Vasastan - Norrmalm

Roslagsgatan 6, 5 tr

Stilsäker design möter vackert 1920-tal i fin & öppen 4:a med högt & fritt läge, 2-3 sovrum, eldstad, balkong & magisk, fri utsikt. Skuldfri brf!

Adress

Roslagsgatan 6, 5 tr

Rum

4

Slutpris

13 450 000 kr

Avgift

4 165 kr/mån

Boyta

118 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1932, på bästa adress och med ett ypperligt läge i sprudlande kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, saluförs en fantastisk familjevåning om 118 m² fördelade på 4 rum, varav 3 sovrum och öppen sällskapslösning mellan kök, vardagsrum och bibliotek.

Våningen ligger högt, strålande ljust och insynsfritt belägen på våning 5 (av 6) med rymlig hiss till våningsplanet. Den har dubbla ingångar, balkong, fungerande öppen spis och underbara ateljéfönsterpartier i sydväst med spröjs och fri, vidsträckt utsikt över himmel, takåsar, vackra sekelskiftesfastigheter och Norra Reals tegelfasader.

Våningen har på senare tid renoverats med känsla för stil, modern design, goda materialval och förvaringslösningar. Allt i en perfekt harmoni med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom fiskbensparkett och trägolv, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier, högt till tak, lister, pelare, en dekorativ öppen spis och fönsterpartier med spröjs.

Planlösningen är genomgående och modern, den är väldisponerad och tillgänglig för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges öppna, strålande ljusa och väl tilltagna sällskapsytor med stora fönsterpartier och vidsträckt utsikt. Stilrent och välutrustat kök i vitt med tillhörande köksö och komplett maskinell utrustning, matsalsdel, vardagsrum med plats för soffgrupp och en möblerbar inre hall/bibliotek med platsbyggd och snickeritillverkad bokhylla med sittbänk.

I övrigt disponerar våningen upp till tre sovrum i lugnt läge mot innergården, varav ett ”master bedroom” med platsbyggd förvaring och utgång till balkongen och två avskilda barn-, tonårs-, gäst- och/eller arbetsrum.

Två fina och helkaklade badrum, utrustade med badkar respektive dusch, WC, handfat och golvvärme, varav ett ligger i anslutning till sovrumsavdelningen för barnen eller tonåringen. Till denna sovrumsavdelning finns dessutom möjlighet att disponera en egen ingång från trapphuset.

Intill det andra badrummet finns även en egen ”tvättstuga” med tvättmaskin och förvaring. Dubbla entréer med säkerhetsdörrar, tambur med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor samt inredd ”walk in closet”.

Obs! Våningen kan för den med behov av upp till fyra sovrum göras om till en utmärkt 5:a, se bifogad alternativ planlösning.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet i mycket gott skick och särskilt god ekonomi utan skulder, bra tillgångar och som äger marken.

Pris: 13 450 000 kr

Månadsavgift: 4 165 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband upp till 1000 mbit/s från A3 (obligatoriskt tillägg om 250:-/mån). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Gas ca 300:-. Hemförsäkring ca 300-400:-. Serviceavgift 115:-.

Andel i föreningen: 4,99399 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 37 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2011-04-26

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter finns i området. Bl a finns ett stort garage rakt över gatan. Se även www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Muraren 13 registrerades 1999-10-11 och förvärvade fastigheten på Roslagsgatan 6 den 1 november 2000. Föreningen beskattas såsom en äkta och består av 40 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 2.344 kvm), varav 39 bostadsrättslägenheter och 1 återstående hyresrätt samt 3 lokaler (restauranger och total lokalyta uppgår till 261 kvm). Marken innehas med äganderätt (markareal uppgår till 912 kvm). Juridisk person som förvärvare accepteras ej. Delat ägande inom familj tillåts med minsta ägarandel om 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god och utan långfristiga skulder. Bl a stärktes ekonomin rejält när under 2008 två nya vindsvåningar tillkom med en yta om sammanlagt 279 kvm och under senare är har ett antal fd hyresrätter upplåtits till bostadsrätter. Per 2020-12-31 uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 1.600.000:- och tack vare ett gott kassaflöde så gör föreningen rejäla årliga överskott (innan avskrivningarna).

I april 2008 sänktes avgiften med 25 %. Sedan dess har föreningen haft oförändrade avgifter vilket sakteligen lett till att föreningens reella intäkter minskat i värde. Föreningens utgifter ökar på grund av indexhöjningar hos våra leverantörer. Konsumentprisindex (KPI) har under perioden.2008 och 2020 ökat med 11,80 %. I ett led att anpassa föreningens intäkter mot dess kostnader beslutar styrelsen att höja avgifterna med 12 % fr.o.m. den 1 juli 2021.

Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd om ca 8 kvm. I gårdshusfastigheten finns en tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel. Gemensam, fin och totalrenoverad innergård en bokningsbar altan utrustad med bord, stolar och grill m.m. På gården finns dessutom ett cykelställ.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar utbytta under 1980-talet. Bottenstammar utbytta under 2006. – Elstigar byttes och uppgraderades till trefas 2005. Fasaden är i nyskick. – Fönster- och takrenovering 2007. Ny hiss installerades 2007. OVK-besiktning 2007 och 2012. Entré och trappuppgång renoverades 2008. 2017-2018 målades trapphuset. 2019-2020 gjordes en gårdsrenovering. 2020 renovering av entrédörren.

Kommande/planerade renoveringar:
Föreningen har lämnat in en bygglovsansökan om att få bygga en vinds-/etagelägenhet i "halvplanet". Om det godkänns så kommer lägenheten att byggas och säljas. Därefter planerar föreningen att lägga om taket och eventuellt göra en fasadrenovering.

Förening: Brf Muraren 13.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Gruppanslutning Bredband Privat 1000/1000 mbit/s. Leverantör är A3. Obligatoriskt tillägg om 250:-/månad.

Sammanställning: Balkong i högt, ljust och ostört läge mot innergård med utsikt mot himmel och takåsar.

Utsökt Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan samt vackra Ellen Keys park. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I kvarteret finns ett flertal populära restauranger såsom Pom Flora Odengatan, Restaurang Babette, Le Nom, Balzac och Buco Nero mfl.

Med ett stenkast når man till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.