Vasastan - Norrmalm

Tulegatan 23, 4 tr.

Sekelskiftesvåning i mycket bra skick. Högt läge, härlig takhöjd, stor balkong i väst, tre kakelugnar samt snövita snickerier och pardörrar. Drömläge!

Adress

Tulegatan 23, 4 tr.

Rum

4

Slutpris

11 550 000 kr

Avgift

4 269 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

Välkommen till en riktig drömvåning om 115 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Vackra sekelskiftesdetaljer i form av generösa ljusinsläpp, härlig takhöjd, höga golvlister och pardörrar. Tre kakelugnar och balkong med utsikt över takåsar och eftermiddagssol. Genomgående planlösning med ljust vardagsrum med vita pardörrar, ekparkett och två fönster. Möjlighet till tre sovrum. Utmärkt kök, snyggt badrum med tvättmaskin samt separat gästtoalett.

Trygg och klok förening med välskött, skuldfri fastighet.
Föreningen har för närvarande två avgiftsfria månader, juli och december.

Vi är övertygade om att detta är Vasastans 4:an ni väntat på, välkomna på visning!

– Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i stor garderob med skjutdörrar.

– Separat toalett i anslutning till entrén med kaklade väggar och klinkergolv. Handfat och WC.

– Lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Tulegatan, fungerande kakelugn och högt till tak med takrosett. Ekparkett, hög golvlist och vita pardörrar. Ogenerad, vacker vy över Norra Real (1876).

– Sovrum med ingång till badrummet. Garderobsvägg och plats för dubbelsäng.

– Utmärkt kök med gott om skåp, skafferi, bra arbetsytor och matplats. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, ugn och fläkt. Ekparkett.

– Bibliotek/Sovrum 2 mot lugn innergård med kakelugn (fungerar ej f.n. men går att få funktionell) och utgång till den västervända balkongen. Ekparkett, plats för dubbelsäng och skrivbord.

– Stor balkong med markis, läge väster.

– Matrum/Sovrum 3 mot innergården med ekparkett, plats för rejäl säng och garderober. Fungerande kakelugn.

– Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, WC, handfat, tvättmaskin och handdukstork. Infälld belysning via spotlights.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 4 269 kr
I avgiften ingår värme och vatten. 165 kr/månad tillkommer för bredband/telefoni. Beräknad driftkostnad ca: hushållsström 300 kr/månad och hemförsäkring 150 kr/månad. Föreningen har de senaste 4-5 åren haft två avgiftsfria månader, juli och december. Det finns inga planer på att avskaffa de avgiftsfria månaderna.

Byggår: 1890

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, tvättstuga och en fin gemensam innergård. Källarförråd tillhör lägenheten. Fin gemensam innergård. De nuvarande ägarna hyr garageplats i Tulegaraget, (hyra för 2735 kr).

Lägenhetsnummer: 407 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata. Det finns även möjlighet till extern garageplats i direkt närhet.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1994 och förvärvade fastigheten 2000. Tomträtt (kommunal). Föreningen består av 25 lägenheter varav två upplåtes med hyresrätt. Föreningen är skuldfri med ca 4,5 miljoner i kassan vid förra årsskiftet. Föreningen har de senaste 4-5 åren haft en avgiftsfri månad.
Renoveringar;
– Tätning av rökkanaler – 2015
– Reparation av gårdsbjälklag – 2015
– Hissrenovering – 2014
– Fasadrenovering – 2011
– Installation av fiber – 2011
– 1988 gjordes V/A stambyte, elstambyte, hiss installerades.

– Föreningen har nyligen färdigställt renovering av trapphus och körport. Styrelsen har lagt mycket tid på att återställa trapphusen till sekelskiftesstil med handmålad marmorering, och dekormålning samt tidsenlig lysarmatur etc. I trapphusen återstår dekorationsmålning av hissdörrar och bård längs trappräcket samt byte till dörrhandtag, brevinkast, namnskyltar och dylikt i mässing. I körporten pågår också återställande av originaltak. Det innertak som satts upp i modern tid har plockats bort och därunder har man funnit original takrosetter och stuckatur. Så mycket som möjligt kommer att bevaras.

Förening: Brf Tule 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong, läge väster.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.