Vasastan

Kungstensgatan 58, 2 tr

Sekelskiftesdröm i fantastiskt nyskick med balkong, tre sovrum och öppna sällskapsytor!

Adress

Kungstensgatan 58, 2 tr

Rum

4

Slutpris

7 025 000 kr

Avgift

3 823 kr/mån

Boyta

94 kvmOm bostaden

Välkommen till Kungstensgatan och attraktiva kvarter där Vasastan och Norrmalm möts. I högt, ljust läge i fastighet anno 1883, mellan Vasaparken och Tegnérlunden, finns denna fantastiska och sagolikt fina lägenhet som med varsam hand under 2011 renoverats till toppskick. Denna unika bostad införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Planlösningen är utmärkt disponerad med härliga, öppna och representativa sällskapsytor om ca 40 kvm, där ett exklusivt kök från Bulthaup och vardagsrum integreras till ett. De tre fönsterpartierna i fil ger rikligt med ljusinsläpp. Det platsbyggda köket är stilfullt inrett för både proffs och den matlagningsglade. Här finns exklusiv inredning, bra förvarings- och funktionslösningar, påkostad maskinell utrustning från bl a Gaggenau samt ett stort vinställ. Vardagsrummet är öppet och luftigt med plats för matsalsmöbel och soffgrupp. Lägenheten har tre bra sovrum, ett innanför vardagsrummet och två vetter mot föreningens innergård. ”Master bedroom” med garderobsvägg, tapet från Ralph Lauren och utgång till balkongen. Lägenheten har ett stort lyxigt badrum med valnötsdetaljer, badkar, WC och tvättpelare. Dessutom finns separat gäst WC i hallen.

Det här är en av de finaste 4:or vi salufört och vi är övertygade om att den kommer uppfylla dina krav och önskemål! Den ger verkligen en ljuvlig känsla och effektiv funktion på samma gång, bättre än så här blir det inte!

– Entré via dubbeldörrar till hall med plats att hänga ytterkläder samt smart platsbyggd spegel med förvaring bakom. Hallen har gott rumssamband.

– Toppfräscht badrum i lyxig design med helkaklade väggar i vitt, mörkt klinkergolv med golvvärme, WC, badkar inklätt i valnöt, tvättpelare med maskiner från Miele och Siemens, handfat på bänk i valnöt samt ett badrumsskåp. Infällda spotlights i taket.

– Gäst WC i hall med WC samt handfat. Helkaklade väggar i vitt samt mosaikgolv. Infällda spotlights I tak.

– Underbara, luftiga och mycket representativa sällskapsytor med kök och vardagsrum som integreras i ett. Rummet är ca 40 kvm. Här finns ett exklusivt kök från Bulthaup i vitt utförande med gott om förvaring i draglådor och detaljer i borstat stål. Köket är komplett utrustat med spishäll och diskmaskin (Gaggenau), fläkt (Bulthaup), kyl och frys (LG) och ugn (AEG). Generösa ytor för matlagning med bänkskivor i vit laminat och stänkskydd i glas ovan. Stort vinställl och ljusskena i taket. Matplats för 8-10 personer.

– Tre bra sovrum, ett innanför vardagsrummet och två vetter mot innergården. ”Master bedroom” med utgång till balkong, förvaring i platsbyggda valnötsgarderober längs med vägg, plats för rejäl dubbelsäng och vacker tapet från Ralph Lauren. Mysigt barnrum i vitt med förvaring i två garderober, vetter också mot gården samt ett sovrum mot gatan som med fördel används som gäst-, tonårs- eller arbetsrum. Även till detta rum finns två garderober.

Genomgående ekparkett I hela lägenheten.

Pris: 6 500 000 kr

Månadsavgift: 3 823 kr

Andel i föreningen: 1,00550 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstugor, gemensamhetslokal som kan bokas för fester, hobbyrum samt motionsrum med pingisbord och motionscykel. Föreningen disponerar en nyrenoverad innergård med gräsmattor, planteringar, ny stenbeläggning och ett "lusthus" med plats för bord och stolar.

Renoveringar: Följande renoveringar har genomförts i fastigheterna: – Rörstambyten 1987-1993. – Elstambyten 1987-1993 – Nyinstallation av hiss 1987-1993 – Omputsning av fasad 1987-1993 – Omläggning av tak 1987-1993 – Nya balkonger 1990-2010 – Bredbandinstallation 100 Mbit/s 2003 (ingår i avgifterna) – Förädling av eldstäder 2005-2006 – Vindsvåningar byggdes i föreningens regi 2007 – Renovering av innergården 2009-2010 – Bergvärme installerades 2010 – Ny värmecentral 2011. Föreningen har under vår/sommar påbörjat renovering av entréer och trappuppgångar samt byte av alla portar. Skall vara klart under hösten 2012. Modifiering av hissar och målning av yttertak är planerat till 2013.

Lägenhetsnummer: 74 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Planeten 234 är en populär och välskött förening som upplåter 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. På föreningens mark står 7 bostadshus. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfplaneten234.se
Föreningens ekonomi är mycket bra med stora hyresintäkter från lokalerna.

Det finns gemensamma utrymmen som bastu/dusch, motionsrum, hobbyrum, tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. Lägenheten disponerar även ett rymligt källarförråd.

Renoveringar:
1987-1993: VA- och elstambyte, nyinstallation av hiss, omputsning av fasad och omläggning av tak.
2003: Installation av bredband.
2005-2006: Förädling av eldstäder.
2010-2011: Installation av bergvärme och ny värmecentral till fjärrvärmen.
2010- 2015: Renovering och ombyggnation av innergård.
2011: Nya balkonger (gathus).
2012-2013: Renovering av trapphus och installation av nya portar.
2013-2014: Byggnation av cykel/barnvagnsrum, installation av sopsug, totalrenovering av samtliga tvättstugor samt OVK.
2014-2015: Hissar moderniserades, renovering av motionsrum och underhåll av yttertak samt fönster.
2016: Föreningens bastu och duschutrymme totalrenoverades.
2017: Renovering av balkonger. OVK. Renovering av innergård.
2018/2020: Fönsterrenovering
2020 Målning tak

Förening: Brf Planeten 234

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 121

Antal lokaler: 10

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit/s från Ownit ingår i månadsavgiften. Nät är framdraget till varje lägenhet. För mer information, ring kundtjänst på 08 – 525 073 00

Sammanställning: Balkong mot föreningens nya och fina innergård.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.