Vasastan

Birger Jarlsgatan 109 B, 3 tr

Sekelskiftesdröm i ett härligt skick. Högt i tak, balkong, vackra golv och optimal planlösning.

Adress

Birger Jarlsgatan 109 B, 3 tr

Rum

4

Slutpris

7 150 000 kr

Avgift

4 800 kr/mån

Boyta

108 kvmOm bostaden

Välkommen till ett hem utöver det vanliga om 108 ljusa och välplanerade kvm. Högt läge, 3 tr i vacker fastighet anno 1903. Vackra sekelskiftesdetaljer i form av generösa ljusinsläpp, djupa fönsternischer, stuckatur och härlig takhöjd (3,35 m) samsas med stilren design och smarta funktionslösningar. Social lägenhet med stora och öppna sällskskapsytor (tre rum i fil), suveränt för familjen och lätt att umgås i när man har gäster.

Köksglädje med plats för stora middagar, två fräscha badrum, två sovrum mot lugn innergård och ett underbart vardagsrum. Balkong i sydväst-läge mot innergården. Tre möjliga sovrum! Lägenhetens samtliga ytor är varsamt renoverade under senare år.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Hagaparken och Brunnsviken.
Lägenheten måste verkligen ses och upplevas, missa inte detta tillfälle!

Hela lägenheten har under senare år renoverats med varsam hand och stor respekt. Samtliga väggar, tak och snickerier är målade i ljus ton och de genomgående furugolven är behandlade med mörk bets. Elledningar infrästa i väggarna.

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt god förvaring i form av fyra garderober samt ett fint serveringsskåp i original.

– Kök i stram stilren design med skåpinredning i vitt med bra förvaring. Komplett maskinell utrustning i form av fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn, ovansittande fläkt i rostfritt samt vinkyl.

– I anslutning till köket finns en matsal med plats för stort matbord.

– Underbart vardagsrum med naturlig plats för soffa, fåtölj och TV.

– Två bra sovrum, varav ett passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Det andra sovrummet, ”master bedroom” är luftigt och rymligt med utgång via dubbeldörrar till balkong i rofyllt gårdsläge. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng och god förvaring i platsbyggd garderobsdel.

Två välrenoverade och snygga badrum;.
– Badrum 1: Badrum med vitkaklade väggar och klinker med golvvärme. Utrustat med stilren kommod, vägghängd WC och dusch.
– Badrum 2: Vitkaklade väggar och klinker med golvvärme. Handfat med kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 6 475 000 kr

Månadsavgift: 4 800 kr

Andel i föreningen: 0,05210 %

Byggår: 1903

Övriga byggnader/utrymmen: Vindsförråd om ca 7 kvm. Fräsch tvättstuga i källaren med tre moderna maskiner, torktumlare, torkrum samt mattrengöringsrum. Tvättstugan renoverades 2009. I källaren finns även ett lättillgängligt cykelrum och barnvagnsrum, hobbyrum med snickarbänk, pingisbord samt festlokal med köksdel. Grovsoprum finns i markplan. Hissen rymmer en barnvagn.

Renoveringar: Välskött fastighet med följande renoveringar gjorda: – 2009 Nya entrédörrrar – 2008 Omfattande renovering och genomgång av taket – 2005 Renovering av stuprännor – 2004 Installation av ny värmepump – 2003 Högtrycksspolning av stammar – 1979 Rörstambyte – 1979 Elstambyte – 1979 Ompustning av fasad

Lägenhetsnummer: 12

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Allmänt om föreningen: Brf Birger Jarl 109 bildades 1998 och är belägen på Birger Jarlsgatan 109 A-D. Föreningens fastighet förvärvades 2001 och består av två flerbostadshus, (ett gatuhus och ett gårdshus) om 4 våningar med 33 lägenheter, varav 31 upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Inga aviserade avgiftsförändringar.
Fastigheten är uppförd 1903.

Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Välskött fastighet med följande renoveringar gjorda:
– Nytt porttelefonisystem (2016)
– Renovering av trapphusen (2016)
– Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter (2015)
– Lagning och målning av fasad (2015)
– Nytt yttertak gårdshuset (2014)
– Ny värmecentral/pump (2014)
– Nya källarförråd (2014)
– Stamspolning (2014)
– OVK samt fläktarna på taket sågs över (2013)
– Nya entrédörrrar (2009)
– Omfattande renovering och genomgång av taket (2008)
– Renovering av stuprännor (2005)
– Installation av ny värmepump (2004)
– V/A stammarna högtrycksspolades (2003)
– Rörstambyte (1979)
– Elstambyte (1979)
– Omputsning av fasad (1979)
Kommande renovering:
– Utvändig målning av fönster ska genomföras (2018)

Förening: Birger Jarl 109

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband ingår i avgiften, hastighet: 100 Mbit/s.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH samt Odenplan), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.