Vasastan - Norrmalm

Kammakargatan 38, 1 ½ tr.

Romantiskt 1800-tal möter internationell elegans i suverän fyrarummare på bästa adress i hjärtat av Stockholm. Designad av Oscar Properties.

Adress

Kammakargatan 38, 1 ½ tr.

Rum

4

Slutpris

12 900 000 kr

Avgift

5 249 kr/mån

Boyta

136 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till klassiska kvarter på Norrmalm och detta eftersökta läge invid Adolf Fredrik kyrka. Här på Kammakargatan 38 är boendet ombonat och charmigt elegant i fastighet från 1878. Fastigheten totalrenoverades och förädlades med internationella förtecken av Oscar Properties 2012. Entrén är något utöver det vanliga och hämtar inspiration från de stora världsstädernas boutiqehotell. Här framhävs vackra detaljer som mönster och mässingsarbeten, kulörerna är varma och ombonat mörka men samtidigt välbelysta med såväl diskret belysning som vackra armaturer.

Våningen om 136 kvm fördelas på fyra rum, varav tre sovrum, och kök med stor balkong. Sober design möter alla de vackra originaldetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3,25 meter med stuckaturer och rosetter, breda furutiljor, speglade par- och enkeldörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer, sockelpaneler och fyra ståtliga kakelugnar (varav tre st fungerar). Påkostade och stilsäkra materialval, fin färgsättning och flera genomtänkta förvaringslösningar ger i övrigt maximal komfort och känsla.

Planlösningen är genomgående och mycket väldisponerad, den är effektiv och ytterst tillgänglig. Stor välkomnande hall med plats för avhängning, platsbyggd förvaring samt utrymme för tvätt och torkpelare som tillika är förvaring för städutrustning. I anslutning till hallen finns ett toppfräscht badrum. Öppna, luftiga och representativa sällskapsytor i rymligt vardagsrum och ett väl tilltaget matsalskök med utgång till balkongen. Köket är sobert elegant med luckor i grå ton, arbetsbänkar och stänkskydd i kalksten och komplett maskinell utrustning från SMEG.

Sovrumsavdelningen ligger privat och avskild från sällskapsdelarna. Här finns en hallpassage med ett separat WC, tre bra och tysta sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och måttanpassad och platsbyggd förvaring samt två barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Även i dessa rum finns bra förvaring.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. En våning som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av tre bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Pris: 13 500 000 kr

Månadsavgift: 5 249 kr

Andel i föreningen: 13,96304 %

Byggår: 1878

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2390004 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 4.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Kurland bildades 2011 och består av 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Fastigheten totalrenoverades i samband med att Oscar Properties förädling som färdigställdes 2012.2014 renoverades hela bjälklaget mellan plan 4 och 5. Taket renoverades också i samband med detta, då det var undermåligt gjort sedan tidigare. Inga planerade kommande renoveringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna sänktes med 25 % fr o m 1 augusti 2016. Inga övriga avgiftsförändringar planeras.

Det finns källarförråd och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga så varje medlem har egen tvättmaskin i lägenheten.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån, hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Förening: Brf Kurland Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 7

TV: Kabel-TV via Telia. Basutbud kostar ca 50:-/mån.

Internet: Bredband via Transit/Telia eller annan valfri leverantör via det öppna nätet.

Sammanställning: Stor balkong mot innergården.

Drömläge invid Adolf Fredrik kyrka, mellan Tegnérlunden och Drottninggatan, med närhet till allt och möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget och Odenplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.