Vasastan

Kungstensgatan 57, 2 tr

Stilsäker design & toppskick i modern, optimerad & familjevänlig 4:a med stor balkong, tre sovrum & öppna sällskapsytor. Garageplats i huset!

Adress

Kungstensgatan 57, 2 tr

Rum

4

Slutpris

14 000 000 kr

Avgift

3 342 kr/mån

Boyta

123 kvmOm bostaden

I välvårdad och modern fastighet med garage i källarplanet, på attraktiv och central Vasastadsadress mellan Tegnérlunden, Vasaparken och Odenplan, saluförs nu en sann familjedröm om 123 kvm fördelade på 4 rum (möjlig 5:a, se alternativa planlösningar), varav 3 sovrum, öppet matsalskök och extra stor balkong om ca 6 kvm i soligt läge.

Den är strålande ljust och fritt belägen och fastigheten har en rymlig hiss som är lättillgänglig och nås direkt från entréplanet.

Föreningen är helt skuldfri med en stark kassa och garage finns i fastighetens källarplan. OBS! Garageplats kan övertas av köparen för 2.750:- inklusive moms per månad. Hissen går direkt ner till garaget från lägenhetens våningsplan.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats med genuin känsla för stil, modern design och mycket bra förvarings- samt funktionslösningar anpassade till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag. All el är utbytt och det är parkettgolv i enstavig ek i alla rum.

Planlösningen är genomgående med fönster i två väderstreck, den är oerhört väldisponerad och familjevänlig med härliga, luftiga och sociala sällskapsytor i ett stort och välutrustat kök från Tibro kök med köksö, bänkskivor i granit, komplett maskinpark från Miele och plats för stort bord för stora middagssällskap. Det rymliga vardagsrummet intill har stora glaspartier som ger ett härligt ljus, en fungerande öppen spis och är lättmöblerat för soffgrupp och TV-möbel.

Tre sovrum, varav två med varsin utgång till balkongen. Ett ”master bedroom” och två barn- eller tonårsrum.

Stort badrum i ett stilrent utförande med badkar, klinkergolv, handfat, handdukstork, toalett och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Välkomnande entré till rymlig hall som ger bra plats för både skor och ytterkläder. Klinkergolv med golvvärme och praktisk klädförvaring i skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finns separat WC med toalett och handfat.

Mycket välskött och stambytt fastighet från 1966. Skuldfri och äkta förening som äger marken, har alla stora renoveringar gjorda och med bergvärme installerat som ger låga värmekostnader. Låg månadsavgift på 3.342:- per månad inklusive värme, vatten, bredband 1000/1000 Mbit/s och basutbud TV.

Pris: 13 995 000 kr

Månadsavgift: 3 342 kr
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud TV och bredband 1000/1000. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 5,83930 %

Byggår: 1966

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 1001 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 113 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2020-03-07

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Garage i fastighetens källarplan. Garageplats som kan överlåtas till köparen för 2750:- inklusive moms per månad. Köparen kan således i sin tur överlåta platsen till nästkommande köpare. Hissen går direkt ner till garaget från lägenhetens våningsplan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tuben 10 registrerades 2000-02-28 och förvärvade fastigheten 2013-10-10 av den tidiga ägaren Pressens Pensionskassa. Byggnaden uppfördes 1966 består av 20 bostadsrättslägenheter om totalt 2.073 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen är klassad som äkta sedan december 2019. En tredimensionell fastighetsbildning trädde då i kraft och kommersiella ytor i entréplan och plan 1 samt källarplan 1 och källarplan 2 såldes till Praktikertjänst. Innergården samt även förråd och tvättstuga är fortfarande föreningens. Gemensamt ansvar finns för trapphuset, hissen och bergvärmeanläggningen. Under 2020 har föreningens fokus legat på att separera de tekniska delarna i fastigheten från Praktikertjänsts, d v s vatten, avlopp, värme och el. En stor del av detta arbete och dess kostnader reflekteras årsredovisningen för 2020. I samband med försäljningen av delar i fastigheten så betalade föreningen av alla skulder och blev helt skuldfri och med en stark kassa. Per 2021-12-31 uppgick kassan till ca 3,9 mkr vilket får anses som mycket med tanke på den välskötta fastigheten och de låga värmekostnader som bergvärmen ger. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2014: Byte av V/A-stammar.
2015: Renovering av innergården.
2016: Nytt skalskydd och låssystem.
2017: Trapphusrenovering inkl installation av säkerhetsdörrar, ny port och postboxar i entrén.
2018: Installation av bergvärme och ny torktumlare samt torkskåp i tvättstugan.
2019: Fasadrenovering inkl renovering av balkonger och nya tätskikt på terrasser.
2020-2021: Energibesiktning och OVK.
2022 Byte av ventilationsfläktar samt ombyggnation av kanaler för rökgaser.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Förråd och gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam och fullutrustad tvättstuga, cykelförvaring samt barnvagnsrum. Härlig innergård för medlemmarna med loungemöbler, två stora matbord, två grillar och sandlåda.

Förening: Brf Tuben 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

TV: I månadsavgiften basutbud TV.

Internet: I månadsavgiften ingår bredband 1000/1000.

Sammanställning: Stor balkong om ca 6 kvm med dubbla utgångar i soligt läge.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.