Vasastan - Norrmalm

Kungstensgatan 51, 3 tr.

Fantastiskt sekelskifte, högst upp, med fritt hörnläge, vackra originaldetaljer och svårslaget ljusinsläpp i tre väderstreck. 4:a kan bli 5:a.

Adress

Kungstensgatan 51, 3 tr.

Rum

4

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

3 848 kr/mån

Boyta

104 kvmOm bostaden

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Observatorielunden och Odenplan, finns denna stiliga fyrarummare om 104 kvm i mycket gott skick. Lägenheten ligger högst upp på tredje våningen och har ett fritt hörnläge i klassisk fastighet från 1882 (ej hiss). Den har en strålande ljus och väldisponerad planlösning som är både rund- och genomgående från gård till gata.

Alla vackra originaldetaljer från byggåret finns väl bevarade såsom rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med takrosetter, vackra vitpigmenterade plankgolv, speglade pardörrar, höga golvsocklar och hela nio (!) stycken stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och svårslaget ljusinsläpp från tre väderstreck.

Planlösningen är mycket trivsam och väldisponerad med ljusa och luftiga ytor. Den är samtidigt flexibel med fler disponeringslösningar (se alternativa planlösningar). Här finns en välkomnande hall med plats för avhängning och platsbyggd förvaring. Hallen ansluter till ett exklusivt kök från Bulthaup med matplats och komplett maskinell utrustning av hög kvalitet samt ett helkaklat badrum med dusch och WC.

Hallen leder vidare till härliga och representativa sällskapsrum. Här finns ett stort och generöst matsalsrum som inbjuder till mysiga familjekvällar såväl som större middagsbjudningar. Rummet kan även användas som sovrum alternativt att flytta köket till för den som önskar ett rymligare matsalskök. Matsalsrummet leder till ett fantastiskt hörnvardagsrum med tre fönsterspartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy mot himmel, takåsar och längs med Kungstensgatans breda gatustråk mot Observatorielunden.

Lägenheten disponerar idag två sovrum. Ett större ”master bedroom” med generös och praktisk klädförvaring i exklusiv ”walk through closet” med platsbyggd inredning. Här ges även plats för dubbelsäng. Intill sovrummet finns ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum. Det stora sovrummet kan även delas av till två mindre sovrum.

Välskött, äldre förening (bildades när huset uppfördes 1882) med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad.

Välkommen till en sekelskiftesdröm på bästa adress med enastående karaktär som införlivar era krav och önskemål på stil, klass och sagolik känsla.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för avhängning och platsbyggd förvaring i garderob och klädkammare. Hallen har mycket gott ljusinsläpp från de intilliggande rummen.

– Hallen leder vidare till härliga och representativa sällskapsrum. Här finns ett stort och generöst matsalsrum. Rummet kan även användas som sovrum alternativt att flytta köket till för den som önskar ett rymligare matsalskök (se förslag i alternativ planlösning*).

– Matsalsrummet leder till ett fantastiskt hörnvardagsrum med tre fönsterspartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy mot himmel, takåsar och längs med Kungstensgatans breda gatustråk bort mot Observatorielunden.

– Lägenheten disponerar idag två sovrum. Ett större ”master bedroom” med generös och praktisk klädförvaring i exklusiv ”walk through closet” med platsbyggd inredning. Här ges även plats för dubbelsäng. Intill sovrummet finns ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum. Det stora sovrummet kan även delas av till två mindre sovrum.

– Fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, handfat på kommod och WC.

– Exklusivt kök från Bulthaup med matplats och komplett maskinell utrustning av hög kvalitet från bl a Miele och Ilve (Kyl och frys, gasspis, fläkt, diskmaskin). Dold bakom skjutdörr finns tvättmaskin och torktumlare. Platsbyggda inredningsdetaljer såsom nisch med hyllor för god förvaring samt en sittbänk invid tillhörande matplats. Här finns ett stort fönster med vacker vy mot himmel och takåsar samt kringliggande sekelskiftesfastigheter.

*Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Pris: 9 750 000 kr

Månadsavgift: 3 848 kr
I avgiften (erläggs med 11.545:-/kvartal) ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och IP-telefoni (ej samtalskostnader). Obligatorisk avgift på 451:-/kvartal tillkommer för bredband upp till 1000 Mbit. Driftskostnader: Hushållsel ca 350-450:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 6,80000 %

Byggår: 1882-1883

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 19 (1303)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen bildades i sin äldsta form som en Bostadsförening (Bf Astrea nr 3 u.p.a.) när huset byggdes 1885 – 1890. Föreningen omregistrerades under 2011 till en bostadsrättsförening med namnet Brf Astrea 3. Föreningen består av 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (1.535 kvm). Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast ca 1,7 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 1.100:-/kvm. Kassa och bank uppgick till ca 550.000:- och nettoresultatet blev +69.000:-. Inga avgiftsförändringar är planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar:
OVK utförd.
VA-stammar är delvis utbytta. Föreningen byter delar av avloppsstammar i samband med att medlemmar genomför renoveringar av kök och/eller badrum, sk partiellt stambyte.
Kallvattenstammar i källare är helt utbytta.
All fastighetsel och stigare till lägenheterna fram till säkringsskåp är utbytt 2004.
Taket är omlagt i två omgångar, dels 1988 och dels 2011.
Målning av trapphus och installation av ny belysningsarmatur 2012.
Målning av tak och installation av snörasskydd 2012.
Fönstren har målats 2003 (gatusidan).
Genomgång av ventilation och helrenovering av fasad och fönster mot innergården 2015.
Spolning av V/A-stammar och byte av stuprör 2017.
Nedre delen av fasaden mot gatan är renoverad och målad 2019.
Se samtliga genomförda renoveringar enligt förteckning i bifogad årsredovisning.

Kommande renoveringar:
Beslutad renovering av samtliga fönster i gatufasaden. Genomförs augusti och september 2019.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. Medlemmarna kan nyttja en innergård med utemöbler och ett cykelställ med tak. På gården finns även ett litet gårdshus som inrymmer barnvagnsrum och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga.

Vid renovering och ombyggnation av lägenheten krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Förening: Brf Astrea 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: Upp till 1000 Mbit/s. Leverantör: Bahnhof. Obligatorisk avgift på 451:-/kvartal tillkommer.

Sammanställning: Trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter på sommaren.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.