Vasastan - Birkastan

Sankt Eriksgatan 83, 3 tr.

Snyggt, rätt & stilrent i nyrenoverad 4:a vid S:t Eriksplan. Högt läge, utmärkt planlösning, sällskapskök, 3 sovrum & balkong i väster. Garage i huset

Adress

Sankt Eriksgatan 83, 3 tr.

Rum

4

Slutpris

10 700 000 kr

Avgift

4 417 kr/mån

Boyta

108 kvmOm bostaden

Med eftertraktat läge i fastighet från 1925, invid Sankt Eriksplan, Rörstrandsgatan och med direkt närhet till både Vasaparken och Odenplan, saluförs nu denna enastående och högt belägna 4:a om 108 kvm i absolut drömskick.

Lägenheten har under 2018 varsamt totalrenoverats med moderniserad och familjevänlig planlösning (samtliga garantier och certifikat finns), genomgående stilren och minimalistiskt design, påkostade materialval, ljus färgsättning samt många bra förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med tidsenliga detaljer från byggåret såsom högt till tak, spegeldörrar med mässingshandtag, vita snickerier och vägglister, trägolv och fiskbensparkett, serveringsskåp och spröjsade fönsterpartier i dubbla väderstreck som skapar en känsla av både ljus och rymd.

Planlösningen är ljus och mycket tilltalande, den är genomgående från gård till gata och ytterst effektiv och tillgänglig för såväl barnfamiljen som villasäljaren. Här finns ett stort och fantastiskt sällskapskök i vitt som platsbyggts och designats i stram bistrostil med rejäl förvaring, generösa arbetsytor med bänkskivor i sten och komplett maskinell utrustning. Här ges plats för större matsalsbord och många middagsgäster. Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. OBS! Väggen mellan vardagsrum och kök kan med enkla medel öppnas upp, helt eller delvis, för en mer öppen planlösning.

Avskilt från sällskapsdelen finns sovrumsavdelningen med tre bra sovrum. Ett ”master bedroom” med platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen i högt västerläge. Två utmärkta barn- eller tonårsrum. Entré till tambur med plats för ytterkläder och skor samt ett extra förråd för barnvagn med egen ingång. Tamburen leder till inre hall med bra rumssamband som gör att den öppnar sig mot lägenhetens alla rum. I hallen finns även ett separat tvättrum med tvättmaskin och torktumlare.

Ett utbyggt och väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med vitkaklade väggar i halvförband, golv i Bricmatemarmor med golvvärme, både badkar och duschhörna vid platsbyggd nisch i vägg med armatur i Honey Gold från Tapwell och takdusch, handfat på kommod med skåp, spotlights i tak samt vägghängd WC.

Dessutom finns en separat gästtoalett, även den med kaklade väggar i halvförband och golv i Bricmatemarmor, vägghängd WC, handfat och infällda spotlights i tak.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och lägenhetens stil och känsla, ger ett kvalitetsboende utöver det vanliga.
Välskött förening med stark ekonomi och bra kassaflöde de stora renoveringarna gjorda, dold tillgång i 2 st återstående 4:or hyresrätter (108 kvm) samt eget garage i fastighetens källare med 25 st platser (ca 1.500:-/mån/medlemmar) och kort kö för medlemmarna. Stor innergård.

Pris: 10 975 000 kr

Månadsavgift: 4 417 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 8,87139 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10 (1303)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 202 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2017-09-11

Energiklass: G

Parkering/Bilplats: Garage i fastighetens källare med 25 st platser (ca 1.500:-/mån/medlemmar) och kort kö för medlemmarna.

Allmänt om föreningen: Brf Gjutaren 22 förvärvade fastigheten 2017, på adress Sankt Eriksgatan 83 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1925 och består av 18 st lägenheter (1.493 kvm), varav 16 st med bostadsrätt och 2 st 4:or med hyresrätt (dold tillgång), 3 st lokaler (1.135 kvm) samt 25 st garageplatser i källaren för uthyrning. Föreningen beskattas såsom äkta och marken (1.135 kvm) innehas med äganderätt.

Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade, kontrollerat 2020. Föreningen har 2 st återstående hyresrätter, 4:or á 108 kvm som dold tillgång med ett högt värde samt goda intäkter från de 3 lokalerna och garaget. Föreningen har stark ekonomi, och amorterar 450 000 per år, 2019 såldes en hyresrätt vilket gav goda intäkter för föreningen. Lånen har också omförhandlats med låga räntor.

Garaget i källaren har 25 platser och kostar ca 1.500:-/plats för de boende. Kötiden varierar och boende i fastigheten har förtur.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I källaren finns en stor renoverad tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Stor gemensam innergård finns, planer för innergården diskuteras. Fastigheten kommer installeras med fiber, och ett byte till energieffektiva fönster diskuteras. Alla diskuterade investeringar kommer betalas med egna medel och kommer inte påverka avgift eller belåningsgrad.

Renoveringar i fastigheten:
2020: Ny entrématta
2019: Soprummet renoverat och impregnering av marmortrappan.
2018: Ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Målning av entré och renovering av automatiska dörröppnare.
2017: Yttre fasadrenovering.
2016: Installation av balkonger mot innergården. Renovering av gårdsfasad.
Säkerhetsdörrar monterade 2013.
2012: Fönsterrenovering, bättringsarbeten gjorda 2016.
2010-2014: Elinstallationer i lägenheterna.
2012-2013: Ny undercentral och säkerhetsdörrar installerade.
2008: Renovering av gårdsbjälklagens yt- och tätskikt (nya brunnar 2005). Även garagets balkar och pelare kontrollerade.
2004: Ny plåt lagd på yttertaket och vinden inreddes till lägenheter. Hissen renoverad och förlängd till vindsplanet.
1999: Byte av V/A-stammar.

Förening: Brf Gjutaren 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår ej i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot innergården med sol från dag till kväll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.