Vasastan - Norrmalm

Luntmakargatan 78, 3 tr

Stilsäker design möter vackert 1910-tal i generös hörnvåning med högt & ljust läge, eftertraktad planlösning, 2-3 sovrum, 2 badrum & solig balkong.

Adress

Luntmakargatan 78, 3 tr

Rum

4

Slutpris

17 500 000 kr

Avgift

4 617 kr/mån

Boyta

133 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Luntmakargatan 78, gatans vackraste hus och detta attraktiva och minst sagt centrala läge i klassiska 1800-talskvarter där Vasastan och Östermalm möts. Med ett högt, ljust och genomgående läge i pampig och välvårdad fastighet från 1915, tillika en av få fastigheter i Stockholm som har sin vackra tegelfasad i original bevarad från byggåret, saluförs nu en attraktiv och mycket eftertraktad hörnvåning om 133 kvm fördelade på fyra rum och kök med solig balkong i öster.

Fastigheten har dessutom en hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet.

Våningen har genomgått en smakfull renovering med känsla för stil, goda materialval och bra förvaringslösningar. Samtidigt är den mycket välbevarad i sitt utförande med vackra detaljer i nationalromantisk stil såsom dekorativ kakelugn, högt till tak om minst 3 meter med listverk och stuckaturer, bröstpaneler och högresta fönsterpartier med spröjs, spegelmönstrade skjutdörrar med beslag i mässing, genomgående vackra trägolv samt massor av bra förvaring i platsbyggda garderober samt generös walk in closet. Det finns inbyggda takhögtalare i köket samt i master bedrooms badrum.

Planlösningen är både rund- och genomgående med fönster i tre väderstreck, den är moderniserad och mycket väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges öppna och väl tilltagna sällskapsytor i vardagsrum, matsal med plats för matsalsbord för många middagsgäster och ett stort, välutrustat platsbyggt kök i stilfullt utförande. Köket har utmärkt förvaring i skåp och draglådor, bänskivor från Silestone, köksö samt komplett maskinellutrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, både ugn och kombiugn från AEG, induktionshäll och vinkyl.

Två bra sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av våningen. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, generös klädförvaring i en elegant ”walk in closet” och access till ett eget privat badrum med klinkergolv och golvvärme, kalkstensplattor på väggarna, dusch, toalett, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare. Genom glasade dubbeldörrar nås en ljuvlig balkong med plats för sommarmöblering & utsikt mot den lugna innergården.

I övrigt ges två-tre sovrum, utmärkta att disponera som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Se alternativ planlösning för inspiration.

Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en välkomnande och rymlig hall som nås via en speglad säkerhetsdörr. Hallen ger bra rumssamband och gott om plats för ytterkläder och skor i platsbyggd förvaring. I anslutning till hallen finns bostadens andra badrum, helkaklat med handgjorda betongplattor med värme på golv, dusch, toalett och handfat på kommod.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på en av Vasastans i särklass bästa adresser. Ett boende som tack vare sin utmärkta disposition och trivsamma karaktär passar dem med behov av upp till tre bra sovrum samt även sociala ytor för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Här bor du i stillsamma kvarter med endast kort promenadavstånd till Stureplan och City, Odenplan och Sankt Eriksplan samt närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen med fantastisk natur och härliga promenad- och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden ligger nära.

Föreningens ekonomi är mycket god skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den skulden till ca 9,8 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 3.728 kr/kvm och omsättningstillgångarna till ca 1 mkr.
Vacker och renoverad fastighet från 1915 i nationalromantisk stil ritad av arkitekt Cyrillys Johansson.

Pris: 17 690 000 kr

Månadsavgift: 4 617 kr
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV & bredband. Balkongavgift tillkommer om 60 kr/mån. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 4,52563 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 09 (1303)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-05-01

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Diana nr 7 är en äkta förening som bildades redan 1920. I föreningen finns 33 bostadsrätter och 1 bostadsrättslokal om totalt 2 629 kvm och 1 lokal om 60 kvm Föreningen registrerades under 2019 om från bostadsförening till bostadsrättsförening. Marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den skulden till ca 9,8 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 3.728 kr/kvm och omsättningstillgångarna till ca 1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Renoveringar:
1991: Byte av el-stigare och målning av trappuppgång.
2001: Målning av tak.
2005: OVK-besiktning av ventilation med godkänt resultat.
2007: Renovering av fönster mot fasad.
2009: Renovering av tvättstugan.
2014: Säkerhetsdörrar.
2015: Hiss.
2016: Ny elcentral, nya maskiner i tvättstugan.
2016: Nytt tak.
2016: Trapphusrenovering samt dragning av ny el och armatur.
2017: Renovering av innergård.
2017: Bygge av barnvagns- och cykelförråd.
2017: Balkonger.
2017: Målat trapphus.
2018: Stambyte.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Gemensamma utrymmen:
Fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykel-/barnvagnsförråd ligger i anslutning till entrén.
Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd om ca 4 kvm med full takhöjd.

Förening: Brf Diana nr 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

TV: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor, kabel-TV (basutbud) ingår i månadsavgiften.

Internet: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor, bredband 250 mbit ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Ljuvlig balkong med plats för sommarmöblering & utsikt mot den lugna innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.