Vasastan

Rörstrandsgatan 13, 4 tr

Magnifik 4,5:a med två balkonger, öppen spis, högt läge och fint skick. Låg avgift och attraktiv adress!

Adress

Rörstrandsgatan 13, 4 tr

Rum

4

Slutpris

9 850 000 kr

Avgift

1 775 kr/mån

Boyta

110 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende om 110 kvm med två balkonger, fungerande öppen spis och eftersökt läge i Vasastan/Birkastan. Här bor du med högt läge i fastighet från 1920-talet. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Trägolv, vackra spegeldörrar och spröjsade fönster med djupa nischer. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor och tre rymliga sovrum. Stilfullt kök och matsal med plats för matbord för större sällskap. Badrum samt gäst-wc. Balkongen som nås från köket vetter mot innergården i sydväst och den andra som nås från vardagsrummet och vetter mot Rörstrandsgatan i nordost. Hiss finns. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service, kommunikationer och grönområden. Välkomna på visning!

-Entré med bra avhängningsmöjligheter. Oljat parkettgolv. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till mindre balkong med plats för två stolar, kaffebord och utsikt över Rörstrandsgatan. Gott om plats för önskad möblering. Här finns en stämningsfull fungerande öppen spis. Här finns också en inbyggd garderob. Oljad fiskbensparkett samt spröjsat fönster med djupa nischer. Skjutdörr leder in i sovrum 1 (master bedroom).

– I anslutning till vardagsrummet finns en inre hall som nyttjas som trevlig matsal med plats för matbord för 10-12 personer. Oljat parkettgolv.

– Stilfullt och funktionellt kök med utgång till större balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården i sydväst. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Bra arbetsyta med bänkskiva i ek samt goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Oljat ekgolv och spotlightbelysning.

– Lägenheten har tre väldisponerade sovrum, med plats för säng, sängbord samt extra byråer/garderober om så önskas.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch, duschvägg, skåp, handfat, spegel och mekanisk toalett. Spotlightbelysning.

-Gäst-wc utrustad med toalett, handfat och spotlightbelysning.

Pris: 9 450 000 kr

Månadsavgift: 1 775 kr

Andel i föreningen: 7,10000 %

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1401 (43)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 102 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Terrakottan 10 bildades 1985 och består av 16 lägenheter med bostadsrätt (1549 kvm) samt 3 kommersiella lokaler (225 kvm) på Rörstrandsgatan 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Styrelsen debiterar varje nyinflyttad bostadsrättsinnehavare med ca 1500 kr avseende ny namnskylt till ytterdörren och namnändring på tavlan vid entrén. Stambyte sker löpande vid behov/renovering – vid renovering av badrum kontakta styrelsen då bostadsrättsinnehavaren har rätt till ersättning för påkallat stambyte. Under 2015 planerar föreningen att byta termostater samt upprusta innergården.
Utförda renoveringar i fastigheten (enl. årsredovisning 2013): År 2014 Fönsterrenovering med energibesparande isolerglas. 2012 Hissrenovering. 2011 Fastigheten ansluten till både Skanova och Stokab som ger anslutning till internet via fiber, samt nytt fastighetsnät och avtal med Telia om gruppanslutning av alla lägenheten för data, telefoni och TV. 2010 Renovering av fönster samt trapphus. 2009 Fjärrvärmecentral uppgraderad, nytt tak på fastigheten, installation av säkerhetsdörrar. 2008 Byte av elstigar, renovering av befintliga balkonger samt installation av nya balkonger. 2005 Ventilation och rökkanaler renoverade och provtryckta.

Det finns ett källarförråd med stålgaller. Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum samt en innergård med sommarmöblering och grill. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till ett gemensamt vedförråd för bruk i lägenheterna.

Byggår: 1926-27

Uppvärmning: Fjärrvärme

Ventilation: Självdrag

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 3300 kr/år, gas ca 3444 kr/år och hemförsäkringen är ca 2800 kr/år.

Förening: Brf Terrakottan 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia 10/100 Mb ingår i avgiften.

Sammanställning: Uteplats 1: Balkong från köket, läge sydväst. Uteplats 2: Balkong från vardagsrummet, läge nordost.

Här på Rörstrandsgatan 13 bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskillt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens kontruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.