Vasastan

Upplandsgatan 69, 5 tr

Stilren, optimerad & familjeanpassad vindsvåning med högt & fritt läge, 3 sovrum, härliga sällskapsytor, braskamin & takterrass om ca 13 kvm i väster.

Adress

Upplandsgatan 69, 5 tr

Rum

4

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

2 617 kr/mån

Boyta

77 kvm

Biyta

10 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna med ett strålande ljust, öppet och genomgående läge i fastighet från 1901, på en av Vasastans främsta adresser i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna himmelska vindsvåning om 4 rum och 87 m² golvyta (77 kvm boyta + 10 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak”) med både braskamin, mysigt loft och en solig takterrass om ca 13 m² som ger ett härligt, extra ”uterum” med plats för loungemöbler och planteringar. Den möblerbara terrassen i väster är högt och insynsfritt belägen med vidsträckt utsikt mot himmel och över kringliggande takåsar samt Gustav Vasa kyrkas vackra torn i fonden.

Våningen är varsamt renoverad med känsla för stil, modern design, sobra kulörer och ovanligt bra förvaring. Allt i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak, takbjälkar, fönsterkupor och totalt fyra takfönster i två väderstreck, synliga murstockar och braskamin. Trivsamt loft för gäster eller som extra lekyta för barnen bidrar till våningens trevliga karaktär och känsla.

Planlösningen är hemtrevligt genomgående, ytterst väldisponerad och familjeanpassad och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns trivsamma och öppna sällskapsytor med vardagsrum och kök i anslutning. Köket är stilrent och minimalistiskt utformat med plats för större matsalsbord för många middagsgäster samt bra förvaring, generösa arbetsytor på bänkskivor i betong och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp, TV-möbel och övrig önskad möblering samt stort glasparti med skjutdörr mot den ljuvliga terrassen.

Tre bra sovrum varav ett generöst ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, arbetshörna för den som önskar och utmärkt förvaring i garderobsvägg samt två mysiga barn-, tonårs- eller gästrum.

Ett väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv, badkar, toalett, handfat på kommod med spegel ovan, infällda spotlights i tak samt tvättmaskin och torktumlare. Via entrén nås en inbjudande hall med gott om plats att hänga av ytterkläder i garderober.

Kombinationen av det svårslagna läget i Vasastan, adressen, läget i fastigheten och våningens genuina känsla, ger ett unikt och eftertraktat boende vi tror ni väntat på.

Välskött, äldre förening med bra ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har de senaste åren vid flertal tillfällen sänkt medlemsavgifterna.

Välkommen på visning!

Pris: 9 495 000 kr

Månadsavgift: 2 617 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 100 Mbit/s från Ownit samt balkongavgift 25:-. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 4,26010 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 27 (1501

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 176 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Blåklinten 9 äger fastigheten Blåklinten 9 med adress Upplandsgatan 69. Föreningen bildades 1991 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning om ca 7,9 mkr i långfristig skuld per 2019-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 4.101:-/kvm. Omsättningstillgångar uppgick till ca 1 mkr. Föreningen har med jämn takt de senaste åren sänkt månadsavgifterna, i januari 2013 med 5 %, i juli 2013 med 5 % och ytterligare 7,5 % i januari 2014. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade eller beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Tak 1999.
Stambyte, samtliga stammar i kök och badrum 2004.
Elstigare 2004.
Fönster mot mellangård, gårds- och gathus 2004.
Tvättstugan 2005.
Fasad mot gården 2005.
Trapphus 2006.
Undercentralen (fjärrvärme) 2006.
Bakre gård 2008.
Snösmältningsslinga 2011.
Termostater gårdshuset 2012.
Förbättring av ventilation hyreslokal källare 2013-2014.
Tätning källare 2013.
Fönsterrenovering mot Upplandsgatan och bakre gård 2014/2015.
Renovering av mellangården 2017.
Målning av taken båda husen + montering extra rasskydd, inspektionsstegar och gåplan 2018.
Renovering av fasad mot Upplandsgatan 2018/2019.

Enligt underhållsplanen planeras följande projekt kunna genomföras tidig vår nästa år:
Renovering av båda trapphusen. Renovering av vissa delar av plåttaket. Reparation av en takterrass i gathuset. Renovering av fönster mot innergården.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns en tvättstuga i ett eget hus på innersta gården. Två innergårdar med bl a lekstuga, grill och utemöbler. På mellangården finns ett cykelställ och barnvagnsförråd.

Förening: Brf Blåklinten 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: 100 mbit/s fiber via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Härlig takterrass i väster om ca 13 kvm. Terrassen ger härligt, möblerbart och insynsskyddat uterum med utsikt mot himmel och takåsar.

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.