Vasastan

Sankt Eriksgatan 92, 2 tr

Drömboende i härligt skick. Kakelugnar, trägolv och alla sovrum mot innergården. Bygglov för balkong - balkongen är betald av säljarna!

Adress

Sankt Eriksgatan 92, 2 tr

Rum

4

Slutpris

8 650 000 kr

Avgift

4 473 kr/mån

Boyta

108 kvmOm bostaden

Välkomna till denna fantastisk fina 4 r.o.k. fördelade på 108 kvm. Lägenheten är i mycket fint skick med charmen bevarad. Fönster med djupa nischer, spegeldörrar och genomgående oljade trägolv. Föreningen har erhållit bygglov för balkonger och planerar att starta byggnationen i oktober 2015 – balkongen är betald av säljarna. Möjlighet finns i denna lägenhet att i så fall bygga balkong från det mittersta sovrummet mot innergården. Bostaden är ytterst väldisponerad med genomgående planlösning och samtliga sovrum som vetter mot innergården. Stilfullt och funktionellt kök med burspråk och matplats för större sällskap. Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stora sällskapsvänliga ytor och mycket goda förvaringsmöjligheter. Badrum, gäst-wc samt en separat tvättstuga. Lägenheten har två vackra kakelugnar (ej fungerande). Den generösa takhöjden i kombination med den genomgående planlösningen ger hela bostaden ljus och rymd. Hiss finns som rymmer barnvagn. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt gott om plats för extra byråer, garderober eller arbetshörna om så önskas. Lägenheten har en inbyggd garderob samt en ”walk-in closet”. Trägolv och spotlightbelysning.

– Fantastiskt kök totalrenoverat 2012. Vackert burspråk och plats för matbord för flera. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Praktisk köksö med förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, vinkyl, spishäll, ugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt, extra bred kyl och frys. Höga golvsocklar, takrosett och trägolv.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt en vacker kakelugn (ej fungerande). Stort fönsterparti med djupa nischer, trägolv samt praktisk dold dragning av tv- och elkablar i väggen samt förvaring av hifi/mediautrustning inbyggd i väggen.

– Lägenheten har tre rymliga sovrum. Master bedroom har plats för dubbelsäng. Här finns även en kakelugn (ej fungerande) fönster med djupa nischer samt trägolv. Sovrum 2 och 3 nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Den framtida balkongen planerar man att bygga från det mittersta sovrummet.

– Lägenheten har ett stilfullt badrum renoverat 2014, utrustat med golvvärme, dusch, duschvägg, vägghängd wc (malpump), handdukstork, handfat med dubbla kranar, skåp och varmvattenberedare. Spotlightbelysning.

– Gäst-wc renoverad 2012, utrustad med toalett och handfat.

– Separat ”tvättstuga” som nås från hallen.

Pris: 8 500 000 kr

Månadsavgift: 4 473 kr

Andel i föreningen: 7,35340 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 121 (1201)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 92 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Liljan 35 förvärvade fastigheten 2011 och består av 20 bostadsrättslägenheter, 2 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång – hyresrätterna är av storlekarna 94 kvm respektive 104 kvm) samt 3 hyreslokaler. 1465 kvm utgör lägenhetsyta och 282 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Föreningens ekonomi är god med bra intäkter från sina tre lokaler vilket bidrar till ett gott kassaflöde. Förutom lokalerna så har föreningen stora dolda tillgångar i de två återstående hyresrätterna på 94 respektive 104 kvm. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 16,3 mkr, omsättningstillångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,2 mkr och årets nettoresultat efter finansiella poster landade på +425.164:-. Inga avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade (avstämt 2020-06-03).

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av låntagaren.

Utfört underhåll:
2017: Reparation och målning av fönster. Åtgärder mot fukt i källaren.
2016: Obligatorisk brandskyddskontroll.
2015: Rensning av till- och frånluftsventilerna i källaren. Fönsterbesiktning.
2013: Byte till sopkärl. Montering av luddlåda i tvättstugan. Kolsyresläckare i vissa utrymmen. Lagning av mindre hål i taket. Installation av fönsterlås i trapphuset. Installation av ramp till sopskjulet på gården.
2012-2013: Radonmätning. Borttransport av grovsopor.
2012: Takbesiktning. Energideklaration. Montering av ny porttavla. Ny städskrubb. Tvättstugan brandskyddas. Besiktning av rökkanaler och kakelugnar. Installation av bredband. Installation av säkerhetsdörrar. Trapphus målades. Låsbyte. Spolning av stammar. Installation av brandvarnare och släckare. Installation av nytt kodlås.

Planerat/beslutat underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2034. Stämmobeslut har nu fattats om att i enlighet med underhållsplanen genomföra stambyte. För det har en konsult anlitats som bl a hjälper till med att ta in offerter och man räknar med att stambytet påbörjas under hösten 2020. Finansieringen sker mot att nya lån om ca 5-6 mkr tas upp. Dock räknar man med att inte behöva höja avgifterna för medlemmarna.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård med sommarmöbler och cykelställ.

Förening: Brf Liljan 35

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband fiber. Leverantör: Ownit. Föreningen har tecknat ett gruppabonnemang med Ownit. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 179 kr/månad.

Sammanställning: Balkong planeras att byggas under hösten från det mittersta sovrummet mot innergården.

Det finns källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga som nås från entréplan utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I tvättstugan kan även barnvagnar ställas in. Det finns en gemensam innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Föreningen har erhållit beviljat byggolv för balkonger mot innergården. I denna lägenhet är planen att balkongen byggs från sovrum 2 (mittersta sovrummet) mot innergården. Säljarna har betalat balkongen 108.783 kr. Eventuella kostnader som överstiger denna summa betalas av framtida köpare, framtida balkongavgift betalas av köparen. Planerad byggstart är enligt föreningen i oktober 2015. För mer information kontakta föreningens kontaktperson Jenny Lindeberg.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av all hushållsel och uppvärmning är ca 10.878 kr/år och hemförsäkringen är ca 270 kr/mån.

Månadsavgiften är 4473 kronor/månad plus ett obligatoriskt tillägg om 179 kronor/månad för bredband vilket ger en total kostnad om 4652 kronor/månad.

Ingen av de bägge kakelugnarna är i dagsläget fungerande. Dock har säljarna informerat att dom vid en besiktning av sotare (utfärdad 2013) fick en uppskattad kostnad till cirka 20.000 kronor per rum för att få dessa eldningsbara. Säljarna lämnar dock inga garantier att det går att få kakelugnarna eldningsbara. Se bifogade besiktningsprotokoll samt säljarnas gamla offertförslag. Firman som utförde besiktniningen heter Sotare i Stockholm AB tel. 08-515 111 08 och firman som lämnade offerten heter Tätarna Vent & Skorstenstätning i Stockholm AB tel: 08-667 67 85.

Fastighetens uppvärmning är direktverkande el och bostäderna har varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.