Vasastan - invid Odenplan

Upplandsgatan 48, 3 tr

Magnifik, stilfull & detaljrik sekelskiftesvåning med högt & ljust läge, fantastiskt sällskapskök & balkong, tre sovrum & ypperligt läge vid Odenplan

Adress

Upplandsgatan 48, 3 tr

Rum

4

Slutpris

14 700 000 kr

Avgift

4 703 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, högt och genomgående läge i fastighet från 1884, bjuds ett eftertraktat sekelskiftesboende i en fantastisk fyrarummare (möjlig 5:a) vid Odenplan.

I denna klassiskt vackra och magnifika sekelskifteslägenhet om 115 kvm fördelade på fyra rum och sällskapskök med balkong och tre bra sovrum, finns allt man kan önska av stil, design och genuin sekelskifteskänsla. Välkommen till Upplandsgatan 48 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Lägenheten har varsamt totalrenoverats till perfektion med genuin känsla för stil, modern design och utmärkta förvaringslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, vita snickerier, golvsocklar, genomgående trägolv och vitoljad fiskbensparkett samt flertalet vackra, högresta och rundade fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga sällskapsytor med vardagsrum som ger plats för soffgrupp och TV-möbel. Ett stilfullt matsalskök med tre höga fönster i bredd och utgång till balkongen som har morgon- och förmiddagssol samt fin utsikt över lummiga innergårdar och kringliggande takåsar.

Det platsbyggda köket i ett stilrent utförande är komplett inrett med rejäl förvaring i dubbla rader hela vägen upp till tak, köksö och generösa arbetsytor med bänkskivor i kalksten och Corian med kaklad vägg i halvförband ovan. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys med inbyggd ismaskin, dubbla varmluftsugnar, vinkyl, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin.

Tre bra sovrum, varav två ligger avskilt och rofyllt mot innergården och ett ligger avskilt från de övriga mot gatan.

Via entrén som har säkerhetsdörr nås en tambur med gäst-WC (renoverad 2018) och plats för både ytterkläder och skor. Tamburen leder vidare till en vacker hall med utmärkt rumssamband.

Nytt och toppfräscht badrum som renoverades 2018 i samband med fastighetens stambyte. Badrummet är helkaklat i Norrvange och stilsäkert inrett med golvvärme, skivor i kalksten, både inbyggt badkar och duschhörna med tak- och handdusch, vägghängd toalett, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp, handdukstork samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kombinationen av det svårslagna läget vid Odenplan och Vasaparken, adressen, läget i fastigheten och våningens attribut och trivsamma känsla, ger ett boende i Vasastan utöver det vanliga.

Välskött äkta förening bildad redan 1918 med bra ekonomi och som äger marken. Fastigheten har en rymlig hiss med plats för barnvagn.

Pris: 15 000 000 kr

Månadsavgift: 4 703 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 700-800:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 5,61798 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 12 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karlavagnen 9 förvärvade fastigheten på Upplandsgatan 48 år 1918. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Fastigheten består av 12 lägenheter och 5 lokaler med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.333 kvm, varav 906 kvm utgör bostadsyta och 427 kvm utgör lokalyta med bostadsrätt.

Föreningen har 13.745.800:- i lån och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m. uppgår till ca 998.000:-. För att ta höjd för ökade driftskostnader, räntor m.m. så höjer föreningen medlemsavgifterna from december 2022 med 20 %. I avgiften som står angiven för denna lägenhet är den höjningen inräknad (nuvarande avgift är 3.919:- och blir efter höjningen 4.703:-).

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003: Stamrenovering och högtrycksspolning.
2005: Omläggning av tak.
2010: Renovering och målning av fönster mot gatan, omläggning av tak samt fasadrenovering.
2011: Renovering av ytskiktet på innergården.
2012: Anslutning till Stockholms Stadsnät avseende både kabel-TV och bredband.
2012-2013: Trapphusrenovering genom ytskiktsrenovering och installation av postlådor samt säkerhetsdörrar.
2015-2016: Renovering av hiss.
2018: Byte av V/A-stammar.
2020: Byte av pump för värme och VVS.

Diskussioner och planer förs för avyttring av hela eller delar råvinden för byggnation av vindsvåningar.

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd. Gemensam tvättstuga finns ej i fastigheten utan alla medlemmar har egna tvättmaskiner och torktumlare i sina bostäder. Innergård.

Förening: Brf Karlavagnen 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 12

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV via Stockholms Stadsnät.

Internet: Bredband via Stockholms Stadsnät.

Sammanställning: Balkong med utsikt över lummiga innergårdar,

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.