Vasastan

Odengatan 81, 3 tr - Utsikt!

Högt, fritt och ljust med utsikt över Odenplan och Gustav Vasa kyrka! Balkong, toppskick och låg avgift!

Adress

Odengatan 81, 3 tr - Utsikt!

Rum

4

Slutpris

5 700 000 kr

Avgift

1 445 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

Välkommen till Odengatan och detta fantastiska läge vid Odenplan och Gustav Vasa kyrka! Här ges nu tillfälle att förvärva en bostad med det mesta du kan önska dig! Lägenheten har en härlig och genomgående planlösning, utan insyn, i högt, fritt och strålande ljust läge. På senare tid, mellan åren 2007-2008, har den smakfullt renoverats till toppskick. Ljusinsläppet från fönster i två väderstreck, underbar fri utsikt över Gustav Vasa kyrka, Odenplan och öppna innergårdar, genomgående sober färgsättning, vacker fiskbensparkett och trägolv, högt till tak om ca 3,20 meter samt flertalet snygga inredningsdetaljer bidrar till lägenhetens fantastiska karaktär och känsla.

Vardagsrum med stora perspektivfönster och fri utsikt över Odenplan och kyrkan. Stort sovrum (nr 1), ”master bedroom”, och matsalsrum alternativt sovrum (nr 2) med ostört läge mot innergårdar och utgång till solig balkong i söder. Balkongen ger härlig förlängning av rummet, vilket förenar ute med inne. Nytt Marbodalkök, platsbyggt 2008 i stilren och stram design med maskiner i rostfri design från bl a Siemens och Delonghi. Innanför köket finns ett utmärkt barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum (nr 3). Toppfräscht helkaklat badrum med badkar och tvättpelare samt gäst-WC i hallen.

Det här är en lägenhet för den lilla barnfamiljen med behov av 2-3 sovrum och som vill fortsätta bo inne i stan eller villasäljaren som vill bo högt, fritt och ljust i ett av Stockholms innerstads absoluta A-lägen med promenadavstånd till allt!

– Tambur med plats för avhängning och förvaring i garderober. Här finns en toppfräsch separat gäst-WC med toalett och handfat. Tamburen leder till inre hall med bra rumssamband. Fiskbensparkett. Infällda spotlights i tak.

– Toppfräscht helkaklat badrum med sjöstensgolv och golvvärme, badkar, handfat på kommod med draglåda, badrumsskåp, tak med infällda spotlights samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

– Härligt vardagsrum som flödar av ljus från stora perspektivfönster. Här ges magisk utsikt över Gustav Vasa kyrka och Odenplan. Väggar och tak i sober färgsättning och fin fiskbensparkett, plats för soffa och TV-möbel. Förberett för högtalarsystem med infrästa kabelrör i väggarna.Vardagsrummet har en bibliotekshörna med platsbyggd bokhyllor som efter överenskommelse kan lämnas till köparen.

– Snyggt, stilrent och stramt designat kök från Marbodal (2008) med gott om skåp och dold förvaring. Arbetsbänkar i svart matt granit med stavmosaik ovanför. Nytt platsbyggt serveringsskåp samsas med ett bevarat serveringsskåp i gammal stil. Köksmaskiner i rostfri design från bl a Siemens och Lohongi såsom fyrlågig gashäll, fläkt och varmluftsugn. Inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Klinkergolv och golvvärme.

– Två-tre möjliga sovrum såsom stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och garderober, matsalsrum/sovrum med utgång till balkong i söder samt ett mindre sovrum som utmärkt nyttjas till barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 445 kr

Andel i föreningen: 3,50300 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd om ca 5-6 kvm, fullt utrustad tvättstuga på vinden, cykelstall på gården och ett grovsoprum.

Renoveringar: Följande renoveringar är gjorda i fastigheten: V/A-stammar bytta 2000, elstigar 2001, taken renoverade 2010, fönster mot gatan 2000 och mot gården 1985, trapphus 2007, tvättstuga 2007 och balkonger byggdes 2003.

Lägenhetsnummer: 1303.

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sirius 22 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 29 lägenheter och 6 lokaler på fastigheter med adress Odengatan 79-81 och Upplandsgatan 53.

Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 30 % på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För den förmånen har regeringen tillämpat en lättnadsregel som i princip innebär att den beskattningsbara inkomsten reduceras till noll eller rent av till förlust.

Förening: Brf Sirius 22

TV: Kabel-TV från ComHem.

Internet: Bredband 100 Mbit/s från Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Stor balkong om ca 4 kvm i söder med fri utsikt över öppna innergårdar. Under sommaren har balkongen sol från tidig morgon till ca 15.30. 2008 installerades en terrassmarkis och nya persienner i balkongdörrarna.

Attraktivt och mycket eftersökt läge vid ”nya” Odenplan och Gustav Vasa kyrka! Här har man tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Vasaparken, Hagaparken och Brunnsviken. Välkommen till härliga Vasastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.