Vasastan - invid Odenplan

Dalagatan 25, 1 tr

Fantastisk & nyrenoverad sekelskiftes-4:a på bästa adress vid Odenplan. Kakelugnar, vackra originalgolv & balkong i sydväst. Bäst i klassen!

Adress

Dalagatan 25, 1 tr

Rum

4

Slutpris

10 100 000 kr

Avgift

4 431 kr/mån

Boyta

100 kvmOm bostaden

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE MAGNUS LARSSON, 0709-49 00 81, FÖR PRIVATVISNING!

Med trivsamt och genomgående läge i fastighet från 1881, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående och fina fyrarummare om 100 m² med tre bra sovrum, vardagsrum, rymligt sällskapskök, stor solig balkong i sydväst och alla sekelskiftesattributen på plats.

Våningen har varsamt renoverats 2018 med genuin känsla för stil, modern design, ljusa kulörer och bra funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,15 meter med stuckaturer, vita snickerier, höga socklar och spegeldörrar, vitoljade furutiljor, flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa nischer och fönsterbänkar i original samt två kakelugnar.

Planlösningen är genomgående från gård till gata, den är ytterst väldisponerad, tillgänglig och har ljusinsläpp från två väderstreck. Här ges rymliga sällskapsytor med ett stort vardagsrum som har en kakelugn och stora fönsterpartier i bredd. I nära anslutning finns ett stilfullt sällskapskök i minimalistisk design med god förvaring i dubbla rader ända upp till tak, komplett maskinell utrustning samt utgång till den balkongen. Äntligen ett kök med plats för större matsalsbord och många middagsgäster!

Tre bra sovrum ligger bekvämt och avskilda från varandra., Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Två rymliga barn- eller tonårsrum, varav ett med en kakelugn och platsbyggd garderob. Via entrén nås en hall med platsbyggd skjutdörrsgarderob och ett bra rumssamband som gör att den öppnar sig mot lägenhetens alla rum.

Ett utbyggt och väl tilltaget badrum i ett stilrent och snyggt utförande med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme, duschhörna med glasdörrar, toalett, handfat på kommod med draglådor, spegelskåp, handdukstork samt spotlights i tak.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, våningens historiska attribut och genuina känsla, den familjevänliga och optimerade planlösningen, ger ett unikt och eftertraktat boende utöver det vanliga.

Välskött och stabil förening i vacker fastighet anno 1881 med god ekonomi, de stora renoveringarna gjorda och egen relax- och bastuavdelning.

Pris: 9 995 000 kr

Månadsavgift: 4 431 kr
I avgiften ingår värme, vatten, triple play bredband (100/100), IPTV via Canal Digital med grundpaket och IP-telefoni. (Avgiften är uppdelad på uppvärmningskostnad som baseras på lägenhetens kvadratmeter samt en som beror på lägenhetens andelstal).

Andel i föreningen: 3,22000 %

Byggår: 1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster med energiglas

Lägenhetsnummer: 25111 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2009-08-26

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Jasminen 9 & 10
Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 förvärvade fastigheten 1978 och klassas som en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3.454 kvm, varav 3.177 kvm utgör lägenhetsyta och 277 kvm utgör lokalyta. Marken innehas med äganderätt och tomtytan uppgår till 1.306 kvm.

Föreningens ekonomi är god med endast ca 4,4 mkr i långfristiga skulder, vilket ger en skuldsättningsgrad på 1.409:-/kvm per 2017-12-31. Den har ca 1,5 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank etc). Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
Avloppsstammar byttes på 1978 och de spolas med jämna mellanrum. (framtida stambyte har diskuterats i styrelsen).
Renovering av fasad och fönster mot gatan samt entrédörrar 2005. Byte av värmecentral 2011. Delvis omlagt plåttak 2012. Fönsterrenovering 2014 och 2015. Soprummen renoverades och byte av ventiler för värme/vatten samt byte av elementventiler 2016. Renovering av stuprör och hängrännor samt målning och delvis byte av tak 2017. Renovering av två hyreslokaler 2017-2018.

För mer information om renoveringar i fastigheten, se bifogad pdf-fil "Underhållsplanen för Brf Jasminen 9 & 10" som sträcker sig från 2009 till 2028.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, snickarrum och en bastu.

Förening: Brf Jasminen 9 & 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 40

Antal lokaler: 4

TV: Triple Play Bredband 100/100, IPTV via Canal Digital med grundpaketet och IP-telefoni.

Sammanställning: Balkong i sydväst med eftermiddagssol.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.