Vasastan

Idungatan 8, 2 tr

Förtrollande vacker sekelskiftesfyra med genomgående ljus planlösning & underbara sällskapsytor, 2-3 sovrum. Möjlig uthyrningsdel.

Adress

Idungatan 8, 2 tr

Rum

4

Slutpris

13 125 000 kr

Avgift

5 803 kr/mån

Boyta

150 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Idungatan 8 och detta vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i eftersökta kvarter invid Odenplan med mängder av populära caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten är smakfullt renoverad och målad i sobra toner samt smyckas av tidstypiska detaljer från tidigt 1900-tal som nätta stuckaturer, speglade pardörrar, generös takhöjd, höga fönster, takrosetter, bröstpaneler samt genom alla rum löper vackra golv. Tre ljuvliga rum i fil mot gatan. Här har du ett hem som inbjuder till stora middagar med nära och kära. Strålande ljusflöde från många fönster och perfekt genomgående planlösning mot gata och gård. Två rymliga sovrum varav det ena har separat entré. Underbart kök som inbjuder till matlagning med all maskinell utrustning och ett stilrent badrum med tvättmaskin.

En fantastisk familje- och sällskapsvåning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina generösa sociala ytor med plats för familj och vänner. Välskött förening i vacker fastighet från 1904.
Välkommen att längta hem!

– Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset och tagit hissen upp till andra våningen, träder du in i den rymliga hallen som knyter samman hemmets rum och direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder. Här möts du av lägenhetens sekelskifteskaraktär genom pardörrar och vackra golv med höga golvsocklar som löper vidare in i lägenheten och höjer trivselfaktorn.

– Lägenheten är utrustad med två ingångar, båda har säkerhetsdörr. Genom en av ingångarna når man lägenhetens separata sovrum med tillhörande toalett och en mindre hall. Denna del är perfekt för den som önskar hyra ut en del av sin lägenhet alternativt nyttja som tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Genom serveringsgången med bevarat serveringsskåp når du det fantastiskt trevliga köket med härlig rymd och smakfull interiör samt gott om skåp och arbetsytor. Två stora fönster ger härligt ljusinsläpp. Köket är fullutrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin hel kyl och frys samt inbyggd micro. Plats för stort matbord vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Vacker matsal med plats för matsalsbord för stora middagssällskap samt eventuellt annat möblemang. Stuckatur, takrosett, höga golvsocklar och två höga fönster med djupa fönsternischer av marmor skänker rummet en härlig känsla och avkopplande atmosfär för trevliga sammankomster.

– Vardagsrummet är lättmöblerat tack vare sin storlek så här är det bara att låta fantasin flöda. Rummet kan inredas mysigt med stor soffa, tv-möbel samt läshörna eller delas av till två mindre sovrum för den stora familjen. Vacker bröstpanel löper genom rummet och två stora fönsterpartier ger rummet fint ljusflöde.

– Rofyllt master bedroom beläget mot innergården med generösa ytor för stor dubbelsäng, tillhörande sängbord samt arbetshörna alternativt annat passande möblemang. Optimal förvaring i garderober längs hela ena väggen. Fint ljusinsläpp genom stort fönster mot innergården vilket ger en rogivande känsla till rummet. Här har bygglov funnits för utgång till balkong.

– Passage i anslutning till sovrum och badrum med utmärkt förvaring i inbyggda garderober.

– Stilrent stort badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Rymlig duschhörna, WC, förvaringsskåp, handfat med spegel ovan samt tvättmaskin. Spotlights i taket och golvvärme för ökad komfort.

Pris: 11 950 000 kr

Månadsavgift: 5 803 kr

Andel i föreningen: 7,15630 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, rymligt källarförråd och tvättstuga. Till källaren kan du välja att åka hissen hela vägen ner.

Lägenhetsnummer: 14 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas i området.

Allmänt om föreningen: Brf Odin 23 är en äkta bostadsrättsförening och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (2.329 kvm) samt 1 lokal med hyresrätt (96 kvm). Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och har bland annat putsat om gatufasaden, målat om fönstren och gett dem en mer korrekt färg för ett hus från förra sekelskiftet, byggt ny tvättstuga, byggt balkonger, byggt nytt tätskikt för den del av gården som är underbyggd och i samband med detta även renoverat gården. Föreningen äger ej marken (tomträtt). Tomträttsavtalet skrevs om 2015, gäller 2016-2025.

Fastigheten Odin 23 består av ett gatuhus och ett gårdshus. Byggnaderna uppfördes 1903-04. Arkitekter var Dorph & Höög, på denna tid ett av Stockholms mest produktiva arkitektkontor. Byggherre var Sällskapet Stockholms Stadsmissions Barnhem.

Fastigheten kom senare att ägas av Familjebostäder AB. Familjebostäder genomförde en omfattande renovering 1983. Då ändrades bland annat lägenhetsindelningen i gårdshuset och en hiss installerades i gårdshuset.
Nya kök och badrum byggdes. Den vackra lind som nu pryder gården planterades. För mer information se: http://www.sbc.se/odin23

Utförda renoveringar:
1983: Byte av V/A-stammar och elstigare, nyinstallation av hiss och omläggning av tak.
2003: Fönsterrenovering.
2004: Omputsning fasad.
2005: Nya balkonger, ny tvättstuga, ommålning av tak och renovering av port.
2007: Nytt gårdsbjälklag, takvärmeanläggning och snörasskydd installerat.
2008: Spolning av avloppsstammar.
2009: Omputsning bakre gårdsmur, byggnation av vindsvåningar och ombyggnation av källarförråd.
2010: Renovering av trapphus, entréer, hissar, ommålning av allmänna utrymmen, nytt låssystem, installation av säkerhetsdörrar och byte av frånluftsfläktar.
2011: Byte av styrsystem i undercentral, ny cykelparkering i källarutrymme och nytt därneringssytem på gården.
2012: Takvärmeanläggning.
2013: Byte av fönster.
2014: Byte av mangel och stickspolning i lägenhet.
2015: Byte av postfacksdörrar och byte av torktumlare.
2017: Installation av fiberfastighetsnät.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2030. Inga större kommande renoveringar är beslutade eller planerade. Medel reserveras årligen till framtida underhåll.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skuldsättningen är låg med endast 2.500.000:- i lån per 2017-12-31, vilket ger en skuldsättningsgrad på 1.120:-. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 500.000:- (kassa, bank).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en fullutrustad tvättstuga, cykel- och barnvagnsutrymme finns i källaren

Förening: Brf Odin 23

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Bygglov för balkong har tidigare funnits med utgång från sovrummet ut mot gården. Nytt bygglov måste sökas. Föreningen har en trivsam gemensam innergård med en vacker lind som pryder gården.

Charmiga och trivsamma kvarter med närhet till Vanadislunden samt Hagaparken och Brunnsviken som erbjuder promenader, tennis, löpning, picknick och skridskoåkning på vintern. Flera bra restauranger så som bl a Austin Food Works, Döden i grytan, Haga Deli och Cliff Barnes. Även all tänkbar take-away i närheten. Bästa matbutiksutbudet i Vasastan med bl a Ica Supermarket, Coop Norrtullshallen samt Hemköp vid nya Hagastaden inom gångavstånd.

Lugnt och idylliskt område med goda kommunikationer tack vare buss 2 och 40 runt knuten samt behagligt gångavstånd till tunnelbana vid Odenplan. Endast ca 300 meter till flygbussarna. Med den kommande Citybanan får de boende i området tillgång till ännu bättre allmänna kommunikationer. Idealiskt läge även för dig som har bil, eftersom det är nära till alla stora trafikleder.

Odenplan erbjuder allt vad man kan önska sig i form av övriga kommunikationer affärer, butiker, caféer och restauranger. Gott om dagis och skolor i närheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.