Vasastan

Kungstensgatan 59, 5 tr

Modern, stilsäker & optimerad vindsvåning om 95 m² golvyta med eldstad & magisk takterrass i fritt söderläge med vidsträckt utsikt över takåsar.

Adress

Kungstensgatan 59, 5 tr

Rum

4

Slutpris

13 600 000 kr

Avgift

2 627 kr/mån

Boyta

79 kvm

Biyta

16 kvmOm bostaden

Med ett eftertraktat läge i gränslandet mellan Vasastan och Norrmalm, mellan Vasaparken och Tegnérlunden, saluförs nu denna fantastiska, stilsäkra, strålande ljusa och insynsskyddade vindsvåning om fyra rum och kök fördelade på 95 m² golvyta (79 m² boyta + 16 m² ”icke mätbar yta” under snedtak) med en oslagbar karaktär och känsla. Alla önskvärda vindsdetaljer är på plats såsom högt till nock, snedtak, takfönster och fönsterkupor i dubbla väderstreck, murstockar, ljus interiörkulör, vitlaserad ekparkett och en vacker, fungerande eldstad.

Ljuvlig takterrass om ca 6 m² i fritt och soldränkt söderläge med magisk utsikt över himmel och takåsar. Terrassen erbjuder ett möblerbart och insynsskyddat uterum med plats för bord, stolar och grill samt fri utsikt mot himmel och kringliggande takåsar. Terrassen är utrustad med elstyrd markis, belysning från Asker och golv i lärkträ.

Vindsvåningen är byggd 2017 genom Betegé med genuin känsla för stil, snygg design, massor av bra förvaring och genomtänkta funktionslösningar anpassade till familjeliv så väl som umgänge i goda vänners lag. Planlösningen är genomgående, synnerligen väldisponerad och tillgänglig med härliga, öppna och sociala ytor mellan vardagsrum och kök. Ljusflödet från takfönstren och terrassdörrarna är fantastiskt.

Köket är platsbyggt i en modern och elegant design med bra förvaring och generösa arbetsytor med bänkskivor i komposit, vitvaror från Miele och Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn samt vinkyl (Dometic). I taket finns inbyggda högtalare. Rymlig matplats invid utgång via helglasade ”sliding doors” till terrassen. Här finns även eldriven markis och infravärme. Vardagsrummet intill ger plats för soffgrupp och har en fungerande öppen spis som är fint placerad mellan vardagsrummet och köket.

Tre bra och väl tilltagna sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av bostaden. Alla med platsbyggd förvaring. Två av sovrummen ligger dessutom i en privat sovrumsdel med access till ett stilsäkert badrum inrett med duschhörna med takdusch från Tapwell, vägghängd WC, handfat på kommod med draglådor, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Hall med grått klinkergolv och en platsbyggd skjutdörrsgarderob. Hallen ger access till ett badrum med klinkergolv, duschhörna med glasdörrar och takdusch från Tapwell, handfat, badrumsskåp och vägghängd WC.

Välskött, äkta bostadsrättsförening som äger marken i en vacker fastighet från 1888. Rymlig hiss går hela vägen upp till vindsplanet. Låg månadsavgift om endast 2.627:-.

Pris: 13 975 000 kr

Månadsavgift: 2 627 kr
I avgiften ingår värme & VA. Obligatorisk avgift om 159 kr/mån för bredband tillkommer. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-, hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 6,55222 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1502

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-30

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Tuben 12 redan 1920. Föreningens hus uppfördes ursprungligen 1888 och rymmer 1 432 kvm bostadsyta och 192 kvm lokalyta. Totalt upplåts 15 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och marken innehas med äganderätt. Juridisk person godkänns ej som köpare.

Per 2021-12-31 uppgick skuldsättningen till 6 741 000 kr vilket ger en belåning om 4 704 kr/kvm. Kassa och bank uppgick till 739 000 kr.

Gemensamma utrymmen:
Medlemmarna disponerar gemensam innergård med cykelställ, grill och sittgrupp samt gemensamt gårdshus för fest eller möten. Det finns ingen gemensam tvättstuga. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Cykelställ på gården och cykelrum i källaren för vinterförvaring.

Renoveringar:
2021 Byggt ut fastighetens passersystem till soprum, gård och källare.
2020 Installation av fjärrvärme.
2019 Renovering och nyinstallation av fönster, hiss och entréport.
2018 Fiberinstallation. Dragit in vatten och avlopp, målat om i gårdshus.
2017 Trapphus – Målat om. Installation av säkerhetsdörrar.
2016 Takomläggning och vindsbyggnation. Renovering av gårdsbjälklaget.
2013 Filmning av stammar (partiella stambyten görs i föreningen)

Planerade underhåll:
2022 Filmning och spolning av avlopp.
2022 Renovering av gårdshus samt muren på gården.
2023 Slipning och lagning av golv i trapphus.

Förening: Brf Tuben 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 15

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Tele2.

Internet: Fiber.

Sammanställning: Takterrass i söderläge med sol från morgonen och framåt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.