Vasastan - Birkastan

Karlbergsvägen 45, 4 tr

Renveringschans med fantastisk potential. Kakelugn, cirka 3,20 meter i takhöjd och högt läge. Anno 1904!

Adress

Karlbergsvägen 45, 4 tr

Rum

4

Slutpris

8 400 000 kr

Avgift

4 333 kr/mån

Boyta

0 kvmOm bostaden

Med eftersökt läge i Vasastan/Birkastan, i välskött fastighet från 1904, finns denna våning med stor potential och högt läge i huset. Lägenheten, som är i behov av renovering, har många bevarade detaljer såsom trägolv, cirka 3,20 meter i takhöjd, takstuckatur, spegeldörrar, höga golvsocklar samt hela åtta fönster i fil med utsikt över Birkagatan och Karlbergsvägen. I vardagsrummet finns en vacker fungerande kakelugn. Det höga läget i kombinatrion med de många fönsterna och den generösa takhöjden ger bostaden ett flödande ljusinsläpp. Hiss finns ej. Välkomna på visning!

Pris: 8 400 000 kr

Månadsavgift: 4 333 kr

Andel i föreningen: 3,76977 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga, bastu, gym samt en fin innergård med planteringar och sommarmöbler.

Renoveringar: 1999-2000 Trapphusrenovering. 2001-2002 Rörstambyte. 2000-2005 Elstambyte. 2004-2006 Fönstermålning utsida. Fasadrenovering. 2006 Balkonger. 2008 Tvättstuga nya maskiner. 2009 Löpband och cyklar installeras i gymmet. Extra tvätt/torkmaskin installeras. Trappräckespinnar byts ut. 2010 Fjärrvärme ny anläggning. Torkagregat tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 10

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Formen 1 äger ett V-format hus som var färdigställt 1904. Arkitekten hette Gustaf Detterhoff, byggherre var Rörstrand AB och byggmästare O A Carlsson. Föreningen registrerades 1919 och ombildades till bostadsrättsförening 1995. Huset byggdes av arbetare från Rörstrands porslinsfabrik som fanns på Rörstrandsgatan där Filadelfiakyrkan ligger idag. Delar till huset hämtades från gamla Rosenbad, såsom t ex innerdörrarna i paradvåningarna. Det finns inga planerade avgiftsändringar enligt föreningen. Föreningen består av 48 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningen hemsida. Energiprestanda: 148 kWh/m² och år Eventuella frågor besvaras av styrelsen på mail: kontakt@formen1.se

Förening: Brf Formen 1

Här på Karlbergsvägen bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan/Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.