Vasastan - invid Odenplan

Vegagatan 13, 1,5 tr

Stilfull & familjevänlig sekelskiftesfyra med optimerad planlösning, fantastiskt sällskapskök, tre bra sovrum, kakelugn & ypperligt läge vid Odenplan.

Adress

Vegagatan 13, 1,5 tr

Rum

4

Slutpris

11 100 000 kr

Avgift

5 498 kr/mån

Boyta

107 kvmOm bostaden

Med ett ljust och trivsamt läge i en fastighet från 1888, bjuds ett eftertraktat sekelskiftesboende i en fantastisk och familjevänlig fyrarummare vid Odenplan. I denna klassiskt vackra och genomgående sekelskifteslägenhet om 107 kvm fördelade på fyra rum, stort sällskapskök och tre bra sovrum, finns allt man kan önska av stil och sekelskifteskänsla.

Lägenheten har på senare tid renoverats med en känsla för stil, sobra kulörer och utmärkta förvaringslösningar. Mycket generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, vita snickerier, höga golvsocklar, speglade pardörrar samt vackra fönsterpartier med djupa speglade nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad med ett fint ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns trevliga sällskapsytor i såväl vardagsrummet som i det stora köket. Köket är fullt utrustat med moderna vitvaror, har goda förvaringsmöjligheter och plats för ett stort matbord. Köket är mycket trevligt disponerat med en väggfast köksö, som fungerar perfekt som barbord, avlastningsyta och för förvaring. Badrummet är mycket generöst tilltaget och här finns både separat dusch och badkar. Helkaklade väggar i vitt, klinker i en mörk ton med golvvärme samt ett fint ljusinsläpp från ett stort fönster.

Genomgående bra förvaringslösningar i form av två större klädkammare och en platsbyggd garderobsvägg. I hall och i vardagsrum finns även två vackra platsbyggda möbler som ingår i köpet. Till lägenheten hör ett stort källarförråd om drygt 7 kvm.

Välskött äkta bostadsrättsförening med bra ekonomi och låg skuldsättningsgrad. Belåningen ligger idag på cirka 3.300 kr/kvm och föreningen har även dolt kapital i form av en hyresrätt samt en oexploaterad vind i gårdshuset.

Pris: 11 995 000 kr

Månadsavgift: 5 498 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 9,40250 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00991 (1102)

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Karlavagnen 13 är en äkta och välskött bostadsrättsförening, som förvärvade byggnaden Karlavagnen 13 år 2000. Föreningen består av 13 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt, belägna i två flerbostadshus i fyra våningar, ett gatuhus och ett gårdshus.

Föreningen har de stora renoveringarna bakom sig enligt följande:

1982 – 1993 Stambyte och byte av elstigare
2003 – Bygge av balkonger
2004 – Målning och nya armaturer i trapphus
2005 – Målning och utbyte av vissa delar av taket
2008 – Uppfräschning av innergård
2009 – Byte av värmecentral
2010 – Stamspolning
2013 – Installation av bredband i fastigheten (Stockholms Stadsnät AB)
2014 – OVK-besiktning
2016 – Hisservice samt uppgradering av fiber till 1000MB
2017 – Åtgärda vattenskada på taket
2019 – Reparation av en putsskada på fasad
2020 – Stamspolning (utan anmärkning)
2021 – Reparation av hiss samt omförhandling av lån på fem år med Handelsbanken (1,3%)

Inga större renoveringar planeras i dagsläget. Det som skall göras är en ny trall till innergården samt ett mindre soprum.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi och en låg belåning. I den senaste årsredovisningen hade de lån på cirka 3,8 miljoner, vilket motsvarar cirka 3.300 kr/kvm boyta. Dessutom finns dolda tillgångar i form av en hyresrätt (cirka 60 kvm) samt en oexploaterad vind i gårdshuset.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 340.286 kr enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (Föreningens skulder – räntebärande tillgångar & likvida medel gånger lägenhetens andelstal).

Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden är 152.600 kr/år och den nivån är fast fram till 2028.

För att ta höjd för ökade driftskostnader, räntor mm så höjde föreningen medlemsavgifterna from 1:a januari 2023 med 10 %. Nuvarande månadsavgift är efter höjningen 5.498:-.

Bredband 1000 Mbit/s levereras av Stockholms Stadsnät och ingår i månadsavgifterna. Kabel-TV levereras av Tele2 där basutbudet ingår i avgifterna.

Föreningens medlemmar kan nyttja en gemensam tvättstuga i källarplanet under gårdshuset utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. Vidare finns ett cykelrum samt en grönskande innergård med utemöbler, grill, sandlåda och fina planteringar.

Köparen debiteras en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (idag 1.208 kr). Pantsättaren debiteras 1% av aktuellt prisbasbelopp per pant (idag 483 kr).

I föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som en 3 ROK om 107 kvm. Lägenheten är ombyggd och disponeras idag som en 4 ROK.

Förening: Brf Karlavagnen 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 14

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: TV levereras av Tele2. Basutbud ingår i avgifterna.

Internet: Bredband 1000 Mbit/s levereras av Stockholms Stadsnät och ingår i avgifterna.

Om närområdet: Här på Vegagatan 13 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.