Vasastan - Norrmalm

Döbelnsgatan 31

Underbart sekelskifte möter modern design i suverän familjefyra med sann villakänsla, "egen" uteplats, vacker eldstad, bra sällskapsytor & tre sovrum.

Adress

Döbelnsgatan 31

Rum

4

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

3 902 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

Välkommen till en ljus, genomgående och härlig familjelägenhet om 3,5-4 rum och kök med upp till tre utmärkta sovrum och utgång till möblerbar uteplats i bästa sydvästläge. Uteplatsen (fri nyttjanderätt, föreningen äger marken) är utrustad med trädäck och ansluter till föreningens fina, kullerstensbelagda och barnvänliga innergård.

Lägenheten är ytterst väldisponerad med en utmärkt planlösning som är både rund- och genomgående. Den har på senare tid smakfullt och stilrent renoverats med modern design och med bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras alla vackra ursprungsdetaljer från fastighetens byggår 1884 som väl tilltagen takhöjd om ca 3,20 meter med stuckaturer, socklar, trägolv, spegelmönstrade pardörrar och ett flertal högresta fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp.

Härliga sällskapsytor i ett luftigt vardagsrum med en platsmurad öppen spis och plats för soffgrupp och TV-möbel. Välutrustat kök i stilfull och tidlös utformning med rymlig matplats och komplett maskinell utrustning. Mellan kök och vardagsrum finns en välkomnande hall med generös plats för skor, ytterkläder och förvaring.

Tre sovrum, varav två större och ett mindre barn- eller arbetsrum/walk in closet. Från ”master bedroom” finns utgången till uteplatsen. Stort, fräscht och helkaklat badrum med duschplats, tvättpelare m.m. Badrummet har dubbla ingångar och ger därmed access från båda de två större sovrummen.

Det här är en lägenhet med sann villakänsla som passar så väl barnfamiljen med behov av många sovrum som villasäljaren som uppskattar generösa sällskapsytor och detta drömläge i genuina 1800-talskvarter på Norrmalm – ett oslagbart läge där Vasastan, Östermalm och city möts, med endast kort promenadavstånd till Humlegården, Stureplan och Nybroviken.

Pris: 8 495 000 kr

Månadsavgift: 3 902 kr
I avgiften ingår värme, VA & bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 800-900:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 7,00000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: B (1002)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Jägaren 20 är en äkta bostadsrättsförening som består av 18 bostadsrätter. Föreningen registerades 1996 och äger marken. Föreningen har god ekonomi och det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 1.808.000:- vilket ger en belåningsgrad på ca 1449:-/kvm

Renoveringar:
1992-1994 Vatten och avloppsstammar byttes, nya elstigare, fasadputsning, renovering av fönster, nytt tak, 3-glas fönster sattes in, målning av entréer och trapphus.
2007 Balkonger byggdes, renovering av trapphus och ytterfönster.
2017 Ommålning av trapphus, renovering av golv, ny trapphusbelysning är under anskaffande. Stamspolning.
2019 Stamspolning

Inga större renoveringar planerade i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan.

Gemensamma lokaler:
Tvättstuga med två maskiner, torkskåp, tumlare och kallmangel finns i gårdshusets gatuplan. Cykelställ finns på gården och cykelrum i gathusets källare. Varje lägenhet har tilldelat vinds- och eller källarförråd. Gårdsutrymmen utnyttjas gemensamt med trädgårdsmöbler, utegrill och möjlighet till barnlek. Barnvagnsrum finns.

Överlåtelseavgift om 3,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift om 1,5 %/pant erläggs av pantsättaren. En avgift om 650 kr tas ut för namnskylt vid entrèdörr.

Hushållsel ca 300-400:- och hemförsäkring ca 200-300:-/månad.

Förening: Brf Jägaren 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Telenor (tidigare Bredbandsbolaget).

Sammanställning: Utgång till uteplats (fri nyttjanderätt, föreningen äger marken) med trätrall i bästa sydvästläge. Uteplatsen ansluter sedan till föreningens vackra innergård med kullersten, planteringar etc.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Norrmalm. Här promenerar man till alla trevligheter Stockholm city erbjuder, från Stureplans innekrogar och restaruranger till skärgårdsfärjorna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker, konstgallerier etc. När du vill komma ifrån pulsen finns Johannes kyrkopark och Observatorielunden i direkt anslutning, men även Lill-jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken finns inom gångavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med såväl buss som tunnelbana.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.