Vasastan

Västmannagatan 32, 3 tr

Modern design möter vackert sekelskifte i en maximalt yteffektiv och snygg familjefyra med tre sovrum, högt läge och balkong.

Adress

Västmannagatan 32, 3 tr

Rum

4

Slutpris

5 975 000 kr

Avgift

3 262 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva en lägenhet som denna med en suverän och maximalt yteffektiv planlösning. I attraktiva och trevliga kvarter mellan Tegnérlunden och Vasaparken, finner du detta utmärkta och bekväma familjeboende på bästa adress om fyra rum, varav tre sovrum och öppna härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Funktionen i denna lägenhet motsvarar väl den i bostäder på så väl 90 som 100 kvm och uppfyller dina krav på genuin känsla och komfort. Ett för innerstaden ovanligt stort vindsförråd om ca 16 kvm golvyta tillhör lägenheten, vilket gör förvaring till en enkel sak!

Lägenheten har under 2010-2011 smakfullt renoverats till toppskick med stilren och modern design i bl a nytt kök och badrum. I övrigt har vackra sekelskiftesdetaljer bevarats såsom högt till tak med dekorativa stuckaturer, spegeldörrar, trägolv m.m. Den har ett högt och genomgående läge i fastigheten, en insynsfri balkong med vy över innergårdar och mot takåsar och tack vare flera stora fönsterpartier ges ett ljusinflöde utöver det vanliga.

Kombinationen av unik familjelägenhet med upp till tre sovrum och det suveräna Stockholmsläget med kort gångavstånd till både Odenplan och Drottninggatan, T-centralen och city m.m., gör detta till ett boende många väntat på!

– Välkomnande och möblerbar hall med platsbyggd kläd- och skoförvaring i klassisk sekelskiftesstil. Trägolv, högt till tak. takrosetter och väggar i sober kulör. Fungerande porttelefon finns. Hallen har bra rumssamband och du möts av det fina ljuset från fönstren i kök och vardagsrum.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar på tassar (även möjlighet för duschhörna),handduksvärmare, wc, handfat, badrumsskåp och tak med infällda spotlights.

– Öppna och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Två stora fönsterpartier i högt soligt västerläge ger ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Vackert trägolv, högt till tak med dekorativa stuckaturer och väggar i sober kulör.

– Det platsbyggda köket är designat i tidlös och minimalistisk stil. Här finns gott om förvaring i handtagsfria skåp och draglådor. Komplett maskinell utrustning såsom induktionshäll, fläkt, varmtluftsugn och microvågsugn samt inbyggd diskmaskin och tvättmaskin dold bakom kökslucka. Stora bänkytor för matlagning och avställning. Plats för ett rejält matsalsbord för 10-12 personer.

– Vardagsrumsdel med plats för soffa, fåtölj och TV-möbel. Inbyggt barskåp i vägg finurligt gömd bakom tavla.

– Tre bra sovrum. Ett föräldrasovrum med smart platsbyggd förvaring i skjutdörrsgarderob, plats för rejäl dubbelsäng och utgång via dubbeldörrar till balkongen. Balkongen är högt och insynsfritt belägen med vy över innergårdar och mot takåsar. De två andra sovrummen passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 5 475 000 kr

Månadsavgift: 3 262 kr

Andel i föreningen: 10,74000 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två förråd, ett litet källarförråd och ett mycket stort vindsförråd om ca 14 kvm i golvyta. I fastighetens källare finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. WC finns i anslutning till tvättstugan och även ett cykelförråd och soprum. Fin gemensam innergård med trädgårdsmöbler, cykelförråd, sandlåda, grill och planteringar.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigare 1970. Balkongbyggnation 2002. Byte till 3-glasfönster mot Västmannagatan 2005/2006. Spolning av V/A-stammar 2007-2008. Hissrenovering 2010. OVK-besiktning 2011. Gården snyggades till 2011 och belysningsarmatur i entré, trapphus och på innergård byttes ut. Värmekabel till hängränna och stuprör samt installation av snöränna mot gatan 2011-2012. Tätning och målning av tak 2011-2012. Renovering av trapphus 2011. Målning och installation av nya maskiner i tvättstugan 2011. Renovering av fläkt på vind 2011. Byte av ett vindsfönster samt byte till 3-glasi fönster mot innergård 2013. Renovering av föreningens toalett i källaren och spolning av V/A-stammar 2014. Föreningen planerar putsning/ommålning av gatufasaden inom de närmaste åren.

Lägenhetsnummer: 3:2 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 124 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tuben 14 består av 10 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen är välskött och har en god ekonomi samt låg belåning. Skuldsättningen var per 2013-12-31 ca 1,2 mkr. Inga avgiftsförändringar finns beslutade. Dold tillgång i form av råvind finns.

Förening: Brf Tuben 14

TV: Kabel-TV via ComHem.

Sammanställning: Balkong i högt fritt läge med utsikt över innergårdar, himmel och takåsar. Balkongavgift om 167:-/kvartal.

Trevligt och mycket attraktivt läge i Vasastan, mellan härliga Tegnérlunden och Vasaparken med konstgräsplan, konstfrusen isbana om vintern och mysiga caféer. Några kvarter bort finns Gustav Vasa kyrka och Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 5-6 minuters avstånd till Stockholms city, Drottninggatans shoppingstråk och T-centralen med flygbussar och Arlanda Express.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.