och trapphus.
2007 Balkonger byggdes, renovering av trapphus och ytterfönster.
2017 Ommålning av trapphus, renovering av golv, ny trapphusbelysning är under anskaffande. Stamspolning.
2019 Stamspolning

Inga större renoveringar planerade i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan.

Gemensamma lokaler:
Tvättstuga med två maskiner, torkskåp, tumlare och kallmangel finns i gårdshusets gatuplan. Cykelställ finns på gården och cykelrum i gathusets källare. Varje lägenhet har tilldelat vinds- och eller källarförråd. Gårdsutrymmen utnyttjas gemensamt med trädgårdsmöbler, utegrill och möjlighet till barnlek. Barnvagnsrum finns.

Överlåtelseavgift om 3,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift om 1,5 %/pant erläggs av pantsättaren. En avgift om 650 kr tas ut för namnskylt vid entrèdörr.

Hushållsel ca 300-400:- och hemförsäkring ca 200-300:-/månad.

Förening: Brf Jägaren 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via fiber från Bredbandsbolaget samt bredband via Com Hem.

Sammanställning: Utgång till egen uteplats med trätrall i bästa sydvästläge. Uteplatsen ansluter sedan till föreningens vackra innergård med kullersten, planteringar etc.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Norrmalm. Här promenerar man till alla trevligheter Stockholm city erbjuder, från Stureplans innekrogar och restaruranger till skärgårdsfärjorna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker, konstgallerier etc. När du vill komma ifrån pulsen finns Johannes kyrkopark och Observatorielunden i direkt anslutning, men även Lill-jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken finns inom gångavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med såväl buss som tunnelbana.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.